Традиційні польські страви на Різдво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Польська кухняКатолицьке Різдво 2018
Різдво в Польщі – це найбільш урочиста та найбільш зворушлива подія року. Давайте приготуємо деякі традиційні страви польської кухні
Зберегти в кулінарну книгу

Кутя із пшениці

Інгредієнти:

  • зерна пшениці – 2 склянки;
  • мак – 200 г;
  • волоські горіхи – 200 г;
  • родзинки – 150 г;
  • мед – 3 ст. л.

 

Спосіб приготування

Мак ретельно промиваємо, запарюємо гарячою водою і залишаємо на 3 години. Пшеницю промиваємо, заливаємо гарячою водою і варимо в каструлі на повільному вогні до м’якості. Продовження рецепта читайте тут.

Вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло вершкове – за смаком;
  • сметана – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Запечений короп

Інгредієнти:

  • короп — 1 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • чорний мелений перець — 5 г;
  • кріп — 10 г;
  • петрушка — 10 г;
  • морська сіль — 500 г;
  • вершкове масло — 50 г
  • яйця — 4 шт.

 

Спосіб приготування

Коропа не очищуємо від луски, а тільки зрізаємо зябра і виймаємо нутрощі. Голову залишаємо. Тушку добре промиваємо водою. Продовження рецепта читайте тут.

Маковий рулет

Інгредієнти:

  • молоко — 500 мл;
  • маргарин — 250 г;
  • цукор — 400 г;
  • мак — 200 г;
  • дріжджі сухі — 15 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно.

 

Спосіб приготування

Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо рослинну олію, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру. Продовження рецепта читайте тут.

Узвар із сухофруктів

Інгредієнти:

  • груша сушена – 100 г;
  • яблука сушені – 100 г;
  • вишні сушені – 100 г;
  • сливи сушені – 100 г;
  • родзинки – 50 г;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 0,5 склянки.

 

Спосіб приготування

Промиваємо сухофрукти та кладемо в холодну воду. Додаємо за смаком цукор, даємо воді закипіти. Кип’ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню. Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Різдво 2019: що приготувати в Святвечір і 7 січня

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці