ГОТУЄМО З НАМИ
Салат Цезар – рецепт приготування улюбленої страви
Рулетики «На закуску»
Інгредієнтти
- Листовий салат — 1 пучок
- Вірменський лаваш — 1 шт.
- М’який сир — 200 г
- Варена ковбаса — 200 г
- Зелень — за смаком
- Спеції — за смаком
Спосіб приготування
На лаваш викладаємо шар з салатного листя, на нього — нарізану кільцями ковбасу, а на ковбасу — нарізаний пластинами сир.
Посипаємо все подрібненою зеленню і спеціями, звертаємо рулет і нарізаємо його на порційні шматочки.
Викладаємо отримані рулетики з лавашу на тарілку і подаємо з улюбленим соусом.
Закуска із сиру та горіхів
Інгредієнти
- Листовий салат — 1 пучок
- Горіхи (кедрові, волоські) — 100 г
- Жирний сир— 300 г
- Кріп — 1 пучок
- Майонез — за смаком
- Часник— за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
Горіхи подрібнюємо і змішуємо з сиром, пропущеним через часниковий прес часником, подрібненою зеленню і майонезом.
Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листа салату.
Звертаємо салат пакетиком, викладаємо на тарілку, прикрашаємо закуску з сиру зеленню і подаємо.
Овочевий салат
Інгредієнти
- Листовий салат — 0,5 пучка
- Помідори — 1 шт.
- Огірок — 1 шт.
- Капуста — 50 г
- Консервована кукурудза — 50 г
- Рослинна олія — за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
Капусту шаткуємо, огірок нарізаємо соломкою, помідори — тонкими кільцями.
Викладаємо всі овочі по черзі на салатні листя, солимо і поливаємо овочевий салат олією.
Салат по-швейцарськи
Інгредієнти
- Лимон — 1 шт.
- Рукола — 50 г
- Листовий салат — 50 г
- Салат Айсберг — 50 г
- Волоські горіхи — 100 г
- Пшеничні сухарики— 50 г
- Маслини (без кісточок) — 200 г
- Кримська синя цибуля— 2 шт.
- Оливкова олія — за смаком
- Суміш пряних трав — за смаком
- Сіль — за смаком
- Цукор — за смаком
Спосіб приготування
Віджимаємо сік з лимона, додаємо в нього сіль і пряні трави.
Цибулю нарізаємо кубиками і заливаємо лимонним соком. Залишаємо на 10-15 хвилин.
Салатні листя рвемо великими шматочками, додаємо цибулю, шматочки горіхів, маслини, поливаємо салат маринадом, оливковою олією і посипаємо сухариками.
Салат з сиром і беконом
Інгредієнти
- Бекон (смужки) — 4 шт.
- М’який сир — 150 г
- Салат фрізе — 75 г
- Лимон (великий) — 0,5 шт.
Спосіб приготування
Обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки й обсушуємо на паперових рушниках.
Деко вистилаємо пергаментом і розкладаємо на ньому сир, нарізаний шматочками.
Ставимо деко в духовку, щоб розплавився сир.
Салатне листя заправляємо лимонним соком і оливковою олією. Додаємо бекон.
Розплавлений сир викладаємо на тарілку, зверху кладемо салатне листя з беконом і подаємо. Салат з сиром готовий!
Салат з печерицями
Інгредієнти
- Кучерявий салат — 1 пучок
- Морква — 1 шт.
- Молода цибуля — 150 г
- Шпинат, листя — 5 шт.
- Печериці — 500 г
- Винний оцет— 8 ст.л.
- Соняшникова олія— 4 ст.л.
- Часник — 1 зубчик
- Цибуля-шаллот — 2 шт.
- Сметана — 150 г
- Зелень (чебрець, петрушка)— 5 ст.л.
- Твердий сир — 100 г
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
Спосіб приготування
Очищені моркву і цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Шпинат і салат рвемо шматочками, видаляючи стебла і жорсткі прожилки листя.
Печериці нарізаємо на чотири частини й обсмажуємо в розігрітій олії до готовності.
Потім додаємо винний оцет (4 ст.л.), сіль, перець, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і відкидаємо на друшляк. Охолоджуємо.
Часник і цибулю-шаллот подрібнюємо і змішуємо зі сметаною, зеленню й оцтом.
Додаємо сіль, перець і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
Салат з печерицями викладаємо на тарілку і посипаємо тертим сиром. Салат з печерицями та сиром готовий!
Салат з курки
Інгредієнти
- Курка (грудка) — 300 г
- Консервована квасоля — 250 г
- Листовий салат — 1 пучок
- Твердий сир — 150 г
- Сухарики — 1 склянка
- Майонез — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
Курячі грудки відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо соломкою. Салат рвемо великими шматочками і змішуємо з куркою, квасолею (без соку), шматочками сиру і майонезом.
Перемішуємо, додаємо сіль і перець, викладаємо салат з куркою на тарілку і посипаємо сухариками.
Салат з тунцем
Інгредієнти
- Тунець (консервований ) — 200 г
- Салат качанний червоний — 240 г
- Селера (стебло) — 4 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Лимон — 0,5 шт.
- Кукурудза (консервована) — 450 г
- Винний оцет — 0,5 ст.л.
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Цукор — за смаком
- Прянощі — за смаком
Спосіб приготування
Нарізаємо рибу на шматочки, салат — тонкими смужками, а селеру — скибочками.
Половину цибулини нарізаємо кільцями, а іншу — дрібними кубиками.
Олію з рибної консерви з’єднуємо з лимонним соком, оцтом, сіллю, цукром і прянощами. Добре перемішуємо.
Рибу викладаємо на тарілку.
Додаємо кукурудзу (без соку), шматочки салату і селери.
Поливаємо салат з консервованим тунцем заправкою і прикрашаємо зеленню.