Текіла: секрети мексиканського напою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2018
Коктейлі на основі текіли відмінно доповнять будь-яке новорічне меню!
Зберегти в кулінарну книгу

Як готують текілу

Кулясті серцевини агави відправляють у спеціальні печі, де вони близько 2 діб перебувають під впливом пара. Потім «тушки» агави перемелюють і видавлюють з них сік, який під впливом ферментів протягом 8-10 днів зброжує. Отримана брага проходить процес дистиляції, в результаті якого виходить спирт міцністю 90-98 градусів. Далі слідує процес розведення водою до 38-40 градусів, в залежності від того, яку марку текіли хочуть отримати. Заключна стадія – витримка.

Сорти текіли

Blanco – більше відома як Silver. Розливається в пляшки відразу після дистиляції чи після дуже короткочасної витримки (30 діб).

Joven abocado («розлита молодою») – більше відома як Gold. Насправді підфарбована карамеллю і ароматизована Blanco.

Reposado – дослівно «відпочила». Визріває від п’яти місяців до трьох років в дубових бочках. Найпопулярніший сорт в Мексиці.

Anejo («витримана») – визріває в кедрових бочках від 3 до 10 років.

Як правильно пити текілу

У чистому вигляді текілу п’ють за принципом: лизнув (солі) – випив (текіли) – куснув (лайма). Часто текілу запивають сангрітою – напоєм, що складається з томатного і лаймового соків, гострого соусу «Табаско», гарненько приправлених пекучим чилі й подрібненою зеленню.

Коктейлі на основі текіли

«Маргарита»

Інгредієнти:

  • Текіла – 30 мл
  • Сік лайма чи лимона – 30 мл
  • Куантро – 15 мл
  • Колотий лід

Спосіб приготування:

  1. Вмочуємо кромку келиха в воді, а потім занурюємо її в крупну сіль для того, щоб вийшов тонкий обідок.
  2. Текілу, сік лайма, куантро і колотий лід змішуємо в шейкері. Те, що вийшло виливаємо в келих. Декор: часточка лайма.

Текіла бум

Інгредієнти:

  • Текіла – 20 мл
  • Тонік або Спрайт – 20 мл

Спосіб приготування:

Інгредієнти змішуємо в склянці. Накриваємо її долонею, ляскаємо об стіл і залпом випиваємо спінившийся напій. Закушуємо лаймом.

Субмарина

Інгредієнти:

  • Текіла – 33 мл
  • Пиво – 330 мл

Спосіб приготування:

Змішуємо інгредієнти в келиху. Додаємо лайм.


Читайте також: ТОП-5 коктейлів на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад
Як посмажити баклажани без зайвого жиру
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів
Як правильно приготувати український борщ?
Як греки називають грецький салат?
Скільки випікати бісквіт в духовці?
Як правильно посмажити курячу грудку для салату Цезар?
Літо з морозилки: запасаємося фруктами, овочами та ягодами
Коли з’явився борщ?
Хто придумав рецепт солянки?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький