Домашній сидр: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Напої
Ароматний м'який сидр — справжня знахідка в будь-який час року! Пропонуємо заготовити на зиму домашній сидр: з яблук і цукру, медовий, швидкий безалкогольний і навіть грушевий!
Зберегти в кулінарну книгу

Яблучний сидр

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 200 г
  • Родзинки – 25 г

Як приготувати яблучний сидр

Яблука промиваємо, дрібно нарізаємо, видаливши серединку, пересипаємо цукром і додаємо родзинки. Відправляємо їх в трилітрову банку. Якщо яблука не дуже соковиті, додаємо трохи води. Продовження рецепта сидру читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Пий, поки гаряче: готуємо грог, пунш, сидр і глінтвейн

Безалкогольний сидр

  • Натуральний яблучний сік – 1 л
  • Апельсин без шкірки – 1 шт
  • Кориця – 5 паличок
  • Корінь імбиру – 7-8 см
  • Газована або содова вода – 2 л
  • Лід

Як приготувати безалкогольний сидр

  1. Яблучний сік виливаємо в каструлю, додаємо скибочки апельсина, корицю і імбир. Доводимо до кипіння.
  2. Зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин.
  3. Знімаємо з вогню і даємо напою остигнути 10 хвилин

Проціджуємо безалкогольний сидр через сито і розливаємо по келихах з льодом і чвертю газованої або содової води.

Сидр з груш

  • Груші – 15 кг
  • Цукор – 60 грам на літр соку

Як приготувати грушевий сидр

  1. Груші бажано не мити, щоб в напій потрапили дріжджі, які знаходяться на поверхні фруктів. Можна протерти ганчіркою. Груші розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, кісточки і підгнилі частини.
  2. Груші переробляємо на сік будь-яким доступним способом: в м’ясорубці, а потім проціджуємо або в соковитискачці.
  3. Розливаємо сік в трилітрові банки та ставимо в темне місце з кімнатною температурою.
  4. Накриваємо сидр марлею, щоб в сусло на потрапили комахи.

Через 2-3 дні сік почне бродити: з’явиться піна і шипіння. Відразу додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на шийці гідрозатвор або гумову рукавичку з проколотим пальцем. Ставимо сидр в темне місце з кімнатною температурою. Чекаємо 7-10 днів, поки рукавичка не здується, або гідрозатвор не перестане виділяти газ.

Зливаємо напій з осаду в іншу чисту ємність. Пляшки для сидру добре промиваємо, на дно кожної кладемо по 10 грамів цукру на літр напою – це наситить молоде грушеве вино газом при вторинному бродінні. Сидр розливаємо по пляшках, залишивши 5-6 см від шийки порожніми. Герметично закриваємо напій пробками і ставимо на 10-14 днів в темне місце з кімнатною температурою. Раз на добу перевіряємо тиск газу.

Домашній сидр з груш готовий! Перед вживанням перенесіть сидр в холодильник або льох на 3-4 дні.

Яблучний сидр з медом

  • Яблука – 8 кг
  • Мед – 1.5 кг
  • Вода – 6 л

Як приготувати медовий сидр

  1. Яблука мити не потрібно. Розрізаємо їх на четвертинки і пперекладаємо у велику емальовану ємність.
  2. Готуємо медовий сироп: змішуємо 2 л води з 0,5 кг меду та заливаємо сиропом яблука.
  3. Накриваємо все марлею, ставимо гніт і прибираємо в прохолодне і темне місце на 35 днів.
  4. Після зливаємо напій в окрему банку, а яблука заливаємо ще раз сиропом з другої 2 літрів води та 0, 5 кг меду.
  5. Знову ставимо гніт і відправляємо в темне прохолодне місце на 35 днів.
  6. Зливаємо рідину і повторюємо все втретє.
  7. Змішуємо всі три злиті напою разом, накриваємо кришкою і ставимо в темне та прохолодне місце на 8-9 місяців.

Готовий напій проціджують, переливаємо в пляшки й залишаємо дозрівати на 30 днів. Такий сидр має дуже приємний медовий аромат і присмак, і, незважаючи на тривалий процес приготування, виходить більш м’яким і корисним, ніж сидр з цукром.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Глінтвейн: класичний рецепт
Смузі зі шпинатом
Рисовий смузі з ананасом і полуницею
Овочевий смузі
Фруктовий смузі з ромом і морозивом
Морс із журавлини в мультиварці
Глінтвейн у мультиварці
5 рецептів смачного чаю від застуди
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Коктейль Маргарита (фоторецепт)
Кав’ярня вдома: як приготувати класичні кавові напої без кавомашини
Не глінтвейном єдиним: 5 осінніх напоїв, що зігрівають
Грог Ромовий
Осінній ранок: 5 рецептів зігріваючих кавових напоїв
Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею