Коржі з маком на Маковея
Складові:
- Кефір – 1 склянка;
- Цукор – 2,5 ст. л .;
- Борошно – 500 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Сіль -1 дрібка;
- Сода – 0,5 ч. л .;
- Мак – 100 г;
- Кип’ячена вода – 2 ст. л .;
- мед
Як готувати коржі з маком на Маковея
1. У посудині змішати кефір, яйце, сіль і 2 столових ложки цукру. Потім додати 3 столових ложки борошна ще раз добре перемішати. Потім додаємо соду і знову мішаємо, ще трохи борошна поки тісто не стане повітряним.
2. Додати борошно, що залишилося і вимісити тісто, яке може трохи липнути до рук. Головне – воно не повинно бути рідким.
3. Розділити тісто для коржів на дві частини, розкачати їх (але не надто тонко), поставити виделкою дірочки і викласти на деко. Заздалегідь ножем намалювати поверх тесту клітку, щоб після випікання їх було зручно ламати.
4. Випікати коржі для Маковея 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки. Залишити коржі охолоджуватися.
5. Тепер приступаємо до маку – його потрібно залити окропом, дати настоятися протягом 2 годин. Потім злити воду і розтерти мак (можна скористатися допомогою блендера), поступово додаючи в нього воду. Додати мед за смаковими уподобаннями.
6. Корж, що остигнув для Маковея поламати на шматочки, скласти в глибоку миску і залити макової сумішшю. Дати коржам час просочитися, щоб вони стали м’якими і соковитими.
Салат з морквою і медом на Маковея
Складові:
- Морквина – 4 шт .;
- Мед 0 2 ч. Л .;
- сіль;
- 1/4 лимона
Як готувати салат на Маковея
1. Моркву подрібнити на дрібній тертці, посолити за смаком і злегка пом’яти руками. Скропити лимонним соком, додати мед, сіль і перемішати.
2. Якщо буде бажання, в салат можна додати оливкову олію.
Печені яблука з медом на Маковея
Складові:
- Яблука – 6 шт .;
- Мед – 6 ч. Л .;
- Кип’ячена вода – 4 ст .л .;
- Цукор -1 ст. л .;
- Кориця – 0,5 ч. Л.
Як готувати печені яблука на Маковея
1. Деко застелити фольгою. Яблука вимити і висушити паперовим рушником. Потім вирізати ножем серцевину, залишивши денце. Зрізати шкірку з верхньої частини яблука, залишивши низ в шкірці.
2. У посудині змішати цукор з корицею і вмочити в цю суміш м’якоттю кожне яблуко. Викласти в поглиблення кожного яблука по 1 чайної ложки меду.
3. Налити на деко води, викласти туди яблука. Поставити яблука в духовку, розігріту до 200 градусів. Піч яблука на Медовий спас близько 25-30 хвилин.