Католицькі великодні страви

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Католическая Пасха
Готуємо польський суп Журек і традиційне печеня з баранини
Зберегти в кулінарну книгу

Польський великодній суп Журек

Складові

Для закваски:

  • житнє борошно – 180 г;
  • тепла вода – 400 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • житній хліб – 1 скибочка
  • Для супу:
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • копчена ковбаса – 250 г;
  • бекон – 250 г;
  • куряча шинка – 250 г;
  • м’ясний бульйон – 1.5 л;
  • рослинне масло – за смаком;
  • варені яйця – для подачі;
  • зелень – для подачі;
  • сметана – 250 г

Покроковий рецепт приготування

  1. Просіяти борошно в банку і залити водою. Додати очищений часник, зверху покласти шматочок хліба. Зав’язати банку чистою тканиною і поставити на 3-4 дні в тепле місце.
  2. Нарізати великими кубиками копченості та цибулю. У сковороді розігріти олію і обсмажити в ньому до золотистого кольору цибулю і м’ясо.
  3. Довести бульйон до кипіння, додати в нього копченості, сметану і закваску. Знову закип’ятити і зняти суп з плити.
  4. Подавати суп з вареним яйцем і зеленню.

Печеня з баранини

Складові:

  • баранина без кісток – 1 кг 200 г;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • борошно – 1/2 склянки;
  • олія – для обсмажування;
  • велика нарізана цибулина – 1 шт .;
  • пиво або сухий вермут – 1 стакан;
  • очищений і нарізаний часник – 2 часточки;
  • томатна паста – 1 ст. л. з гіркою;
  • курячий бульйон – 4 склянки;
  • свіжий або сухий розмарин – за смаком;
  • середня морква, нарізана – 8 шт .;
  • картопля, нарізана – 5 шт .;
  • розморожений зелений горошок – 1,5 склянки

Спосіб приготування

  1. Помити м’ясо і нарізати його середніми шматочками. Присипати борошном, сіллю і перцем, перемішати.
  2. Розігріти велику пательню з 2 ст.л. рослинної олії. Порціями обсмажити м’ясо до золотистого кольору, при необхідності додавши ще трохи олії. Перекласти м’ясо в тарілку.
  3. Додати цибулю в сковороду і обсмажити, помішуючи, протягом декількох хвилин, поки цибуля не підрум’яниться. Перекласти в казанок для тушкування. Влити пиво або вермут в гарячу пательні, помішуючи дерев’яною ложкою, щоб відокремити будь-які обсмажені шматочки м’яса або цибулі. Перелити отриману рідину в казанок. Додати часник, томатну пасту, 3 склянки курячого бульйону і розмарин. Інгредієнти повинні бути злегка покриті рідиною. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати протягом 1 години. Зняти зайвий жир.
  4. Через годину додати в рагу моркву і картоплю, влити ще один стакан бульйону. Довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати протягом 25-30 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Додати зелений горошок, накрити кришкою і готувати ще 5 хвилин або до готовності. Спробувати, і відрегулювати кількість приправ за смаком.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Меню на Масляну

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік