Дитяче меню до Дня святого Миколая (фото)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День святого Миколая
Діти з нетерпінням чекають 19 грудня, адже у цей день Святий Миколай приносить їм подарунки. Так уже традиційно склалося, що на Миколая, в основному, дарують солодощі, тому Smachno.ua розповідає, як можна влаштувати малюкам смачне свято!
Зберегти в кулінарну книгу

ГОТУЄМО РАЗОМ З ДІТЬМИ


«Мрія Буратіно»

Рецепт шеф-кухая Лесі Бабіта

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля — 2 шт.
  • Молоко — 1-2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Курячий фарш — 180 г
  • Ріпчаста цибуля — 30 г
  • Пшеничний хліб або батон — 30 г
  • Перець — за смаком
  • Яйце — 1 шт.
  • Морква — за смаком
  • Маслини — за смаком
  • Овочевий салат— 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю відварюємо до м’якості в підсоленій воді, більшу частину води зливаємо і розминаємо картоплю до пюреподібної консистенції, по мірі необхідності додаючи до пюре молоко. Замочуємо в кип’яченій воді хліб на кілька хвилин, після віджимаємо і пропускаємо разом з цибулею через м’ясорубку.
  2. Додаємо отриману суміш до фаршу, вбиваємо туди ж яйце, сіль, перець і добре переминаємо фарш руками. Формуємо з фаршу котлетки, паніруємо їх в мелених сухарях і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
  3. З готового пюре робимо «волосся» Буратіно, а з котлетки за допомогою морквини і маслин – «обличчя» Буратіно, поруч викладаємо овочевий салат і подаємо.


Вівсяний їжачок

Рецепт шеф-кухая Лесі Бабіта

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Вівсяне печиво — 3 шт.
  • Сгущене молоко — 30 г
  • Маскарпоне (або будь-який вершковий сир) — 1 ст. л.
  • Кондитерські збиті вершки (або аерозольні)— 1 ст. ложка
  • Суміш заморожених ягід – за смаком
  • Мигдальні пластівці – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вівсяне печиво перетираємо в блендері й змішуємо зі згущеним молоком. Викладаємо половину норми у форму, зверху робимо шар з більшої частини сиру, змішаного з вершками, а на нього викладаємо ягоди.
  2. Покриваємо ягоди шаром з перетертого печива. За допомогою кондитерського мішечка покриваємо «їжачка» залишками сиру з вершками і робимо «голки» з мигдальних пластівців.


Коктейль «Новорічний феєрверк»

Рецепт від бармена Сергія Булгакова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Консервований персик (пюре) – 150 г
  • Мандариновий сік (свіжий) – 150 г
  • Гренадін – 30 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У келих викладаємо шар з персикового пюре, на нього обережно, по трубочці наливаємо гренадин, а зверху – мандариновий фреш.
  2. Прикрашаємо часточкою апельсина і подаємо.


Рис «Сонячна курка»

Рецепт шеф-кухаря Дмитра Ковальова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Рис – 50 г
  • Морква – 20 г
  • Селера (корінь) – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 1 г
  • Курка (філе) – 120 г
  • Ананас – 35 г
  • Шинка – 40 г
  • Ріпчаста цибуля – 20 г
  • Зелений горошок – 30 г
  • Вершкове масло – на смак
  • Сметана – 50 г
  • Приправа «Каррі» – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву і селеру очищаємо, пропускаємо через м’ясорубку і обсмажуємо на вершковому маслі.
  2. Потім всипаємо рис, трохи обсмажуємо й додаємо сіль і «каррі». Заливаємо рис водою і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 25 хвилин.
  3. На пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо нарізане смужками куряче філе, нарізану смужками шинку і трохи обсмажуємо. Потім додаємо зелений горошок, нарізані шматочками ананаси, заливаємо сметаною і тушкуємо до готовності.
  4. Готовий рис викладаємо по центру тарілки, зверху викладаємо курку і прикрашаємо страву зеленню.


Млинці «Радість Шрека»

Рецепт шеф-кухаря Дмитра Ковальова

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко – 1 л
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 150 г
  • Сіль – 1 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сир 20% (дитячий, солодкий) – 100 г
  • Персики (консервовані) – 50 г
  • Вишня (заморожена) – 35 г
  • М’ята – 2 г
  • Збиті вершки – 30 г
  • Шоколадний соус – 20 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Збиваємо в мисочці яйця, додаємо молоко, борошно, сіль, цукор і добре перемішуємо (щоб не було грудок). У пательні розігріваємо олію, виливаємо в неї (порціями) рідке тісто, що отрималось, і смажимо тонкі млинці.
  2. Для порції беремо два млинця і на один викладаємо сир, а другий млинець розрізаємо на дві половинки. В одну половинку загортаємо нарізані персики, а в іншу – вишню, перемішану з цукром.
  3. Викладаємо отримані рулетики на млинець з сиром і загортаємо. Після розрізаємо млинець на 4 частини, викладаємо на тарілку і прикрашаємо збитими вершками, шоколадним соусом і м’ятою.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Домашній майонез: рецепт приготування
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Крем для торта зі згущеного молока
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею