Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День святого Миколая
Не секрет, що для дітей свято святого Миколая - найсмачніший день в році. Вони намагаються дізнатися, який сюрприз готують батьки, а батьки ламають голову над тим, чого бажають їх діти. Smachno.ua пропонує об'єднати зусилля, приготувавши разом десерти до Дня святого Миколая!
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО РАЗОМ З ДІТЬМИ


Білий мус

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Желатин – 2 ч.л.
  • Вода (для замочування желатину) – 10 ч.л.
  • Вершки (33%) – 400 мл.
  • Білий шоколад – 200 гр.
  • Терта цедра апельсина (можна корицю або ванільний цукор) – за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Желатин заливаємо водою, розмішуємо і залишаємо хвилин на 30-40 для набухання.
  2. Частину вершків (приблизно 100-120 мл.) розігріваємо в кухлик (не кип’ятимо!). Знімаємо кухлик з вогню, додаємо в нього набряклий желатин. Помішуємо до повного розчинення. Якщо желатин буде погано розчинятися, можна поставити кухлик секунд на 30 на маленький вогонь. Не забувайте постійно помішувати – інакше вершки пригорять.
  3. Шоколад розламуємо на дольки і додаємо його в вершково-желатинову суміш, поки вона не охолола. Далі додаємо цедру. Якщо шоколад не тане, можна кухлик трішки підігріти. Коли отримається однорідна густа маса, кухлик відставляємо і чекаємо поки вона охолоне до кімнатної температури. Щоб не утворилося жорсткої плівки, необхідно суміш час від часу помішувати.
  4. Збиваємо вершки до стійкої піни і додаємо їх, постійно помішуючи, невеликими порціями в шоколадну масу. При розмішуванні рухи ложкою повинні бути не круговими, а зверху вниз. Тобто захоплюємо шоколад знизу і з боків, і “складаємо” його до центру ковша. Так продовжуємо до повної однорідності маси.
  5. Готовий мус викладаємо в порційні вазочки, келихи, креманки, маленькі стаканчики – що є – і відправляємо в холодильник години на 4 (краще на ніч).
  6. В якості декору використовуємо шоколадну стружку, горіхи, скибочки апельсина, палички кориці, ягоди, сироп від варення – за бажанням.

Десерт в апельсині

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини
  • Морозиво — за смаком
  • Шоколад — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Апельсини промиваємо, обсушуємо рушником. Розрізаємо їх навпіл (можна вирізати у формі лотоса).
  2. Акуратно (щоб не пошкодити шкірку) витягуємо м’якоть (її можна додати у морозиво).
  3. Шоколад дрібно рубаємо ножем, додаємо його у морозиво і перемішуємо. Наповнюємо масою чашечки зі шкірки.
  4. Прикрашаємо десерт гілочкою свіжої м’яти.

Новорічний пряник

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Мед — 200 г
  • Цукрова пудра — 10 ст.л.
  • Яйце — 1 шт. + 1 жовток
  • Прянощі (аніс, кориця, гвоздика) — за смаком
  • Харчова сода — 0,5 ч.л.
  • Борошно — 2 склянки
  • Вода — 1/2 склянки

Для глазурі:

  • Цукрова пудра
  • Яйце (білок)

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розчиняємо у воді цукрову пудру, варимо її на повільному вогні до утворення сиропу. Мед з’єднуємо з яйцем, приправляємо прянощами, додаємо соду і кілька ложок борошна. Все перешиваємо і ретельно збиваємо, поступово додаючи борошно і теплий цукровий сироп.
  2. В результаті має вийти еластичне тісто, яке продовжуємо віддають перевагу катанню на дошці, присипаної борошном.
    Круто замішане тісто залишаємо на холоді на 12 годин, після чого розгортаємо його тонким шаром (завтовшки близько 5 мм) і за допомогою спеціальних формочок вирізаємо з нього фігурки.
  3. Викладаємо їх на припудрене борошном деко і відправляємо випікатися в сильно розігріту духовку до золотистого кольору. Пряники виймаємо з духовки, даємо їм охолонути.
  4. Покриваємо пряники глазур’ю, приготовленою з яєчного білка і цукрової пудри способом збивання.

Вершкові цукерки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вершкове масло — 30 г
  • Молоко — 200 мл
  • Цукрова пудра — 200 г
  • Мед — 2 ст.л.
  • Рослинна олія

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вливаємо у каструлю молоко, додаємо масло, цукрову пудру, мед і ставимо на дуже повільний вогонь. Готуємо близько 30-35 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не загусне і не стане карамельного кольору.
  2. Форми для заморозки льоду змащуємо рослинною олією і заповнюємо їх масою. Відправляємо цукерки у морозилку, поки не затвердіють.

Трюфельні цукерки

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир філадельфія — 250 г
  • Цукрова пудра — 3 ст.л.
  • Чорний шоколад — 200 г
  • Фундук — 25 шт.
  • Бумажні манжетики для цукерок — 25 шт

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сир кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою і розтопленим в мікрохвильовій печі шоколадом (100 г) до однорідної маси.
  2. Відправляємо охолоджувати в холодильник. Через 30 хвилин сирно-шоколадну масу скачуємо “колобочками” (краще це робити мокрими руками), всередину кожного поміщаємо горішок і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
  3. Розтоплюємо шоколад, що залишився і вмочуємо в нього цукерки (використовуємо для цього звичайну ложку). Викладаємо солодощі на блюдо, а потім знову охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин. Розміщуємо цукерки в шоколадні манжетики. В якості прикраси ідеально підійде мигдальна стружка.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сезон ожини: готуємо варення, морс, десерт і соус
Як правильно запікати рибу в духовці: 3 рецепта
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як зварити щавель?
Як зробити сироп для бісквіта?
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків
Швидкі страви з лаваша
Що приготувати дитині на сніданок?
Як приготувати сироп для кави вдома?
Чому салат Цезар?
Як роблять шарлотку в різних країнах?
День народження на пікніку: смачне та просте меню
Що потрібно для солянки: інгредієнти для м’ясних, рибних і овочевих варіантів
Як приготувати сметанний крем для торта?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму