Кутя з родзинками, маком і медом
Інгредієнти:
- Пшениця – 1 склянка
- Мак – 100 г
- Волоські горіхи – 100 г
- Родзинки – 100 г
- Мед – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Пшеницю варимо до готовності, але так, щоб вона не розварилася.
- Мак проварюємо 5-10 хвилин, відціджуємо і товчемо в ступі.
- Горіхи обсмажуємо на пательні, потім ламаємо на невеликі шматочки. Родзинки обдаємо окропом, воду зливаємо, перебираємо ягоди, видаливши плодоніжки.
- Пшеницю, мак і горіхи змішуємо з медом і родзинками.
За бажанням також можна додати курагу, цукати або чорнослив
Вареники з картоплею
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – за смаком
- Сметана – за смаком
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Грибна ікра
Інгредієнти:
- Сушені гриби – 300 г
- Цибуля – 3-4 головки
- Часник – 3-4 зубчики
- Рослинна олія – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор – за смаком
- Оцет – за смаком
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування
- Замочуємо на 2-3 години сушені гриби, потім відварюємо їх у невеликій кількості води.
- Пропускаємо гриби через м’ясорубку (або перебиваємо блендером), знову викладаємо у відвар і тушкуємо, поки не випарується зайва волога.
- На рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і відправляємо її до грибів. Додаємо за смаком цукор, сіль і оцет, охолоджуємо і заправляємо дрібно нарізаним часником.
Дієтичні голубці з рибою
Інгредієнти:
- Риба – 120 г
- Рис – 40 г
- Морква – 25 г
- Цибуля – 25 г
- Томатний сік – 100 мл
- Капуста – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Кріп – за смаком
Спосіб приготування
Вирізаємо качан у капусти, опускаємо качан у киплячу воду та варимо, поки листя не почне відділятися. Продовження рецепта читайте тут.
Імбирне печиво
Інгредієнти:
- Борошно – 350 г
- Цукор – 100 г
- Вершкове масло – 100 г
- Зацукрований імбир – 50 г
- Мелений імбир – 1 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Мед – 3 ч.л.
- Апельсиновий сік – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Спосіб приготування
- Імбир подрібнюємо в кашоподібну масу. Для тіста збиваємо апельсиновий сік, цукор, мед і яйце, додаємо до цієї маси подрібнений імбир і всі інші інгредієнти. Замішуємо.
- З тіста формуємо кулю і відправляємо її на півгодини/годину в холодильник.
- Розкачуємо тісто завтовшки в 3-4 мм. Фігурними виїмками для тіста вирізаємо печиво і відправляємо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.