ТОП-10 рецептів для новорічного столу 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Що приготувати до новорічного столу дивіться в нашій новій підбірці!
Зберегти в кулінарну книгу

Які гарячі страви приготувати на Новий рік 2018?

Качка з яблуками та апельсинами без маринування

Інгредієнти:

Качка — 2.5 – 3 кг
Яблука — 6 шт
Апельсин — 1 шт
Кориця — 2 палочки
Апельсиновий чи абрикосовий джем — 2-3 ст.л.
Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування

Качку миємо, обсушуємо паперовими рушниками та натираємо сіллю, перцем всередині та ззовні. Яблука  та апельсин нарізаємо скибочками. Все перемішуємо, додаємо корицю та фаршируємо качку. Отвір сколюємо зубочистками, а ноги зв’язуємо кулінарною ниткою.

Щоб жир краще витоплювався, зробіть на грудинці надрізи

В форму для запікання укладаємо качку груднкою наверх та обкладаємо яблуками, що залишилися. Ставимо качку в розігріту до 160° С градусів духовку та запікаємо 2.5-3 години.

Щоб качка була приємного золотистого кольрпу, через 1, 5 години після початку запікання с=змастіть її джемом.

Карп у сметанному соусі з грибами

Інгредієнти:

Карп — 1, 5 кг
Лимон — ½ шт
Цибуля — 1 шт
Гриби — 200 г
Сметана — 2 ст.л.
Сухе біле вино — 1 склянка
Борошно — 3 ст.л
Масло — 3 ст.л.
Перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

Рибу миємо, чистимо та відрізаємо плавники. Нарізаємо карпа порційними шматочками. Гриби ріжемо скибочками, цибулю — напівкільцями. Обсмажуємо їх на вершковому маслі 10 хвилин до прозорості цибулі.

В невеличкому сотейнику розтоплюємо масло. Поступово вводимо борошно та обсмажуємо до золотистості. Вливаємо воду, щоб отримати негустий соус, приправляємо його сіллю та перцем. В соус додаємо сметану, вино, гриби з цибулею та лимонний сік. Рибу обвалюємо у борошні та обсмажуємо з обох сторін в маслі до золотистості.

Перекладаємо карпа в форму для запікання, поливаємо соусом з грибами та ставимо в розігріту до 200°С духовку на 20-30 хвилин.

Які закуски приготувати на новорічний стіл?

Канапе з яйцем та сьомгою

Інгредієнти:

Хліб — 10 ломтиков
Сьомга — 10 ломтиков
Варені яйця — 5 шт
Лимон — ½
Масло або вершковий сир — за смаком
Зелена цибуля, кріп, ікра — для декору

Спосіб приготування

Кожну скибочку зліба намащуємо маслом або сиром, посипаємо цибулею, зверху викладаємо скибку сьомги та поливаю лимонним соком. Потім викладаємо половинку яйця, прикрашаємо все ікрою та зеленню.

Паштет з курячої печінки

рецепт пошагово паштета из куриной печени с яблоком, пошаговый рецепт приготовления паштета из куриной печени с яблоком, как приготовить паштет из куриной печени с яблоком рецепт пошагово, состав паштета из куриной печени с яблоком, как приготовить паштет из куриной печени с яблоком пошагово

Інгредієнти:

Куряча печінка — 500 г
Цибуля — 1 шт
Морква — 1 шт
Окріп — ¾ стакана
Куркума — 0,5 ч.л
Тертий сир — 100 г
Масло — 2 ст.л.
Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування

На сухій пательні підсушуємо дрібно нарізані моркву та цибулю до золотистості. В цей же час нарізаємо печінку та додаємо до овочів. Вливаємо окріп та перемішуємо. Солимо, перчимо й додаємо куркуму.

Тушкуємо печінку до тих пір, доки не випариться вся рідина, перекладаємо в блендер, додаємо тертий сир та взбиваємо до однорідності.

Паштет викладаємо в миску, додаємо масло та добре розтираємо. Прибираємо на 3 години в холодильник.

Які салати приготувати до столу на Новий рік?

