Дитяче меню до Дня святого Миколая (фото)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День святого Миколая
Діти з нетерпінням чекають 19 грудня, адже у цей день Святий Миколай приносить їм подарунки. Так уже традиційно склалося, що на Миколая, в основному, дарують солодощі, тому Smachno.ua розповідає, як можна влаштувати малюкам смачне свято!
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО РАЗОМ З ДІТЬМИ


«Мрія Буратіно»

Рецепт шеф-кухая Лесі Бабіта

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля — 2 шт.
  • Молоко — 1-2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Курячий фарш — 180 г
  • Ріпчаста цибуля — 30 г
  • Пшеничний хліб або батон — 30 г
  • Перець — за смаком
  • Яйце — 1 шт.
  • Морква — за смаком
  • Маслини — за смаком
  • Овочевий салат— 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю відварюємо до м’якості в підсоленій воді, більшу частину води зливаємо і розминаємо картоплю до пюреподібної консистенції, по мірі необхідності додаючи до пюре молоко. Замочуємо в кип’яченій воді хліб на кілька хвилин, після віджимаємо і пропускаємо разом з цибулею через м’ясорубку.
  2. Додаємо отриману суміш до фаршу, вбиваємо туди ж яйце, сіль, перець і добре переминаємо фарш руками. Формуємо з фаршу котлетки, паніруємо їх в мелених сухарях і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
  3. З готового пюре робимо «волосся» Буратіно, а з котлетки за допомогою морквини і маслин – «обличчя» Буратіно, поруч викладаємо овочевий салат і подаємо.


Вівсяний їжачок

Рецепт шеф-кухая Лесі Бабіта

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вівсяне печиво — 3 шт.
  • Сгущене молоко — 30 г
  • Маскарпоне (або будь-який вершковий сир) — 1 ст. л.
  • Кондитерські збиті вершки (або аерозольні)— 1 ст. ложка
  • Суміш заморожених ягід – за смаком
  • Мигдальні пластівці – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вівсяне печиво перетираємо в блендері й змішуємо зі згущеним молоком. Викладаємо половину норми у форму, зверху робимо шар з більшої частини сиру, змішаного з вершками, а на нього викладаємо ягоди.
  2. Покриваємо ягоди шаром з перетертого печива. За допомогою кондитерського мішечка покриваємо «їжачка» залишками сиру з вершками і робимо «голки» з мигдальних пластівців.


Коктейль «Новорічний феєрверк»

Рецепт від бармена Сергія Булгакова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Консервований персик (пюре) – 150 г
  • Мандариновий сік (свіжий) – 150 г
  • Гренадін – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У келих викладаємо шар з персикового пюре, на нього обережно, по трубочці наливаємо гренадин, а зверху – мандариновий фреш.
  2. Прикрашаємо часточкою апельсина і подаємо.


Рис «Сонячна курка»

Рецепт шеф-кухаря Дмитра Ковальова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рис – 50 г
  • Морква – 20 г
  • Селера (корінь) – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 1 г
  • Курка (філе) – 120 г
  • Ананас – 35 г
  • Шинка – 40 г
  • Ріпчаста цибуля – 20 г
  • Зелений горошок – 30 г
  • Вершкове масло – на смак
  • Сметана – 50 г
  • Приправа «Каррі» – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву і селеру очищаємо, пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо на вершковому маслі.
  2. Потім всипаємо рис, трохи обсмажуємо й додаємо сіль і «каррі». Заливаємо рис водою і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 25 хвилин.
  3. На пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо нарізане смужками куряче філе, нарізану смужками шинку і трохи обсмажуємо. Потім додаємо зелений горошок, нарізані шматочками ананаси, заливаємо сметаною і тушкуємо до готовності.
  4. Готовий рис викладаємо по центру тарілки, зверху викладаємо курку і прикрашаємо страву зеленню.


Млинці «Радість Шрека»

Рецепт шеф-кухаря Дмитра Ковальова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко – 1 л
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 1 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сир 20% (дитячий, солодкий) – 100 г
  • Персики (консервовані) – 50 г
  • Вишня (заморожена) – 35 г
  • М’ята – 2 г
  • Збиті вершки – 30 г
  • Шоколадний соус – 20 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо в мисочці яйця, додаємо молоко, борошно, сіль, цукор і добре перемішуємо (щоб не було грудок). У пательні розігріваємо олію, виливаємо в неї (порціями) рідке тісто, що отрималось, і смажимо тонкі млинці.
  2. Для порції беремо два млинця і на один викладаємо сир, а другий млинець розрізаємо на дві половинки. В одну половинку загортаємо нарізані персики, а в іншу – вишню, перемішану з цукром.
  3. Викладаємо отримані рулетики на млинець з сиром і загортаємо. Після розрізаємо млинець на 4 частини, викладаємо на тарілку і прикрашаємо збитими вершками, шоколадним соусом і м’ятою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
Як варити перлову кашу
5 рецептів страв з картоплею

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата из крабовых палочек и мивины, рецепт приготовления салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины, состав салата из крабовых палочек и мивины, как приготовить салат из крабовых палочек и мивины
Салат із крабових паличок і Мівіни
рецепт салата гранатовый браслет с яблоком, рецепт приготовления салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком, состав салата гранатовый браслет с яблоком, как приготовить салат гранатовый браслет с яблоком
Салат Гранатовий браслет з яблуком