Текіла: секрети мексиканського напою


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Коктейлі на основі текіли відмінно доповнять будь-яке новорічне меню!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Як готують текілу

Кулясті серцевини агави відправляють у спеціальні печі, де вони близько 2 діб перебувають під впливом пара. Потім «тушки» агави перемелюють і видавлюють з них сік, який під впливом ферментів протягом 8-10 днів зброжує. Отримана брага проходить процес дистиляції, в результаті якого виходить спирт міцністю 90-98 градусів. Далі слідує процес розведення водою до 38-40 градусів, в залежності від того, яку марку текіли хочуть отримати. Заключна стадія – витримка.

Сорти текіли

Blanco – більше відома як Silver. Розливається в пляшки відразу після дистиляції чи після дуже короткочасної витримки (30 діб).

Joven abocado («розлита молодою») – більше відома як Gold. Насправді підфарбована карамеллю і ароматизована Blanco.

Reposado – дослівно «відпочила». Визріває від п’яти місяців до трьох років в дубових бочках. Найпопулярніший сорт в Мексиці.

Anejo («витримана») – визріває в кедрових бочках від 3 до 10 років.

Як правильно пити текілу

У чистому вигляді текілу п’ють за принципом: лизнув (солі) – випив (текіли) – куснув (лайма). Часто текілу запивають сангрітою – напоєм, що складається з томатного і лаймового соків, гострого соусу «Табаско», гарненько приправлених пекучим чилі й подрібненою зеленню.

Коктейлі на основі текіли

«Маргарита»

Інгредієнти:

  • Текіла – 30 мл
  • Сік лайма чи лимона – 30 мл
  • Куантро – 15 мл
  • Колотий лід

Спосіб приготування:

  1. Вмочуємо кромку келиха в воді, а потім занурюємо її в крупну сіль для того, щоб вийшов тонкий обідок.
  2. Текілу, сік лайма, куантро і колотий лід змішуємо в шейкері. Те, що вийшло виливаємо в келих. Декор: часточка лайма.

Текіла бум

Інгредієнти:

  • Текіла – 20 мл
  • Тонік або Спрайт – 20 мл

Спосіб приготування:

Інгредієнти змішуємо в склянці. Накриваємо її долонею, ляскаємо об стіл і залпом випиваємо спінившийся напій. Закушуємо лаймом.

Субмарина

Інгредієнти:

  • Текіла – 33 мл
  • Пиво – 330 мл

Спосіб приготування:

Змішуємо інгредієнти в келиху. Додаємо лайм.


Читайте також: ТОП-5 коктейлів на Новий рік 2018



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Як заморозити полуницю
Як стерилізувати банки для консервації (відео)
Такі пироги: 3 рецепта випічки з полуницею
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Штрейзель: як приготувати кондитерську крихту
Як зацукрувати квіти
Як приготувати окрошку
Бестселер французької кухні: 15 найкращих рецептів рагу
Що загорнути в лаваш: 8 смачних варіацій
Страви з кабачків в духовці: 3 святкових рецепта
5 кращих страв із редису
Майстер бутербродів: що взяти на пікнік
Як вибрати кабачки, цукіні і патисони — відеопорада
Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
заморозить клубнику, как заморозить клубнику, заморозить клубнику на зиму, как правильно заморозить клубнику, как заморозить клубнику на зиму
Як заморозити полуницю
заливной пирог с клубникой и сметаной
Заливний пиріг з полуницею і сметаною