Новорічне меню 2018: найкращі ідеї


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Народна мудрість твердить: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Тому, дорогі господині, потрібно потурбуватися про святковий стіл. Для того, щоб заощадити ваш час на пошуки новорічних страв, ми розробили апетитну добірку

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Рулет із лосося

Інгрідієнти:

  • Філе лосося – 2 шт. по 450 г
  • Філе камбали – 350 г
  • Свіжозаморожений зелений горошок – 300 г
  • Свіжий білий хліб без кірки – 250 г
  • Молоко – 100 мл
  • Білок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гілочки петрушки – 2 шт.
  • Мускатний горіх – щіпка
  • Оливкова олія – ​​за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Рецепт приготування

  1. Очищаємо та 10 хв відварюємо моркву. Нарізаємо кубиками.
  2. 6 хв відварюємо зелений горошок.
  3. Нарізаємо петрушку.
  4. Розмочуємо хліб у молоці.
  5. Подрібнюємо в блендері філе камбали до консистенції пюре.
  6. Додаємо розмочений в молоці хліб, білок, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішуємо.
  7. Додаємо в суміш моркву. Ще раз перемішуємо. Відправляємо в холодильник.
  8. Беремо одне філе лосося, зрізаємо з потовщеної частини поздовжній шматок шириною 3 см так, щоб спинка і черевце вийшли однакової товщини.
  9. Беремо другу філе лосося. На потовщеній частини робимо глибокий поздовжній надріз вліво і вправо, не доходячи до краю 1,5 см. Розкриваємо цю частину. В результаті має вийти три шматка – один великий, другий трохи менше і третій у вигляді товстого бруска.
  10. Викладаємо половину начинки по центру великого шматка, залишаючи з кожного боку по 5 см вільними.
  11. Накриваємо начинку товстим бруском філе.
  12. Зверху розподіляємо другу частину начинки, накриваємо меншим шматком лосося.
  13. Піднімаємо вільні краї нижнього філе, закріплюємо їх зубочистками.
  14. Змащуємо рулет маслом, загортаємо в фольгу, відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хв.
  15. Даємо охолонути і переставляємо в холодильник.
  16. Перед подачею знімаємо фольгу, прибираємо зубочистки, нарізаємо рулет порційними шматочками.

Читайте також: Рік Собаки: що приготувати до новорічного столу


Стейк в маринаді з лайма та ананаса

Інгрідієнти:

  • Яловичий стейк – 4 шт. по 220-250 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Кайенский і мелений чорний перець – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для змащування
  • Солодко-гострий соус чилі – 2/3 склянки
  • Ананасовий сік – 1/3 склянки
  • Сік лайма – 2 ст. л.
  • Цедра – 1 лайм
  • Мелена зіра – 1/2 ч. л.

Рецепт приготування

  1. Розрізаємо зубчики часнику, натираємо ними кожен стейк з обох сторін.
  2. Подрібнюємо цедру лайма, перемішуємо із солодко-гострим соусом чилі, ананасовим соком, соком лайма, меленою зирою.
  3. Заливаємо м’ясо маринадом і відправляємо в холодильник на 2 години.
  4. Обсмажуємо стейки на злегка змащеній олією пательні-гриль до рум’яної скоринки з обох сторін.
  5. Переставляємо в розігріту до 180 ° С духовку до бажаного ступеня прожарювання на 5-15 хв.

Маринад можна використовувати як соус, попередньо прокип’ятивши й додавши солі та коричневого цукру

Імбирні пряники

Інгрідієнти

  • Пшеничне борошно – 150 г
  • Мелена гвоздика – за смаком
  • Мед – 60 г
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Мелений імбир – за смаком

Рецепт приготування

  1. Змішуємо всі інгредієнти в мисці.
  2. Залишаємо тісто в холодильнику мінімум на 2 години.
  3. Розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм.
  4. Вирізаємо формочками пряники.
  5. Викладаємо пряники на деко.
  6. Випікаємо 40 хв в розігрітій до 150 градусів духовці.

Тісто зручно розгортати на пластиковій дошці, накривши її плівкою


Читайте також: ТОП-5 коктейлів на Новий рік 2018


 



Мені вдалося!

Рекомендуємо
3 смачних страви з часникових стрілок
Як заморозити полуницю
Як стерилізувати банки для консервації (відео)
Такі пироги: 3 рецепта випічки з полуницею
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Штрейзель: як приготувати кондитерську крихту
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
лодочки из кабачков, лодочки из кабачков рецепт, рецепт лодочек из кабачков, как приготовить лодочки из кабачков, лодочки из кабачков рецепт приготовления
Оригінальні човники з кабачків з бринзою
кабачки польза, чем полезны кабачки
Чим хороший кабачок: 5 доводів