Медовий кекс з горіхами і фініками
Складові:
- Фініки – 100 г;
- Волоські горіхи – 50 г;
- Мед – 220 г;
- Вершкове масло – 120 г;
- Молоко – 150 мл;
- Яйця – 2 шт .;
- Борошно – 220 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Кориця – 1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло і перемішайте його з медом до отримання однорідної маси. Влийте молоко і перемішайте.
- Яйця розбийте в окрему миску і збовтайте вилкою. Помішуючи, поступово влийте медову суміш.
- Змішайте просіяне борошно, корицю і соду. Порціями додайте в рідку суміш, кожен раз перемішуючи.
- Поріжте горіхи і фініки на шматочки; половину додайте в тісто.
- Форму для кексу змастіть маслом і присипте борошном. Додайте тісто, зверху посипте фініками і горіхами.
- Випікайте кекс протягом 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Остудіть кекс у формі 15 хвилин, потім акуратно перекладіть на тарілку.
- За бажанням посипте просіяного цукровою пудрою.
Горіховий торт
Складові
- Горіхи чищені – 1 кг;
- Масло вершкове, охолоджене (для тесту) – 300 г;
- Пудра цукрова (для тіста) – 150 г;
- Борошно (для тіста) – 500 г;
- Яйця (для тесту) – 2 шт .;
- Розпушувач (для тіста) – 5 г;
- Яєчні жовтки (для заливки) – 9 шт .;
- Тростинний цукор (для заливки) – 250 г;
- Вершки 30% (для заливки) – 250 г;
- Згущене молоко (для заливки) – 250 г
Як приготувати горіховий торт дивіться тут.
Горіхи в цукрі
Складові:
- Очищений мигдаль – 320 г;
- Цукровий пісок – 80 г;
- Цукрова пудра – 80 г;
- Мед – 1 ст. л .;
- Лимонний сік – 2 краплі
Рецепт приготування
- Мигдаль обсмажте на сухій пательні на маленькому вогні, помішуючи.
- Цукровий пісок і пудру перемішайте з медом, залийте 50 мл дуже гарячої води і перемішайте.
- Одержану цукрово-медову суміш (сироп) вилийте на сковороду з горіхами і, періодично помішуючи, тримайте на вогні близько 15 хв.
- Як тільки сироп випариться, а горішки покриються цукром, зніміть сковороду з вогню, горішки перекладіть на робочу поверхню, покриту папером для випікання і дайте охолонути.