Текіла: секрети мексиканського напою

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Коктейлі на основі текіли відмінно доповнять будь-яке новорічне меню!
Зберегти в кулінарну книгу

Як готують текілу

Кулясті серцевини агави відправляють у спеціальні печі, де вони близько 2 діб перебувають під впливом пара. Потім «тушки» агави перемелюють і видавлюють з них сік, який під впливом ферментів протягом 8-10 днів зброжує. Отримана брага проходить процес дистиляції, в результаті якого виходить спирт міцністю 90-98 градусів. Далі слідує процес розведення водою до 38-40 градусів, в залежності від того, яку марку текіли хочуть отримати. Заключна стадія – витримка.

Сорти текіли

Blanco – більше відома як Silver. Розливається в пляшки відразу після дистиляції чи після дуже короткочасної витримки (30 діб).

Joven abocado («розлита молодою») – більше відома як Gold. Насправді підфарбована карамеллю і ароматизована Blanco.

Reposado – дослівно «відпочила». Визріває від п’яти місяців до трьох років в дубових бочках. Найпопулярніший сорт в Мексиці.

Anejo («витримана») – визріває в кедрових бочках від 3 до 10 років.

Як правильно пити текілу

У чистому вигляді текілу п’ють за принципом: лизнув (солі) – випив (текіли) – куснув (лайма). Часто текілу запивають сангрітою – напоєм, що складається з томатного і лаймового соків, гострого соусу «Табаско», гарненько приправлених пекучим чилі й подрібненою зеленню.

Коктейлі на основі текіли

«Маргарита»

Інгредієнти:

  • Текіла – 30 мл
  • Сік лайма чи лимона – 30 мл
  • Куантро – 15 мл
  • Колотий лід

Спосіб приготування:

  1. Вмочуємо кромку келиха в воді, а потім занурюємо її в крупну сіль для того, щоб вийшов тонкий обідок.
  2. Текілу, сік лайма, куантро і колотий лід змішуємо в шейкері. Те, що вийшло виливаємо в келих. Декор: часточка лайма.

Текіла бум

Інгредієнти:

  • Текіла – 20 мл
  • Тонік або Спрайт – 20 мл

Спосіб приготування:

Інгредієнти змішуємо в склянці. Накриваємо її долонею, ляскаємо об стіл і залпом випиваємо спінившийся напій. Закушуємо лаймом.

Субмарина

Інгредієнти:

  • Текіла – 33 мл
  • Пиво – 330 мл

Спосіб приготування:

Змішуємо інгредієнти в келиху. Додаємо лайм.


Читайте також: ТОП-5 коктейлів на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо