Маковей рецепти – що приготувати

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Коржі з маком, салат з морквою і медом, запечені яблука - готуємо традиційні страви на Маковея
Зберегти в кулінарну книгу

Коржі з маком на Маковея

Складові:

  • Кефір – 1 склянка;
  • Цукор – 2,5 ст. л .;
  • Борошно – 500 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сіль -1 дрібка;
  • Сода – 0,5 ч. л .;
  • Мак – 100 г;
  • Кип’ячена вода – 2 ст. л .;
  • мед

Як готувати коржі з маком на Маковея

1. У посудині змішати кефір, яйце, сіль і 2 столових ложки цукру. Потім додати 3 столових ложки борошна ще раз добре перемішати. Потім додаємо соду і знову мішаємо, ще трохи борошна поки тісто не стане повітряним.
2. Додати борошно, що залишилося і вимісити тісто, яке може трохи липнути до рук. Головне – воно не повинно бути рідким.
3. Розділити тісто для коржів на дві частини, розкачати їх (але не надто тонко), поставити виделкою дірочки і викласти на деко. Заздалегідь ножем намалювати поверх тесту клітку, щоб після випікання їх було зручно ламати.
4. Випікати коржі для Маковея 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки. Залишити коржі охолоджуватися.
5. Тепер приступаємо до маку – його потрібно залити окропом, дати настоятися протягом 2 годин. Потім злити воду і розтерти мак (можна скористатися допомогою блендера), поступово додаючи в нього воду. Додати мед за смаковими уподобаннями.
6. Корж, що остигнув для Маковея поламати на шматочки, скласти в глибоку миску і залити макової сумішшю. Дати коржам час просочитися, щоб вони стали м’якими і соковитими.

Салат з морквою і медом на Маковея

Складові:

  • Морквина – 4 шт .;
  • Мед 0 2 ч. Л .;
  • сіль;
  • 1/4 лимона

Як готувати салат на Маковея

1. Моркву подрібнити на дрібній тертці, посолити за смаком і злегка пом’яти руками. Скропити лимонним соком, додати мед, сіль і перемішати.
2. Якщо буде бажання, в салат можна додати оливкову олію.

Печені яблука з медом на Маковея

Складові:

  • Яблука – 6 шт .;
  • Мед – 6 ч. Л .;
  • Кип’ячена вода – 4 ст .л .;
  • Цукор -1 ст. л .;
  • Кориця – 0,5 ч. Л.

Як готувати печені яблука на Маковея

1. Деко застелити фольгою. Яблука вимити і висушити паперовим рушником. Потім вирізати ножем серцевину, залишивши денце. Зрізати шкірку з верхньої частини яблука, залишивши низ в шкірці.
2. У посудині змішати цукор з корицею і вмочити в цю суміш м’якоттю кожне яблуко. Викласти в поглиблення кожного яблука по 1 чайної ложки меду.
3. Налити на деко води, викласти туди яблука. Поставити яблука в духовку, розігріту до 200 градусів. Піч яблука на Медовий спас близько 25-30 хвилин.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками