Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Католицьке Різдво 2018
У різдвяний Cвятвечір, який католики відзначають 24 грудня, прийнято готувати пісні страви із риби, овочів і фруктів. Що приготувати на католицький Святвечір читайте в нашій добірці
Зберегти в кулінарну книгу

Кутя з родзинками, маком і медом

Інгредієнти:

  • Пшениця – 1 склянка
  • Мак – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Родзинки – 100 г
  • Мед – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Пшеницю варимо до готовності, але так, щоб вона не розварилася.
  2. Мак проварюємо 5-10 хвилин, відціджуємо і товчемо в ступі.
  3. Горіхи обсмажуємо на пательні, потім ламаємо на невеликі шматочки. Родзинки обдаємо окропом, воду зливаємо, перебираємо ягоди, видаливши плодоніжки.
  4. Пшеницю, мак і горіхи змішуємо з медом і родзинками.

За бажанням також можна додати курагу, цукати або чорнослив

Вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – за смаком
  • Сметана – за смаком

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Грибна ікра

Інгредієнти:

  • Сушені гриби – 300 г
  • Цибуля – 3-4 головки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Рослинна олія – ​​за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Оцет – за смаком
  • Спеції – за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Замочуємо на 2-3 години сушені гриби, потім відварюємо їх у невеликій кількості води.
  2. Пропускаємо гриби через м’ясорубку (або перебиваємо блендером), знову викладаємо у відвар і тушкуємо, поки не випарується зайва волога.
  3. На рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і відправляємо її до грибів. Додаємо за смаком цукор, сіль і оцет, охолоджуємо і заправляємо дрібно нарізаним часником.

Дієтичні голубці з рибою

Інгредієнти:

  • Риба – 120 г
  • Рис – 40 г
  • Морква – 25 г
  • Цибуля – 25 г
  • Томатний сік – 100 мл
  • Капуста – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кріп – за смаком

 

Спосіб приготування

Вирізаємо качан у капусти, опускаємо качан у киплячу воду та варимо, поки листя не почне відділятися. Продовження рецепта читайте тут.

Імбирне печиво

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Зацукрований імбир – 50 г
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Мед – 3 ч.л.
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

 

Спосіб приготування

  1. Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо.
  2. З тіста формуємо кулю і відправляємо її на півгодини/годину в холодильник.
  3. Розкачуємо тісто завтовшки в 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво і відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Рецепти десертів на католицьке Різдво

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік