Кутя із пшениці
Інгредієнти:
- зерна пшениці – 2 склянки;
- мак – 200 г;
- волоські горіхи – 200 г;
- родзинки – 150 г;
- мед – 3 ст. л.
Спосіб приготування
Мак ретельно промиваємо, запарюємо гарячою водою і залишаємо на 3 години. Пшеницю промиваємо, заливаємо гарячою водою і варимо в каструлі на повільному вогні до м’якості. Продовження рецепта читайте тут.
Вареники з картоплею
Інгредієнти:
- борошно – 1 склянка;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- масло вершкове – за смаком;
- сметана – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Запечений короп
Інгредієнти:
- короп — 1 кг;
- цибуля — 1 шт.;
- чорний мелений перець — 5 г;
- кріп — 10 г;
- петрушка — 10 г;
- морська сіль — 500 г;
- вершкове масло — 50 г
- яйця — 4 шт.
Спосіб приготування
Коропа не очищуємо від луски, а тільки зрізаємо зябра і виймаємо нутрощі. Голову залишаємо. Тушку добре промиваємо водою. Продовження рецепта читайте тут.
Маковий рулет
Інгредієнти:
- молоко — 500 мл;
- маргарин — 250 г;
- цукор — 400 г;
- мак — 200 г;
- дріжджі сухі — 15 г;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- яйця — 3 шт.;
- борошно.
Спосіб приготування
Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо рослинну олію, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру. Продовження рецепта читайте тут.
Узвар із сухофруктів
Інгредієнти:
- груша сушена – 100 г;
- яблука сушені – 100 г;
- вишні сушені – 100 г;
- сливи сушені – 100 г;
- родзинки – 50 г;
- вода – 1 л;
- цукор – 0,5 склянки.
Спосіб приготування
Промиваємо сухофрукти та кладемо в холодну воду. Додаємо за смаком цукор, даємо воді закипіти. Кип’ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню. Продовження рецепта читайте тут.
ГОТУЄМО З НАМИ
Різдво 2019: що приготувати в Святвечір і 7 січня