Смачні пісні страви

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиВеликий піст
Піст давно вже перестав бути привілеєм духовної еліти. Сьогодні піст у моді. І хоча, за правилами, піст — це час утримання, обмежень, побалувати себе смачненьким все одно хочеться. А хто сказав, що піст не повинен бути смачним?
Зберегти в кулінарну книгу

Під час посту головними героями меню стають овочі, зернові, гриби, бобові та риба (іноді). Не мало! З такого багатства продуктів можна наготувати багато різної смакоти. Тоді час посту пролетить непомітно і з задоволенням. А головне, таке меню принесе користь не тільки вашій душі, але і позитивно відбитися на всьому організмі. І навіть допоможе позбутися від кількох зайвих кілограмів. Ну, хіба це не аргумент на користь пісних страв?


ГОТУЄМО РАЗОМ

Зрази з грибами

СКЛАДОВІ

  • Картопля – 100 г
  • Гриби свіжі – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Борошно – 20 г
  • Олія соняшникова – за смаком
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю відварюємо в «мундирах», охолоджуємо, очищаємо від шкірки і розминаємо, щоб вийшло пюре.
  2. Гриби і цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки.
  3. У картопляне пюре додаємо борошно, сіль і добре перемішуємо.
  4. Беремо невеликі порції картопляного тіста, формуємо з них коржики, на середину кожного коржика викладаємо грибну начинку, защипуємо краю і надаємо форму.
  5. На пательні розігріваємо олію, викладаємо в масло картопляні пиріжки і обсмажуємо з різних боків до рум’яної скоринки.

Читайте також: Великий піст 2018 – меню на кожен день


Голубці з рисом і грибами

СКЛАДОВІ

  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Рис – 60 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Гриби сушені – 20 г
  • Борошно – 10 г
  • Томатна паста – 20 г
  • Олія – ​​40 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відварюємо рис у великій кількості підсоленої води і відкидаємо на друшляк.
  2. Сушені гриби замочуємо, відварюємо і нарізаємо соломкою.
  3. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
  4. Всі інгредієнти з’єднуємо, перемішуємо, додаємо сіль і чорний перець.
  5. Капустяний качан промиваємо холодною водою і відварюємо в окропі до напівготовності приблизно 12-15 хвилин, потім виймаємо і охолоджуємо.
  6. Далі розбираємо капусту на суцвіття, тверді потовщення відбиваємо (або зрізаємо).
  7. На підготовлені листки викладаємо фарш і загортаємо у вигляді конвертика.
  8. Обсмажуємо голубці на пательні з усіх боків, викладаємо в сотейник, заливаємо соусом і тушкуємо до готовності.
  9. Для соусу борошно обсмажуємо на олії до кремового кольору, розводимо грибним бульйоном, проварюємо, додаємо томатну пасту і кип’ятимо 5 хвилин.

Голубці з квашеної капусти з квасолею по-польськи

СКЛАДОВІ

  • Капуста квашена – 200 г
  • Квасоля – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Олія – ​​50 г
  • Рис – 20 г
  • Сіль за смаком
  • Чебрець – за смаком
  • Перець мелений червоний – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Квасолю замочуємо на 8-10 годин, потім воду зливаємо, наливаємо свіжу і відварюємо квасолю до м’якості з додаванням 10 г рослинного масла.
  2. Відокремлюємо від качана квашеної капусти міцні листя, а інші дрібно нарізаємо.
  3. Подрібнену цибулю пасеруємо з половиною масла, що залишилося, додаємо варену квасолю і рис, заправляємо за смаком зеленню чебрецю і сіллю.
  4. Викладаємо вийшов фарш на капустяне листя, звертаємо їх конвертиком, укладаємо щільно в змащену жиром посуд на шар рубаною капусти, заливаємо водою, в якій варилася квасоля, і додаємо трохи капустяного розсолу.
  5. Ставимо посуд в духовку і запікаємо при помірній температурі до випарювання води.
  6. Перед подачею поливаємо голубці олією і посипаємо червоним меленим перцем.

Пельмені із зеленню

СКЛАДОВІ

  • Борошно пшеничне – 160 г;
  • Окріп – 75 г;
  • Олія соняшникова – 40 г;
  • Зелень (кінза, петрушка, щавель, зелена цибуля) – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У соняшникову олію вливаємо окріп, всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто, добре розминаючи його руками.
  2. Потім розгортаємо його в дуже тонкий пласт (майже до прозорості) і нарізаємо квадратиками розміром 5х5 см.
  3. На кожен квадратик викладаємо фарш із зелені, скріплюємо краю і формуємо пельмені.
  4. Готуємо пельмені на пару.
  5. Для фаршу зелень промиваємо, дрібно рубаємо, заправляємо сіллю, перцем і добре перемішуємо.

Млинці гречані пісні

СКЛАДОВІ

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Борошно гречане – 400 г
  • Вода – 1000 мл
  • Сода – 1 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Просіваємо борошно і вливаємо в неї теплу воду, в якій попередньо розчиняємо сіль.
  2. Всипаємо в тісто кислоту і добре вимішуємо.
  3. Перед випічкою млинців кладемо соду, даємо тесту піднятися і печемо млинці, як зазвичай.

Млинці пісні

СКЛАДОВІ

  • Борошно грубого помелу – 1 стакан
  • Вода – 2 склянки
  • Яблучний оцет – 1 ч.л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Воду змішуємо з оцетом.
  2. Додаємо сіль і цукор.
  3. Після невеликими порціями вливаємо в борошно воду, добре розмішуючи тісто, щоб не було грудочок.
  4. Розігріваємо пательню, змащуємо її жиром і випікаємо млинці.

Начинка для млинців з моркви і рису

СКЛАДОВІ

  • Морква – 750 г
  • Рис – 200 г
  • Цукор – 40 г
  • Олія  для смаження – за смаком
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Моркву натираємо на крупній тертці і тушкуємо до м’якості на олії.
  2. Після з’єднуємо рис і моркву.
  3. Заправляємо фарш сіллю, цукром і перемішуємо.

Фарш для млинців з фініків

СКЛАДОВІ

  • Фініки (без кісточок) – 800 г
  • Цукор – 50 г
  • Лимонна кислота – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Фініки перебираємо, промиваємо, заливаємо гарячою водою так, щоб вона тільки їх покрила, і варимо 10-15 хвилин.
  2. Після пропускаємо фініки через м’ясорубку, додаємо цукор, розведену лимонну кислоту, перемішуємо, доводимо до кипіння і охолоджуємо.

Фарш для млинців з родзинок

СКЛАДОВІ

  • Родзинки – 900 г
  • Цукор – 130 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Родзинки перебираємо, промиваємо кілька разів у теплій воді, поки вода не буде прозорою, відкидаємо на сито, обсушуємо і перемішуємо з цукром.


Солянка з солоних грибів

СКЛАДОВІ

  • Гриби солоні – 60 г
  • Капуста квашена – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Огірки солоні – 50 г
  • Олія – ​​15 г
  • Томатна паста – 15 г
  • Цукор – 5 г
  • Сухарі панірувальні – 5 г
  • Сливи мариновані – 15 г
  • Лимон – 1/6 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошком – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Солоні гриби відокремлюємо від розсолу, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії.
  2. Окремо підсмажуємо нарізану півкільцями цибулю.
  3. Перемішуємо цибулю з грибами, додаємо сіль і половину очищених від шкірки і насіння, дрібно нарізаних огірків.
  4. Квашену капусту віджимають, викладаємо в каструлю з розігрітим рослинним маслом і тушкуємо 1-1,5 години.
  5. За 15-20 хвилин до закінчення тушкування додаємо томатну пасту, нарізані часточками солоні огірки, цукор, сіль, чорний перець і лавровий лист.
  6. Половину тушкованої капусти викладаємо в змащений жиром і посипаний меленими сухарями сотейник, на капусту викладаємо підготовлені гриби.
  7. Добре розминємо, покриваємо капустою, посипаємо меленими сухарями, скроплюємо маслом і запікаємо в добре розігрітій духовці 20-25 хвилин.
  8. Готову солянку посипаємо рубаною зеленню, прикрашаємо маринованими сливами і кружками лимона.

Квасоля, тушкована з овочами

СКЛАДОВІ

  • Квасоля біла (варена) – 50 г
  • Квасоля червона (варена) – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Морква – 20 г
  • Цукіні – 20 г
  • Печериці – 20 г
  • Соус томатний – 10 г
  • Часник – 2 г
  • Приправа «Хмелі-сунелі» – 1 г
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​за смаком
  • Перець зелений стручковий (гострий) – 1 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цибулю нарізаємо соломкою, гриби, морква і цукіні – невеликими скибочками.
  2. У пательні розігріваємо олію і обсмажуємо  цибулю.
  3. Коли вона придбає золотистий відтінок, додаємо гриби.
  4. Обсмажуємо хвилину і додаємо моркву і цукіні.
  5. Смажимо 3-4 хвилини і додаємо квасолю.
  6. Перемішуємо.
  7. Додаємо томатну пасту і прянощі (подрібнений часник і перець).
  8. Готуємо до м’якості овочів.

Тефтелі з квасолі з горіховою підливою

СКЛАДОВІ

  • Квасоля – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт
  • Помідор – 2 шт
  • Борошно – 20 г
  • Олія для смаження – 150 г
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Горіхи волоські – 150 г
  • Винний оцет – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Квасолю відварюємо до готовності, відкидаємо на друшляк і даємо стекти відвару (відвар зберігаємо).
  2. Перетираємо квасолю через сито або пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо з подрібненими помідорами до тих пір, поки не випарується рідина і маса не загусне.
  4. Після з’єднуємо її з квасолею, додавши борошно і дрібно посічену зелень.
  5. З отриманого фаршу формуємо кульки трохи крупніше волоського горіха, обвалюємо їх в мелених сухарях і обсмажуємо з усіх боків в олії.
  6. Для підливи ядра волоських горіхів злегка обсмажуємо і перемелюємо.
  7. Розводимо горіхову масу відваром квасолі, додаємо до смаку сіль, мелений перець і винний оцет.
  8. Доводимо до кипіння і охолоджуємо.
  9. При подачі тефтелі поливаємо горіховою підливою.

Паштет квасоляно-грибний

СКЛАДОВІ

  • Квасоля – 2 склянки
  • Гливи – 500 г
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Олія – ​​100 мл
  • Перець чорний (мелений) – за смаком
  • Сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Квасолю відварюємо (можна додати гілочку шавлії або кінзи) до готовності, кладемо на дуршлга, давши стекти воді і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Гриби дрібно нарізаємо, варимо протягом 5 хвилин в киплячій підсоленій воді.
  3. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді, смажимо на олії і пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Моркву очищаємо, миємо під холодною проточною водою, обсушуємо, натираємо на крупній тертці і пасеруємо на олії.
  5. Цибулю очищаємо, миємо, обсушуємо, нарізаємо дрібними кубиками і так само обсмажуємо.
  6. Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
  7. У паштет так само можна додати за смаком мелені волоські горіхи або мигдаль.

Грибний суп

СКЛАДОВІ

  • Овочевий або грибний бульйон – 3000 мл
  • Гриби свіжі – 600 г
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 30 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія –  4 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Зелень кропу, зелену цибулю промиваємо і дрібно нарізаємо.
  3. Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Свіжі гриби (білі, маслюки, печериці, польські) очищаємо, промиваємо, нарізаємо і обдаємо окропом.
  5. На пательні розігріваємо олію і обсмажуємо гриби.
  6. Після додаємо ріпчасту цибулю, обсмажуємо, поки вона не придбає золотавий колір, а після додаємо борошно.
  7. Ще трохи обсмажуємо і перекладаємо гриби в глиняний горщик.
  8. Заливаємо їх гарячим бульйоном, всипаємо картоплю і поміщаємо в попередньо розігріту духовку.
  9. Млоїмо 20-25 хвилин, а після додаємо томатну пасту, зелена цибуля і спеції.
  10. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
  11. Перед подачею посипаємо суп зеленню і перцем.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Більше ідей
Що приготувати пісне
Пісні другі страви
Пісні салати
Меню на Великий піст

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік