Кава з морозивом і вершками
Інгредієнти:
- мелена міцна кава — 2 ч. л.;
- ванільне морозиво — 100 г;
- шоколадний сироп— 1 ст. л.;
- збиті вершки — 1 ст. л.;
- шоколад — за смаком.
Спосіб приготування
Каву насипаємо в кавник, заварюємо окропом і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, даємо настоятися 5 хвилин і охолоджуємо. У келихи викладаємо морозиво, заливаємо шоколадним сиропом і наливаємо каву. Зверху викладаємо збиті вершки та посипаємо їх тертим шоколадом.
Ніжні круасани
Інгредієнти:
- борошно – 3, 75 стакана;
- цукор – 3 ст. л.;
- сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- молоко – 1,25 стакана;
- вершкове масло – 250 г.
Спосіб приготування
У великій мисці змішуємо сухі інгредієнти, вливаємо молоко. Замішуємо тісто, викладаємо його на дошку, посипану борошном, і замішуємо 5-10 хвилин, до еластичності. Продовження рецепта читайте тут.
Ніжний салат
Інгредієнти:
- апельсини— 1 шт.;
- морква — 0,5 шт.;
- яблуко — 0, 5 шт.;
- селера (подрібнена) — 2 ст. л.;
- фісташки — 1 ст. л.;
- родзинки — 1 ст. л.;
- сметана — 60 мл;
- сіль— за смаком.
Спосіб приготування
У апельсинів зрізаємо верхівку та ложкою обережно (щоб не пошкодити шкірку) виймаємо м’якоть. Яблуко очищуємо від шкірки. Моркву та яблуко натираємо на крупній тертці. М’якоть апельсина нарізаємо кубиком і змішуємо з морквою, яблуком, подрібненими горішками, пропареними родзинками та селерою. Заправляємо салат сметаною і сіллю. Викладаємо в «вазочки» зі шкірки апельсинів.
ГОТУЄМО З НАМИ
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини