Кав’ярня вдома: як приготувати класичні кавові напої без кавомашини

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
НапоїСніданки
Латте, капучино, фраппе, раф кава, кава по-віденськи - все це можна приготувати без кавомашини.
Зберегти в кулінарну книгу

Як приготувати капучино без кавомашини

Варимо каву еспресо

Еспрессо можна зварити в звичайній турці, але потрібно знати кілька секретів:

  1. Не допускати закипання вмісту, інакше напій може гірчити.
  2. Як тільки почне підніматися пінка, турку потрібно зняти з плити. Пінка осяде, тоді каву знову ставимо на вогонь. Повторюємо процедуру мінімум 5 разів. Чим більше, тим міцніше вийде напій.

Готуємо молочну пінку

Рекомендуємо використовувати молоко з високим відсотком жирності.

Попередньо розігріте молоко збиваємо до щільної піни за допомогою міксера, вінчика, блендера, або френч-преса.

З’єднуємо каву з молоком

  • Напій краще подавати в порцеляновій або керамічній чашці.

І молоко з піною, і сама кава на момент з’єднання повинні бути гарячими, як і чашка, в яку вони виливаються.

  • Перед наливанням кави чашку необхідно нагріти, ополоснув її окропом. Тепер виливаємо в неї еспресо, а зверху за допомогою ложки накладаємо повітряну молочну пінку. Кава і піна беруться в пропорції 1: 1. Чи не перемішуємо!
  • Для більш ніжного смаку, крім пінки, ви можете додати в напій молоко. В цьому випадку чашка заповнюється кожним інгредієнтом (кава, молоком і пінкою) на ⅓. Спочатку в чашку на ⅓ наливаємо каву, а потім в її центр тонкою цівкою ще ⅓ чашки заповнюємо молоком. Виливати його потрібно з посуду, в якій воно збивалося, тоді в напій акуратно переллється спершу незбите молоко, а потім зверху ляже рівна молочно-пінна шапочка.
  • Залежно від техніки наливання, можна приготувати білий або чорний капучіно. Вище описувалося приготування чорного капучіно. Білий же напій готується за допомогою вливання в нагріту чашку спочатку молока і тільки потім кави.

Три рецепти капучино з шоколадом, корицею і яєчним жовтком дивіться тут.


Раф кава: рецепт приготування в домашніх умовах

Складові:

  • Кава – 1 ч. л .;
  • Вода – 40 мл;
  • Вершки – 100 мл;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Як приготувати раф каву без кавомашини

  1. При наявності кавомашини готуємо 1 чашку еспресо, якщо немає – варимо в турці.
  2. Проціджуємо.
  3. Прогріваємо вершки.
  4. В гарячу каву додаємо нагріті вершки і цукор.

Продовження рецепти тут.


Кава по-віденськи

Складові:

  • Цукор 6 ч.  л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Вершки – 150 мл;
  • Какао порошок – за смаком;
  • Цукрова пудра – за смаком;
  • Кориця – за смаком.

Відео рецепт приготування каву по-віденськи дивіться тут.


Фраппе в домашніх умовах

Складові:

  • Еспресо або міцна кава – 50 мл;
  • Лід – за смаком;
  • Цукор або мед – за смаком.

Як приготувати фраппе в домашніх умовах:

  1. Готуємо еспресо в турці або каваомашині.
  2. Проціджуємо напій.
  3. За бажанням додаємо в нього цукор або мед.
  4. Залишаємо каву остуджуватися.

Продовження рецепта тут.


Як приготувати латте в домашніх умовах

Складові:

  • Молоко – 2 склянки;
  • Міцна гаряча кава – 1/3 склянки;
  • Кориця або мускатний горіх – за смаком;
  • Цукор – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Наливаємо молоко в сотейник і нагріваємо на середньому вогні.
  2. За допомогою погружного блендера або міксера збиваємо гаряче молоко в пишну піну. Це займе приблизно 1-2 хвилини. Якщо у вас немає блендера, перелийте нагріте молоко в банку з кришкою і енергійно струшуйте до тих пір, поки не з’явиться піна. Переконайтеся, що ви використовуєте досить велику ємність, і в ній є місце для утворення піни.
  3. Переливаємо свіжозварену кави в горнятка, наповнюючи їх приблизно на третину. Потім повільно вливаємо молочну піну.
  4. Посипаємо латте меленою корицею або мускатним горіхом. Додаємо цукор за бажанням.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Смузі зі шпинатом
Рисовий смузі з ананасом і полуницею
Овочевий смузі
Фруктовий смузі з ромом і морозивом
Морс із журавлини в мультиварці
Глінтвейн у мультиварці
5 рецептів смачного чаю від застуди
Полуничний мохіто (фоторецепт)
Коктейль Маргарита (фоторецепт)
Не глінтвейном єдиним: 5 осінніх напоїв, що зігрівають
Грог Ромовий
Осінній ранок: 5 рецептів зігріваючих кавових напоїв
Затишна осінь: 5 рецептів зігріваючих глінтвейнів
Глінтвейн в яблуці
Вино з білого винограду

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви