Салат з креветками й авокадо під соусом Песто
Інгредієнти:
- креветки (варені) – 300 г;
- авокадо – 1 шт.;
- салат Айсберг – 5 листків;
- оливкова олія – 1/4 чашки;
- соус Песто – за смаком.
Спосіб приготування
Салат нарізаємо смужками, авокадо – кубиками. Чистимо креветки. Готуємо соус Песто: базилік обполіскуємо прохолодною водою і відокремлюємо листя від стебел. Продовження рецепта читайте тут.
Яйця, запечені в авокадо
Інгредієнти:
- авокадо – 2 шт.;
- яйця – 4 шт.;
- зелена цибуля – за смаком;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Розрізаємо авокадо на половинки та видаляємо кісточки. Ложкою видаляємо трохи м’якоті з центру кожної половинки авокадо, щоб яйце повністю помістилося. Викладаємо авокадо в пательню без ручки або форму для випічки (краще, якщо плоди будуть щільно стикатися один з одним). Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Такос з куркою і авокадо
Інгредієнти:
- авокадо – 1 шт.;
- кукурудзяне борошно – 100 г ;
- пшеничне борошно – 150 г ;
- водорослі норі, подрібнені – 2 шт.;
- яєчний білок – 1 шт.;
- куряче філе – 200 г;
- томат – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- імбир – 5 г.
Спосіб приготування
Щоб приготувати корж такос, змішуємо сухі інгредієнти, яєчний білок і додаємо масло. Поступово додаємо півсклянки води, замішуємо тісто. Розкачуємо тісто в тонкий пласт товщиною 1 мм, вирізаємо виїмкою круглі коржі. Продовження рецепта читайте тут.
Тартар із тунця та авокадо
Інгредієнти:
- тунець (сирий) – 50 г;
- авокадо – 50 г;
- норі – 0,25 шт.;
- оливкова олія – 10 мл;
- сік лимона – 10 мл;
- соєвий соус – 10 мл;
- кунжут – 2 г ;
- унагі-соус – за смаком.
Спосіб приготування
Готуємо соус: в оливкову олію поступово додаємо соєвий соус, перемішуємо та вливаємо лимонний сік. Добре перемішуємо. Тунець і авокадо нарізаємо невеликими кубиками. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Роли зі скумбрією і авокадо
Інгредієнти:
- рис для суші – 120 г;
- огірок свіжий – 10 г;
- скумбрія с/с – 40 г;
- майонез – 10 г;
- авокадо – 10 г;
- кунжут – 20 г ;
- цибуля зелена – за смаком.
Спосіб приготування
Лист норі викладаємо глянцевою стороною на бамбуковий килимок, а шоршавою стороною до себе. На норі викладаємо шар з рису, залишивши частину листа незаповненою. При цьому, рис з одного боку повинен трохи виступати за лист норі. Продовження рецепта читайте тут.