Буси на снігу

Інгредієнти:

Свинина (мякоть) – 200 г
Сир – 100 г
Варені яйця – 3 шт
Варена морква – 2 мл
Маринований огірок – 2 шт
Гранат – 1 шт
Майонез- 3 ст. л.
Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Відварюємо та дрібно нарізаємо м’ясо. Викладаємо його в тарілку, солимо та поливаємо майонезом. Зверху викладаємо шар дрібно порізанних огірків, далі натираємо моркву та знову поливаємо майонезом. Поіт натираємо сир та жовтки. Знову змащуємо майонезом. Останній шар — натерті білки. Зверху прикрашаємо салат зернами гранату, наче ниткою бус — салат Буси на снігу готовий!

Салат з картоплею фрі

Інгредієнти:

Куряче фиіле — 200 г
Консервований зелений горошок — 100 г
Шинка — 100 г
Картопля фрі готова — 100 г
Свіжий огірок — 1 шт
Кріп — 1 пучок
Майонез — 2 ст. л.

Спосіб приготування

Відварюємо куряче філе, а шинку та огірок нарізаємо соломкою. Змішуємо все з гороком, кропом та майонезом. Додаємо картоплю та знов перемішуємо. Салат готовий!

Які десерти приготувати на Новий рік 2018?

Зебра

рецепт молочно-кофейного желе, рецепт приготовления молочно-кофейного желе, как готовить молочно-кофейное желе пошагово, как приготовить молочно-кофейное желе рецепт с фото пошаговый

Інгредієнти:

Сметана 25 % – 400 г
Цукор – 50 г
Какао – 2 ст. л.
Кип’ячена вода – 150 г
Желатин – 30 г
Ваніль – 2 г

Спосіб приготування

Розводимо желатин в кип’яченій воді до розбухання. В цей же час взбиваємо сметану з цукром та ваніллю за допомгою міксера. Отриману суміш ділимо на 2 частини, в одну додаємо какао та добре перемішуємо.

Желатин також ділимо на 2 частини та вливаємо в сметанну та шоколадну суміш. Розливаємо їх по черзі по прозорим формам (це можуть бути склянки) — спочатку білий шар, даємо вистигнути, потім — кололадний та знову даємо охолонути. Десерт Зебра готовий!

 

Лимонний десерт

Інгредієнти:

Цукор (іесок) – 150 г
Лимон – 2 шт
Яйця – 2 шт
Масло – 30 г
Взбиті вершки – за смаком

Спосіб приготування

За допомогою дрібної терки натираємо цедру лимонів та перекладаємо в сотейник. Додаємо сік лимонів та добре перемішуємо. Додаємо яйця, масло та цукор, взбиваємо вінчиком та варимо все на повільному вогні до загустіння. В кінці пробиваємо все блендером до однорідності. Розкладаємо десерт по креманкам та покриваємо взбитими вершками.

Які напої приготувати до святкового столу?

Медовий грог

Інгредієнти:

Яблучний сік – 400 мл
Ром – 250 мл
Паличка кориці – 1 шт
Мускатний горіх мелений – 1/2 ч. л.
Мед – 2 ст. л.

Спосіб приготування

В кастрюлі змішуємо сок з усіма спеціями, доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь. Тотмимо на повільному вогні 5 хвилин. Після додаємо мед, ром та все добре перемішуємо. Медовий грог готовий!

Какао з вершками

Інгредієнти:

Молоко – 500 мл
Какао порошок – 2-3 ст. л.
Цукор (пісок) – 2-3 ст. л.
Взбитые сливки – по вкусу

Спосіб приготування

Молоко доводимо до кипіння, какао пересипаємо в миску та додаємо трохи гарячого молока. Ретельно все перемішуємо та вливаємо назад в молоко. Додаємо цукор та знову прогріваємо какао. Розливаємо напій в склянки та покриваємо взбитими вершками.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Традиційні польські страви на Різдво
15 хвилин і на стіл: 5 швидких десертів
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
Як приготувати тісто філо
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо
Краща їжа до білого та червоного вина
Екзотичні вихідні: рецепти тайської кухні
Фарширована курка: 5 кращих рецептів
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Лазанья Болоньєзе та солодка лазанья
Кращі страви з рису

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо