- Полуницю промити, очистити від плодоніжок, якщо велика нарізати на шматочки, укласти влітрову банку і залити горілкою. Настоювати днів 7-10 на сонечку. Злити настій, потім, додати цукор. Все потрібно акуратно перемішати, поставити на сонечко, дня на 2-3, до повного розчинення цукру.
- Як тільки цукор розчинитися, злити сироп, до ягід додати 200 мл води, змішати, злити залишки сиропу.
- Змішати спиртовий настій і сироп, дати постояти ще дня 2-3 в темному місці. Потім можна відфільтрувати або злити з осаду. Закупорити в пляшки і зберігати в прохолодному місці.
- Пити можна відразу, полуничний лікер за цим рецептом має м’який ароматний смак, запах стиглої полуниці.
Зберегти в кулінарну книгу
простий рецепт | < 30 хвилин |
Спробуй ще