Що приготувати на Різдво 2018: святкове меню з 12 страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Різдво 2019
Якщо ви ще не вирішили, що приготувати на Різдво 2018, ми із задоволенням допоможемо вам у цьому питанні. Головні страви на різдвяному столі - це кутя з крупи і фруктів та узвар з випічкою. Далі ви можете поставити на стіл гарячі м'ясні страви, національні страви, холодні закуски і салати, десерти.
Зберегти в кулінарну книгу

Кутя з рису

Інгредієнти:

Рис – 200 г
Мак – 100 г
Родзинки – 50 г
Волоські горіхи – 50 г
Ягоди з варення (малина, полуниця, вишня) – 100 г
Розведене водою варення – 100 мл
Цукор за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати кутю з рису

1. Перебираємо і промиваємо рис, заливаємо водою, доводимо до кипіння.

2. Знімаємо рис з вогню, промиваємо під проточною водою, потім знову кладемо його в каструлю, заливаємо великою кількістю води, додаємо цукор і варимо до готовності 15-20 хвилин. В кінці солимо.

3. Готовий рис промиваємо в друшляку холодною кип’яченою водою.

4. Миємо та запарюємо родзинки на 30 хвилин, потім зливаємо воду. Мак запарюємо на 30 хвилин і розтираємо з цукром в блендері або ступці.

5. Змішуємо рис, мак, родзинки та ягоди.

6. Кутю подають охолодженою.

Читайте також: Що приготувати на Різдво 2018

 

Узвар

Інгредієнти:

Сушені груші – 200 г
Сушені яблука – 200 г
Чорнослив – 200 г
Родзинки – 100 г
Мед – 200 г
Вода – 3 л

Як приготувати узвар

1. Миємо сухофрукти теплою водою, на 10 хвилин заливаємо їх холодною водою.

2. Наливаємо в каструлю воду, кладемо яблука і груші, варимо 15 хвилин на повільному вогні. Додаємо чорнослив і родзинки, варимо ще 10-15 хвилин. У самому кінці додаємо мед, даємо узвару закипіти, а потім знімаємо його з вогню.

3. Залишаємо на 2-3 години, щоб узвар настоявся, потім проціджуємо і подаємо його до столу.

 

Качка, запечена з грушами і цитрусовими

Інгредієнти:

Качка – 2 кг
Груша – 2 шт.
Апельсин – 2 шт.
Лимон – 2 шт.
Грейпфрут – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Імбир за смаком
Вершкове масло – 50 г
Оливкова олія – ​​1 ст.л.
Коньяк – 100 мл
Цукор – 2 ст.л.
Чорний мелений перець за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати качку, запечену з грушами і цитрусовими

1. Чистимо цитрусові від шкірки і плівок, ріжемо їх на шматочки. Груші ріжемо кубиками. Натираємо імбир на дрібній тертці.

2. Дрібно ріжемо цибулю, обсмажуємо на вершковому маслі 5 хвилин. Додаємо пропущений через часникодавку часник, обсмажуємо ще 2 хвилини. Потім додаємо на сковорідку імбир, цитрусові та груші. Посипаємо все цукром, заливаємо коньяком, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин.

3. Обробляємо качку, промиваємо і обсушуємо її паперовою серветкою. Обтираємо її зсередини і зовні сіллю і перцем, фаршируємо тушкованими фруктами і зашиваємо.

4. Викладаємо птицю на змащене оливковим маслом деко, поливаємо сиропом і випікаємо в розігрітій до 180°С духовці півтори-дві години. У процесі готування відкриваємо духовку і поливаємо качку сиропом.

5. Готову качку прикрашаємо лимонними і апельсиновими часточками.

 

Сьомга, запечена в духовці

Інгредієнти:

Стейки сьомги – 400 г
Лимон – 1/2 шт.
Йогурт – 100 мл
Оливкова олія – ​​1 ч.л.
Розмарин – 1 гілочка
Коріандр мелений за смаком
Червоний перець за смаком
Чорний мелений перець за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати сьомгу, запечену в духовці

1. Миємо і обсушуємо сьомгу, скроплюємо її лимонним соком і залишаємо на 5 хвилин.

2. Викладаємо її в фольгу, змащену оливковою олією. Змащуємо стейк йогуртом, посипаємо спеціями, кладемо розмарин і солимо.

3. Загортаємо фольгу кишенькою, щоб з неї не витікав сік, і на деку ставимо в духовку, розігріту до 200°С на 20 хвилин.

4. Відкриваємо фольгу і залишаємо сьомгу в духовці ще на 5 хвилин, щоб вона підрум’янилася згори.

5. Подаємо з рисом, картоплею або овочами.

 

Вареники з капустою

Інгредієнти:

Борошно – 500 г
Вода – 250 мл
Рослинна олія – ​​2 ст.л.
Сіль за смаком
Капуста – 600 г
Морква – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Лавровий лист
Сіль за смаком

Як приготувати вареники з капустою

1. Просіюємо борошно з сіллю, додаємо воду і рослинне масло. Вимішуємо круте тісто, накриваємо і залишаємо на годину.

2. Дрібно ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці, обсмажуємо їх разом на рослинному маслі.

3. Шинкуємо капусту, додаємо її на сковорідку до засмажки. Тушкуємо, помішуючи, все разом на повільному вогні 20 хвилин. В кінці кладемо лавровий лист і солимо. Охолоджуємо начинку.

4. Ліпимо вареники, варимо їх 5-7 хвилин.

5. Готові вареники заправляємо засмажкою з цибулі і моркви.

 

Заливне з риби

Інгредієнти:

Судак – 1 кг
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Селера – 1 шт.
Зелень – 1 пучок
Лимон за смаком
Лавровий лист – 2 шт.
Чорний перець – 5 горошин
Запашний перець – 2 горошини
Желатин – 30 г
Сіль за смаком
Вода – 1,5 л

Як приготувати заливне з риби

1. Чистимо, потрошимо і миємо рибу. Відокремлюємо від неї голову, хвіст, плавники, кістки і шкіру. Складаємо їх в каструлю разом з овочами і спеціями. Заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Знімаємо піну і варимо бульйон півтори години на слабкому вогні.

3. Рибне філе ріжемо на шматки. Кладемо їх в бульйон, солимо, варимо на повільному вогні 30 хвилин. Після цього шумівкою дістаємо рибу з бульйону і розкладаємо її по порційних посудинах.

4. Бульйон проціджуємо через марлю. Його в’язкість перевіряємо так: затискаємо краплю бульйону в пальцях. Якщо ті добре злипаються, значить, холодець застигне. Якщо клейкості немає, додаємо желатин: розводимо пакетик в малій кількості теплого бульйону до повного розчинення, а потім вливаємо масу в бульйон.

5. Заливаємо рибу бульйоном, прикрашаємо шматочками вареної моркви і зеленню. Ставимо заливне в холодне місце, а потім в холодильник. За 4-5 годин воно буде готове.

 

Фарширований підчеревок

Складові:

Підчеревок – 1 кг
Печериці – 400 г
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Зелень
Яйце – 3 шт
Рослинна олія – ​​1 ст.л.
Часник – 2 зубчики
Лавровий лист – 1 шт.
Чорний мелений перець за смаком
Мелений коріандр за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати фарширований підчеревок

1. Обробляємо, зачищаємо і миємо підчеревок. Обсушуємо його серветкою, розрізаємо на дві частини не до кінця.

2. Відварюємо яйця круто, дрібно ріжемо їх.

3. Дрібно нарізаємо цибулю, гриби, часник і зелень. Натираємо моркву на крупній тертці.

4. Обсмажуємо моркву і цибулю 5 хвилин, потім додаємо гриби і смажимо ще 7-10 хвилин, поки не зникне рідина.

5. З’єднуємо засмажку, яйця, часник і зелень, солимо, перчимо, перемішуємо.

6. Підчеревок зовні солимо, перчимо і посипаємо будь-якими спеціями. Всередину кладемо начинку, зшиваємо ниткою і щільно обертаємо фольгою. Викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180°С духовці до готовності приблизно 2 години.

7. Готовий підчеревок охолоджуємо, знімаємо з нього фольгу і прибираємо нитки. Перед подачею нарізаємо скибочками.

 

Салат з беконом і розмарином

Інгредієнти:

Спаржа – 200 г
Бекон – 150 г
Лимон – 1 чверть
Розмарин – кілька гілочок
Оливкова олія – 1 ст.л.
Чорний мелений перець за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати салат з беконом і розмарином

1. Зрізаємо з митої спаржі жорсткі кінці, бланшуємо 2-3 хвилини і ріжемо на невеликі шматочки.

2. Бекон ріжемо невеликими пластинками, обсмажуємо до золотистої скоринки.

3. Змішуємо спаржу, бекон, додаємо подрібнений розмарин, сіль і перець. Заправляємо оливковою олією, скроплюємо лимонним соком.

 

Гранатовий браслет

Інгредієнти:

Куряче філе – 300 г
Гранат – 2 шт.
Буряк – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Картопля – 3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 3 шт.
Волоські горіхи – 70 г
Майонез – 200 г
Оцет 9% – 1 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.
Чорний мелений перець за смаком
Сіль за смаком

Як приготувати гранатовий браслет

1. Відварюємо буряк і картоплю, варимо яйця. Охолоджуємо, чистимо і натираємо все на крупній тертці по окремих тарілках.

2. Відварюємо куряче філе в солоній воді. Охолодуємо, нарізаємо невеликими кубиками.

3. Дрібно ріжемо цибулю, маринуємо її в солі, цукрі і оцті 15 хвилин.

4. Натираємо моркву на дрібній тертці. Підсушуємо волоські горіхи, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо.

5. На середину широкого блюда ставимо склянку, щоб надати салату форму браслета. Викладаємо інгредієнти навколо склянки шарами в такій послідовності: картопля, буряк, морква, волоські горіхи, куряче філе, цибуля, яйця, куряче філе, буряк. Кожен шар солимо і перчимо до смаку.

6. Обережно дістаємо стакан, обмазуємо салат майонезом. Зверху весь салат прикрашаємо зернами граната. Затягуємо блюдо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 4-5 годин, щоб салат просочився.

 

 

Кекс з сухофруктами і горіхами

Інгредієнти:

Борошно – 200 г
Яйце – 4 шт.
Вершки – 50 мл
Горіхи – 300 г
Курага – 200 г
Родзинки – 150 г
Цукор – 100 г
Цукрова пудра – 50 г
Коньяк – 100 мл
Прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир)
Рослинна олія – ​​1 ст.л.
Розпушувач – 10 г
Сіль – 1 щіпка

 

Як приготувати кекс  з сухофруктами і горіхами

1. Промиваємо і обсушуємо сухофрукти. Дрібно ріжемо курагу, змішуємо її з родзинками, заливаємо ромом і залишаємо настоятися на добу.

2. Очищаємо горіхи, обсушуємо їх 5 хвилин в духовці і охолоджуємо.

3. Збиваємо яйця з цукром і вершками. Вмішуємо в отриману пухку масу просіяне борошно і розпушувач.

4. Обвалюємо сухофрукти в борошні і додаємо в тісто їх, горіхи і прянощі за смаком. Перемішуємо тісто.

5. Викладаємо тісто в змащену маслом форму для випікання. Накриваємо тісто, залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.

6. Випікаємо кекс в духовці, розігрітій до 180°С 40-50 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою: якщо вона суха, кекс готовий.

 

Булочки з корицею

Інгредієнти:

Борошно – 500 г
Молоко – 200 мл
Вершкове масло – 100 г
Дріжджі – 10 г
Цукор – 100 г
Яйце – 1 шт.
Кориця – 2 ст.л.
Сіль – 1 щіпка

Як приготувати булочки з корицею

1. У теплому молоці розводимо по столовій ложці цукру і борошна, додаємо дріжджі і залишаємо на 15-20 хвилин.

2. Додаємо в опару борошно, сіль і 75 г вершкового масла, замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і ніжним. Накриваємо його і залишаємо в теплому місці на годину-півтори.

3. Готове тісто розкатуємо в прямокутник. Рівномірно змащуємо його розтопленим маслом, посипаємо цукром, змішаним з корицею.

4. Згортаємо тісто в рулет, скріплюємо край маслом. Нарізаємо його на однакові за товщиною булочки.

5. Застеляємо деко папером для випікання, змащуємо його маслом. Викладаємо булочки на відстані 5 см одна від одної, щоб вони не злиплися. Даємо їм 20-30 хвилин, щоб підійти.

6. Змащуємо булочки збитим яйцем, випікаємо в духовці, розігрітій до 200°С до золотистого кольору – приблизно 20-25 хвилин.

 

Фруктовий салат

Інгредієнти:

Хурма – 3 шт.
Мандарини – 5 шт.
Яблука – 2 шт.
Груша – 1 шт.
Виноград – 200 г
Лимон – 1/2 шт.
Мед або рідке варення – 3 ст.л.
Коньяк – 1 ч.л.

Як приготувати фруктовий салат

1. Очищаємо фрукти від шкірки і кісточок. Мандарини, крім того, очищаємо від білих плівок.

2. Розрізаємо виноградини навпіл, виймаємо кісточки.

3. Ріжемо фрукти на однакові кубики. Скроплюємо яблука лимонним соком.

4. Змішуємо мед з лимонним соком і коньяком.

5. Заправляємо і перемішуємо салат.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Різдвяний піст 2018: календар харчування
Що повинно бути на столі на Новий рік 2019
5 рецептів страв з картоплею
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019