Сніданок по-французьки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Перші стравиФранцузька кухня
Франція — країна гурманів. Типовий сніданок тут складається із багета чи круасана, змазаних вершковим маслом або джемом. Більш ситний сніданок включає омлет. Тож швидше готуймо справжній сніданок по-французьки і на мить опиняймося у країні кохання біля Ейфелевої вежі...
Зберегти в кулінарну книгу

Французький багет

Інгредієнти:

  • вода чи молоко – 400 мл;
  • сухі дріжджі – 250 г;
  • сіль – 7 ч. л.;
  • борошно – 2 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.

 

Спосіб приготування:

  1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додавши цукор. Через 10 хвилин додаємо сіль, олію і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке тісто і гарненько його відбиваємо. Ми залишаємо тісто в теплому місці приблизно на 1 годину — тісто має збільшитися в обсязі і піднятися.
  2. Ділимо тісто на 2 частини, в цей же час ставимо духовку на розігрів. Формуємо багети і викладаємо їх на деко, посипане борошном. Зверху на багетах робимо насічки гострим ножем і змащуємо тісто яйцем.
  3. Ставимо багети в духовку на 30 хвилин: спочатку (5-7 хвилин) на 230 °, потім – на 200 °.

    Кожні 5-10 хвилин необхідно відкривати духовку і бризкати багети та деко водою (для отримання хрусткої скоринки).

  4. Виймаємо багети і загортаємо в рушники, щоб вони трохи охололи. Смачні та м’які французькі багети з хрусткою скоринкою готові!

Ніжні круасани

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 3, 75 стакана;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • молоко – 1,25 стакана;
  • вершкове масло – 250 г.

Для глазурування:

  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 1 ст. л..

 

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішуємо сухі інгредієнти, вливаємо молоко. Замішуємо тісто, викладаємо його на дошку, посипану борошном, і замішуємо 5-10 хвилин, до еластичності. Перекладаємо в миску, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто вдвічі збільшилося в розмірі.
  2. У цей час викладаємо масло між двома листами пергаментного паперу і розгортаємо його в прямокутник товщиною 0,75 см. Отриманий прямокутник масла охолоджуємо.
  3. Тісто, що підійшло, місимо 1 хвилину. Виймаємо масло з холодильника.
  4. На поверхні, посипаній борошном, розгортаємо тісто в прямокутник 45х15 см. Викладаємо масло на середину, накриваємо краями тіста, затискаючи краї. Повертаємо на 90 градусів і знову розгортаємо тісто в прямокутний пласт. Повторюємо процес розкачування тіста ще двічі.

 

Продовження рецепта читайте тут.

Класичний французький омлет

Інгредиієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло (для підсмажування) – за смаком;
  • петрушка – дрібка.

 

Спосіб приготування:

  1. Б’ємо яйця в глибокий посуд, збиваємо їх виделкою до однорідності.
  2. Розтоплюємо на пательні вершкове масло.
  3. Виливаємо на розпечену пательню яєчну суміш, чекаємо 5 секунд, щоб яйця злегка схопилися.
  4. Трусимо пательнею вперед-назад і активно мішаємо омлет виделкою, щоб яйця швидше загусли.
  5. Омлет повинен знизу загуснути, а зверху залишитися рідким — трусимо пательню, щоб змістити його до протилежного від себе бортику.
  6. Накриваємо пательню тарілкою і, перевернувши, одним рухом перекладаємо на тарілку омлет.
  7. За допомогою паперового рушника надаємо омлету форму.
  8. Посипаємо омлет рубаною петрушкою (або іншою зеленню за смаком). Солимо.

 

Читайте також: ситні сніданки для всієї сім’ї: 5 простих рецептів.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці