Горіховий Спас – рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Горіовий Спас - відмінний привід порадувати рідних неймовірно смачними десертами
Зберегти в кулінарну книгу

Медовий кекс з горіхами і фініками

Складові:

  • Фініки – 100 г;
  • Волоські горіхи – 50 г;
  • Мед – 220 г;
  • Вершкове масло – 120 г;
  • Молоко – 150 мл;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Борошно – 220 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Кориця – 1 ч. л.

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло і перемішайте його з медом до отримання однорідної маси. Влийте молоко і перемішайте.
  2. Яйця розбийте в окрему миску і збовтайте вилкою. Помішуючи, поступово влийте медову суміш.
  3. Змішайте просіяне борошно, корицю і соду. Порціями додайте в рідку суміш, кожен раз перемішуючи.
  4. Поріжте горіхи і фініки на шматочки; половину додайте в тісто.
  5. Форму для кексу змастіть маслом і присипте борошном. Додайте тісто, зверху посипте фініками і горіхами.
  6. Випікайте кекс протягом 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Остудіть кекс у формі 15 хвилин, потім акуратно перекладіть на тарілку.
  7. За бажанням посипте просіяного цукровою пудрою.

Горіховий торт

Складові

  • Горіхи чищені – 1 кг;
  • Масло вершкове, охолоджене (для тесту) – 300 г;
  • Пудра цукрова (для тіста) – 150 г;
  • Борошно (для тіста) – 500 г;
  • Яйця (для тесту) – 2 шт .;
  • Розпушувач (для тіста) – 5 г;
  • Яєчні жовтки (для заливки) – 9 шт .;
  • Тростинний цукор (для заливки) – 250 г;
  • Вершки 30% (для заливки) – 250 г;
  • Згущене молоко (для заливки) – 250 г

Як приготувати горіховий торт дивіться тут.


Горіхи в цукрі

Складові:

  • Очищений мигдаль – 320 г;
  • Цукровий пісок – 80 г;
  • Цукрова пудра – 80 г;
  • Мед – 1 ст. л .;
  • Лимонний сік – 2 краплі

Рецепт приготування

  1. Мигдаль обсмажте на сухій пательні на маленькому вогні, помішуючи.
  2. Цукровий пісок і пудру перемішайте з медом, залийте 50 мл дуже гарячої води і перемішайте.
  3. Одержану цукрово-медову суміш (сироп) вилийте на сковороду з горіхами і, періодично помішуючи, тримайте на вогні близько 15 хв.
  4. Як тільки сироп випариться, а горішки покриються цукром, зніміть сковороду з вогню, горішки перекладіть на робочу поверхню, покриту папером для випікання і дайте охолонути.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками