Оригінальний олів’є
Інгредієнти:
- креветки варені – 100 г;
- каперси – 2 ст. л.;
- картопля, відварена в мундирі – 5 шт.;
- яйця варені – 3 шт.;
- куряча грудка – 1 шт.;
- огірок свіжий – 2 шт.;
- огірок солоний – 5 шт.;
- яєчний жовток – 2 шт.;
- лимонний сік – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Креветки злегка обсмажуємо. Картоплю, яйця, курку й огірки нарізаємо кубиками середньої величини. Викладаємо в салатник. Продовження відеорецепта читайте тут.
Тарталетки з сьомгою
Інгредієнти:
- тарталетки;
- сьомга – 100 г;
- кисломолочний сир – 100 г;
- зелень – за смаком;
- скибочки лимона.
Спосіб приготування
Сьомгу нарізаємо кубиками, сир змішуємо з подрібненою зеленню. На дно кожної тарталетки викладаємо спочатку сир, а потім кілька шматочків сьомги. Прикрашаємо тарталетки тонкими скибочками лимона та подаємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Меню на фуршет на Новий рік
Курка в м’ятно-лимонному маринаді
Інгредієнти:
- курка (філе) – 1 кг;
- м’ята – 1 гілочка;
- лимонний сік – 4 ст. л.;
- біле вино – 100 мл;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- майоран – 1 гілочка;
- чебрець – 1 гілочка;
- червоний перець – 0,5 ст. л.
Спосіб приготування
Куряче м’ясо нарізаємо великими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо. М’яту подрібнюємо та поливаємо лимонним соком. Щоб дізнатися продовження рецепта в меню на Новий рік, читайте тут.
Курка, фарширована грибами
Інгредієнти:
- курка (близько 1,5 кг) – 1 шт.;
- гриби (білі, шампіньйони) – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- паприка мелена – 0,5 ч. л.
- гірчиця готова – 1 ст. л.;
- хрін готовий – 1 ст. л.;
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
Духовку розігріваємо до 200 С. Курку натираємо зсередини і зовні сумішшю спецій з гірчицею та хріном, даємо постояти 20-30 хвилин. Гриби та цибулю нарізаємо тонкою соломкою (нарізка жульєн). Обсмажуємо гриби та цибулю окремо на розпеченій сухій пательні з антипригарним покриттям до утворення золотистої скоринки. Перемішуємо, солимо та перчимо до смаку. Закладаємо всередину курки гриби та запікаємо в духовці до готовності (1 година – 1 година 20 хвилин).
Запечена індичка
Інгредієнти:
- індичка – 7 кг;
- апельсини – 600 г;
- часник – 4 зубчики;
- яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г;
- гірчиця-соус – 1 ст. л.;
- розмарин – 1/4 ч. л.;
- чебрець – 1/4 ч. л.;
- орегано – 1/4 ч. л.;
- паприка – 1/2 ч. л.;
- м’ята – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування
Змішуємо сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру та сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змащуємо індичку, а також стінки її черевної порожнини. Продовження рецепта читайте тут.
Читайте також рецепти на Новий рік 2019.