Зрази: 5 рецептів на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Чудова ідея для обіду — апетитні зрази, які будуть смачними з будь-якою начинкою: м'ясною, рибною, з квасолі, овочів або кисломолочного сиру.
Зберегти в кулінарну книгу

М’ясні зрази

Інгредієнти:

  • яловичина – 150 г;
  • молоко – 15 г;
  • масло вершкове – 15 г;
  • яйце – 0,5 шт.;
  • хліб білий – 20 г.

 

Спосіб приготування

Готуємо фарш із м’яса, хліба та вершкового масла (5 г). Яйце збиваємо та змішуємо з молоком, виливаємо на змащену маслом пательню, на пару доводимо до готовності, охолоджуємо та нарізаємо смужками. Із фаршу робимо два коржики. На середину одного коржика кладемо омлет, закриваємо другим коржиком і з’єднуємо краї. Зрази варимо на пару або кладемо в каструлю, до половини заливаємо холодною водою, закриваємо кришкою і кип’ятимо 15 хвилин. Подаємо з маслом.

Рибні зрази

Інгредієнти:

  • філе рибне – 100 г;
  • білий хліб – 20 г;
  • молоко – 25 г;
  • топлене масло – 15 г;
  • цибуля – 10 г;
  • кріп – 3 г;
  • яйце – 0,5 шт.;
  • сухарі панірувальні – за смаком.

 

Спосіб приготування

Хліб замочуємо в молоці. Філе риби пропускаємо через м’ясорубку. З’єднуємо з віджатим хлібом і знову двічі перемелюємо. Масу розводимо молоком, солимо, перчимо, додаємо топлене масло і добре вибиваємо. Продовження рецепта читайте тут.

Зрази із квасолі

Інгредієнти:

  • мікс свинячого та курячого фаршу – 100 г ;
  • панірувальні сухарі – 200 г;
  • квасоля (відварена) – 300 г ;
  • капуста – 250 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія – 3 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Квасолю попередньо замочуємо на 6-8 годин, а потім відварюємо до м’якості в тій же воді, в якій вона замочувалася. Капусту, моркву та цибулю дрібно нарізаємо, а потім злегка обсмажуємо. Перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Солимо та перчимо. Перебиваємо в блендері квасолю. Солимо та перчимо м’ясний фарш. Руки змащуємо рослинною олією, беремо порцію фаршу із квасолі, формуємо з неї на долоні невеликий пласт, на нього викладаємо порцію тушкованих овочів і трохи фаршу. З’єднуємо краї, формуючи пиріжок. Обвалюємо зрази в сухарях, викладаємо на застелене пергаментом деко та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Зрази за бабусиним рецептом

Інгредієнти:

  • картопля — 600 г;
  • борошно — 150 г;
  • капуста, морква, цибуля — за смаком;
  • сіль, перець — за смаком.

 

Спосіб приготування

Капусту шаткуємо, цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Солимо, обсмажуємо, тушкуємо до готовності. Сиру картоплю очищуємо та відварюємо в підсоленій воді. Відвар зливаємо, картоплю обсушуємо та розминаємо в гарячому вигляді, як для пюре. У ледь охолоджене картопляне пюре додаємо борошно. Добре розмішуємо і розділяємо на овальні плоскі коржики (по два на порцію). Фарш розкладаємо на коржики із картопляної маси та загортаємо їх краї, формуємо зрази, паніруємо в сухарях або борошні, підсмажуємо з двох сторін. Подаємо зі сметаною або соусами (наприклад, томатним, сметанним, грибним).

Зрази із кисломолочного сиру з рисом

Інгредієнти:

  • рис – 0,5 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • кисломолочний сир – 120 г;
  • борошно картопляне – 1 ч. л.;
  • родзинки – за смаком;
  • сіль, цукор – за смаком.

 

Спосіб приготування

Вливаємо в каструлю молоко, додаємо сіль, цукор, трохи води та доводимо до кипіння. Потім кладемо промитий і перебраний рис і варимо густу, в’язку кашу. Коли каша трохи охолоне, вливаємо в неї сире яйце, добре перемішуємо та робимо круглі коржики. На кожний кладемо начинку (протертий сир з додаванням картопляного борошна, яйця, солі та цукру) і загортаємо краї, щоб вийшли овальні рисові котлети. Кожну змочуємо в яйці, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в олії.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 кращих рецептів котлет

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці