Пельмені світу: різновиди та рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Хінкалі, манти, равіолі, гьодза, кнедлики - готуємо різновиди пельменів з усіх країн світу.
Зберегти в кулінарну книгу

Хінкалі

Звабливий аромат і незабутній смак грузинських хінкаль не залишать вас байдужими!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого гатунку — 500 г;
  • соняшникова рафінована олія — 30 мл;
  • вода — 250 мл;
  • сіль — 1 ч. л.

Для начинки:

  • свинячий ошийок — 500 г;
  • яловичий антрекот — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 300 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • вода — 250 мл;
  • чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
  • мелена зіра — 1 г;
  • мелений чебрець — 1 г.

Спосіб приготування

  1. Борошно висипаємо гіркою. Посередині робимо невеликий отвір, вливаємо туди підсолену воду та масло. Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надаємо йому форму кулі, загортаємо в харчову плівку і ставимо на 15 хвилин в холодильник.
  3. Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібнюємо ножем, змішуємо. Солимо, додаємо спеції і роздавлений часник. Вливаємо воду та доводимо фарш до консистенції густої сметани.
  4. Розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо шматочками товщиною 3 см.
  5. Після цього розгортаємо кожен шматочок в пласт діаметром 12 см. На заготовку з тіста викладаємо начинку та заліплюємо хінкалі.
  6. Кидаємо їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, поливаємо їх холодною водою. Уважно стежимо, щоб вода в каструлі не припинила кипіти. Після цього варимо ще 3-4 хвилини.

Готові хінкалі подаємо з чорним рубаним перцем.


Манти

Манти – це нескладна страва східної кухні, яка готується на пару, завдяки чому тісто чудово тримає форму, а продукти зберігають яскравий, насичений смак

Складові:

  • Борошно – 200 г;
  • Вода – 150 мл;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Фарш з баранини (лопатка) – 250 г;
  • Ріпчасту цибулю (подрібнений) – 120 г;
  • Сіль за смаком;
  • Перець – за смаком;

Як приготувати манти дивіться тут


Равіолі

Рецептом правильного тіста італійських равіолі поділився Ектор Хіменес-Браво

Складові:

  • Цільнозернове борошно (для тіста) – 2 склянки;
  • Яйце (для тіста) – 1 шт .;
  • Олія (для тіста) – 1 ст.л .;
  • Холодна вода (для тіста) – 2 ст.л .;
  • Яловичий фарш – 1 ст.л .;
  • Свинячий фарш – 1 ст.л.
  • Ковбаса або шинка, дрібно нарізана – 2 ст.л .;
  • Яйця (для начинок) – 3 шт .;
  • Адигейський сир, тертий – 6 ст.л .;
  • Терта бринза – 6 ст.л .;
  • Зелена цибуля, рубаний – 1 ст.л .;
  • Шпинат – 2 ст.л .;
  • Борошно для присипання – за смаком;
  • Рубана петрушка – 3 ст.л .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л .;
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л .;
  • Вершкове масло – 50 г

Відео рецепт равіолі від Ектора Хіменеса-Браво дивіться тут.


Гьодза

Гьодза – японські смажені пельмені.

Інгредієнти:

пшеничне борошно – 200 г;
окріп – 100 мл;
імбир – за смаком;
свинина – 200 г;
кунжутне насіння – 10 г;
часник – 2 зубчики;
соєвий соус – 4 ст. л .;
винний оцет – 2 ст. л .;
пекінська капуста – 80 г;
зелена цибуля – за смаком;
кунжутна олія – 1 ч. л .;
шнітт-цибуля – за смаком;
цукор – за смаком

Спосіб приготування

1. Приготування тіста для пельменів. Борошно просіваємо в миску. Додаємо сіль і потроху вливаємо окріп, розмішуючи тісто дерев’яною лопаткою. Коли вода повністю з’єднається з борошном, викладаємо тісто на робочу поверхню і продовжуємо його місити руками. Вимішуємо до однорідної консистенції. Потім накриваємо тісто рушником і залишаємо на півгодини.
2. Свинину дуже дрібно нарізаємо (можна пропустити м’ясо через м’ясорубку). Додаємо тертий імбир, сіль, перець, часник, пропущений через часниковий прес, дрібно нарізану цибулю. Пекінську капусту солимо та переминаємо руками. Потім віджимаємо з неї сік і додаємо цю капусту в фарш. Вливаємо соєвий соус (2 ст. л.) і посипаємо цукром за смаком. Вимішуємо фарш. Обсмажуємо кунжутне насіння і всипаємо в фарш (5 г). Перемішуємо.
3. Приготування соусу для пельменів. З’єднуємо соєвий соус, оцет і кунжутну олію. Перемішуємо і додаємо кунжутне насіння.
4. Приготування пельменів. Тісто нарізаємо невеликими порціями, розгортаємо кожну порцію в круглий тонкий корж, на середину викладаємо фарш і з’єднуємо краї. Можна формувати пельмені у вигляді вареників або звичайних пельменів. У пательні розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо в ній пельмені з одного боку до золотистого кольору. Згодом пельмені заливаємо водою (вона повинна доходити до середини пельменів), накриваємо кришкою і залишаємо на вогні, поки не випарується вода.


Кнедлики

Кнедлики – це чеська національна страва

Складові:

  • М’ясний фарш (зі свинини і яловичини) – 700 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Картопля (відварена, середнього розміру) – 8 шт .;
  • Пшеничне борошно – 400 г;
  • Лавровий лист, сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Для начинки кнедликів цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. У фарш додаємо нарізану цибулю, яйце, перчимо і солимо за смаком.
  2. Всі інгредієнти ретельно змішуємо.
  3. Для приготування тіста натираємо варену картоплю на тертці.
  4. Дошку для розкочування тіста трохи посипаємо борошном, на борошно викладаємо терту картоплю, зверху насипаємо ще борошна, в середину розбиваємо яйце, солимо, якщо відварена картопля не солона, замішуємо тісто, в процесі по необхідності додаючи борошно.
  5. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції, поки воно не перестане липнути до рук, готове тісто загортаємо в целофан і залишаємо на 10 хвилин.
  6. Від отриманого тіста відрізати шматок, скачуємо в валик і розрізаємо його на більш дрібні шматочки приблизно однакового розміру. З кожного шматочка тіста руками або качалкою формуємо коржі близько 5 мм завтовшки.
  7. На коржі викладаємо невелику кількість фаршу.
  8. Заліплюємо краї кожного коржика так, щоб далі було зручно формувати кульки. З рештою тіста і фаршу проробляємо те ж саме.
  9. У каструлю з киплячою водою додаємо сіль, кілька лаврових листів і по одному спускати кнедлики, не забуваючи помішувати, після закипання варимо 10 хвилин. Готові кнедлики виймаємо з каструлі шумівкою.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Вихідні по-грузинськи: готуємо хінкалі, хачапурі, пхалі
Здоровий сніданок: рецепти страв з гарбуза
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Останні вітаміни: 5 простих і оригінальних страв з баклажанів
5 оригінальних рецептів овочевого рагу
Святкове меню: що приготувати коханому
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
Що приготувати із обліпихи: 5 кращих рецептів
Що приготувати із айви: 3 оригінальні ідеї
Рецепти страв, у яких не обійтися без волоських горіхів
Чим багатий жовтень: 5 рецептів сезонних страв
Що приготувати в мікрохвильовці: 5 швидких рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви