Коржі на Маковея – кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Пропонуємо два рецепти коржів на Маковея
Зберегти в кулінарну книгу

Коржі з маком на Маковея

Складові:

  • Кефір – 1 склянка;
  • Цукор – 2,5 ст. л .;
  • Борошно – 500 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сіль -1 дрібка;
  • Сода – 0,5 ч. л .;
  • Мак – 100 г;
  • Кип’ячена вода – 2 ст. л .;
  • мед

Як готувати коржі з маком на Маковея

1. У посудині змішати кефір, яйце, сіль і 2 столових ложки цукру. Потім додати 3 столових ложки борошна ще раз добре перемішати. Потім додаємо соду і знову мішаємо, ще трохи борошна поки тісто не стане повітряним.
2. Додати борошно, що залишилося і вимісити тісто, яке може трохи липнути до рук. Головне – воно не повинно бути рідким.
3. Розділити тісто для коржів на дві частини, розкачати їх (але не надто тонко), поставити виделкою дірочки і викласти на деко. Заздалегідь ножем намалювати поверх тесту клітку, щоб після випікання їх було зручно ламати.
4. Випікати коржі для Маковея 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки. Залишити коржі охолоджуватися.
5. Тепер приступаємо до маку – його потрібно залити окропом, дати настоятися протягом 2 годин. Потім злити воду і розтерти мак (можна скористатися допомогою блендера), поступово додаючи в нього воду. Додати мед за смаковими уподобаннями.
6. Корж, що остигнув для Маковея поламати на шматочки, скласти в глибоку миску і залити макової сумішшю. Дати коржам час просочитися, щоб вони стали м’якими і соковитими.


Шуліки на Маковея

Складові:

  • Борошно – 800 г;
  • Сироватка – 300 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сіль – дрібка;
  • Цукор -1 ст. л .;
  • Сода -1 ч. л.

Як приготувати коржі з маком

  1. Перш за все з борошна, кислого молока, солі й соди готуємо тісто для коржа. Після цього тісто потрібно вимісити, розкачати, викласть на деко і ножем намалювати клітку, щоб потім було зручніше ламати (можна і не малювати – тоді коржі вийдуть неправильної форми). Проколюємо коржі виделкою і випікаємо.

Приготування макової заливки (макове молоко):

  1. Мак потрібно залити окропом, дати постояти 2 години, злити воду і розтерти мак (колись його розтирали в макітрі, але якщо макітри немає – підійде і блендер), потроху додаючи холодну кип’ячену воду, поки вся суміш не придбає білий колір. Додати мед за смаком.
  2. Готовий корж остудити, поламати шматочками, скласти в глиняний горщик або глибоку миску і залити маковим молочком. Перемішати і дати просочитися, щоб коржі стали м’якими і соковитими.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками