Сніданок на День закоханих

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
14 лютого увесь світ відзначає День святого Валентина, мабуть, найромантичніше свято. Smachno.ua пропонує вам почати святкування Дня закоханих з самого ранку, а саме зі сніданку в ліжку
Зберегти в кулінарну книгу

Коктейль «Ніжність»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Виноградний сік (червоний) — 150 мл
  • Нектар з апельсину й обліпихи — 5 ст.л.
  • Питний йогурт — 100 мл

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо всі інгредієнти, наливаємо в келих і подаємо.

Читайте також: Ідеї романтичної вечері на День Святого Валентина


Салат «Amore»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Апельсини— 1 шт.
  • Морква — 0,5 шт.
  • Яблуко — 0, 5 шт.
  • Селера (подрібнена) — 2 ст.л.
  • Фісташки — 1 ст.л.
  • Родзинки — 1 ст.л.
  • Сметана — 60 мл
  • Сіль— за смаком

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У апельсинів зрізаємо верхівку і ложкою акуратно (щоб не пошкодити шкірку) виймаємо м’якоть.

Яблуко очищаємо від шкірки. Моркву і яблуко натираємо на крупній тертці.

М’якоть апельсина нарізаємо кубиком і змішуємо з морквою, яблуком, подрібненими горішками, пропареними родзинками і селерою.

Заправляємо салат сметаною і сіллю і викладаємо в «вазочки» зі шкірки апельсинів.


Банани з беконом

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Банани — 1 шт.
  • Бекон — 150 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Банани нарізаємо спочатку уздовж, потім поперек так, щоб вийшли шматочки 5 см в дину і 2, 5 см завтовшки.

Бекон розрізаємо на три частини і в кожну замотуємо смужки банана. Згортаємо їх рулетом і обсмажуємо на пательні до золотистого кольору. Подаємо гарячими.


Картопля з печерицями

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля (невелика) — 4 шт.
  • Печериці (шляпки) — 8 шт.
  • Базилік (рублений) — 1 ч.л.
  • Рослинна олія — 1 ч.л.
  • Базилік (листочки) — за смаком

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картофель отвариваем на пару в течение 20 минут. После снимаем с него кожуру и разрезаем поперек на три части.

Смешиваем рубленый базилик, растительное масло, соль и обваливаем в получившейся смеси картофель и очищенные шляпки шампиньонов.

Нанизываем на шампур кусочек картофеля, шампиньон, опять кусочек картофеля и запекаем в разогретой до 200 ºС духовке в течение 20 минут. Готовый картофель украшаем листочками базилика и подаем.


Марципанова валентинка

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Мигдаль — 40 г
  • Цукрова пудра— 70 г
  • Ликер — 0, 5 ч.л.
  • Білок —1 ст.л.
  • Борошно — 75 г
  • Вершкове масло— 50 г
  • Цукор (пісок) — 2,5 ст.л.
  • Розпушувач— 0, 25 ч.л.
  • Мелений імбир— 0,5 ч.л.
  • Харчовий барвник (червоний) — за смаком
  • Пелюстки чайної рози — за смаком
  • Молоко концентроване — 1 ст.л.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування марципанової маси обдаємо окропом мигдаль, просушуємо, подрібнюємо (дуже дрібно), з’єднуємо з цукровою пудрою (30 г), білком і лікером. Масу ретельно вимішуємо і ставимо в прохолодне місце на 24 години.

Розтираємо розм’якшене масло з цукром і змішуємо з марципановою масою.

Борошно просіваємо, з’єднуємо з розпушувачем і додаємо в суміш. Замішуємо тісто, загортаємо його в поліетилен і ставимо в холодильник на 2 години. Після, не виймаючи тісто з поліетилену, розгортаємо в пласт товщиною 5 мм.

Вирізаємо формочками сердечка і випікаємо печиво в духовці 10 хвилин при температурі 180 ° С. Готовому печиву даємо охолонути.

Цукрову пудру, що залишилася, змішуємо з концентрованим молоком, додаємо барвник і фарбуємо нею сердечка. Тарілку посипаємо пелюстками троянд, викладаємо зверху сердечка і подаємо.


Чай «Пряний»

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чай чорний листовий — 1 ч.л.
  • Гвоздика — 4-5 шт.
  • Мед — 2 ч.л.
  • Лимонний сік — 0,5 ч.л.
  • Апельсиновий сік — 1 ч.л.
  • Вода — 230 мл
  • Апельсинова цедра — 0,5 ч.л.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Змішуємо листя чаю, апельсинову цедру і гвоздику. Доводимо до кипіння воду. Заливаємо гарячою водою (125 мл) суміш чаю, цедри і гвоздики і даємо настоятися протягом 5 хвилин.

Проціджуємо рідину в чашку, додаємо решту води і мед. Коли мед повністю розчиниться, додаємо сік лимона і апельсина. Подаємо гарячим.


Кава з морозивом і вершками

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Мелена міцна кава — 2 ч.л.
  • Ванільне морозиво — 100 г
  • Шоколадний сироп— 1 ст.л.
  • Збиті вершки — 1 ст.л.
  • Шоколад — за смаком

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Каву насипаємо в кавник, заварюємо окропом і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, даємо настоятися 5 хвилин і охолоджуємо.

У келихи викладаємо морозиво, заливаємо шоколадним сиропом і наливаємо каву. Зверху викладаємо збиті вершки і посипаємо їх тертим шоколадом.

Читайте також: Що приготувати на романтичну вечерю: 3 варіанти меню

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік