Зберегти в кулінарну книгу
Збитень
Складові:
- Вода – 1, 5 л;
- Мед – 500 г;
- Гвоздика – 5 г;
- Кориця – 5 г;
- Імбир – 5 г;
- Духмяний перець – 5 г;
- Дріжджі – 50 г
Покроковий рецепт приготування
- Доведіть воду до кипіння, додайте в неї мед і знову доведіть до кипіння, постійно знімаючи піну.
- Потім додайте імбир, гвоздику, запашний перець і корицю. Знову все прокип’ятіть і остудіть.
- Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої води і змішайте з медовим відваром.
- Готовий збитень розлийте по пляшках і залиште на 12 годин у теплому місці. Потім щільно закрийте пляшки і залиште в холоді на 2-3 тижні, щоб суботні дозрів.
Медовий квас
Складові:
- Вода – 5 л;
- Мед – 800 г;
- Дріжджі – 25 г;
- Лимон – 2 шт.
Як приготувати медовий квас:
- Закип’ятіть воду, викладіть в неї мед і ретельно розмішайте.
- Остудіть мед до температури 20 ° С, додайте дріжджі, сік 2 лимонів і залиште при кімнатній температурі на 10-12 годин.
- Готовий квас остудіть в холодильнику, розлийте по пляшках або відразу подавайте до столу.
Пряники медові
Складові:
- Мед – 500 г;
- Житнє борошно – 500 г;
- Суміш з кориці, гвоздики, імбиру, кардамону – 1 ст. л .;
- Коньяк або горілка – 2 ст .л .;
- Крохмаль – 2 ст. л .;
- Олія
Як приготувати медові пряники
- Змішайте борошно і прянощі, на маленькому вогні розтопіть мед і доведіть його до кипіння, додайте до нього борошно і дуже швидко починайте розмішувати до тих пір, поки тісто не побіліє.
- Потім додайте горілку або коньяк, вимісити тісто до гладкості і покладіть в холодильник на кілька годин.
- Розкачайте тісто, підсипаючи до нього крохмаль, за допомогою форм для печива виріжте пряники, викладіть їх на змащене маслом деко і, не підрум’янюючи, доведіть до готовності в духовці.