Як приготувати капучино без кавомашини
Варимо каву еспресо
Еспрессо можна зварити в звичайній турці, але потрібно знати кілька секретів:
- Не допускати закипання вмісту, інакше напій може гірчити.
- Як тільки почне підніматися пінка, турку потрібно зняти з плити. Пінка осяде, тоді каву знову ставимо на вогонь. Повторюємо процедуру мінімум 5 разів. Чим більше, тим міцніше вийде напій.
Готуємо молочну пінку
Рекомендуємо використовувати молоко з високим відсотком жирності.
Попередньо розігріте молоко збиваємо до щільної піни за допомогою міксера, вінчика, блендера, або френч-преса.
З’єднуємо каву з молоком
- Напій краще подавати в порцеляновій або керамічній чашці.
І молоко з піною, і сама кава на момент з’єднання повинні бути гарячими, як і чашка, в яку вони виливаються.
- Перед наливанням кави чашку необхідно нагріти, ополоснув її окропом. Тепер виливаємо в неї еспресо, а зверху за допомогою ложки накладаємо повітряну молочну пінку. Кава і піна беруться в пропорції 1: 1. Чи не перемішуємо!
- Для більш ніжного смаку, крім пінки, ви можете додати в напій молоко. В цьому випадку чашка заповнюється кожним інгредієнтом (кава, молоком і пінкою) на ⅓. Спочатку в чашку на ⅓ наливаємо каву, а потім в її центр тонкою цівкою ще ⅓ чашки заповнюємо молоком. Виливати його потрібно з посуду, в якій воно збивалося, тоді в напій акуратно переллється спершу незбите молоко, а потім зверху ляже рівна молочно-пінна шапочка.
- Залежно від техніки наливання, можна приготувати білий або чорний капучіно. Вище описувалося приготування чорного капучіно. Білий же напій готується за допомогою вливання в нагріту чашку спочатку молока і тільки потім кави.
Три рецепти капучино з шоколадом, корицею і яєчним жовтком дивіться тут.
Раф кава: рецепт приготування в домашніх умовах
Складові:
- Кава – 1 ч. л .;
- Вода – 40 мл;
- Вершки – 100 мл;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Як приготувати раф каву без кавомашини
- При наявності кавомашини готуємо 1 чашку еспресо, якщо немає – варимо в турці.
- Проціджуємо.
- Прогріваємо вершки.
- В гарячу каву додаємо нагріті вершки і цукор.
Продовження рецепти тут.
Кава по-віденськи
Складові:
- Цукор 6 ч. л.;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Вершки – 150 мл;
- Какао порошок – за смаком;
- Цукрова пудра – за смаком;
- Кориця – за смаком.
Відео рецепт приготування каву по-віденськи дивіться тут.
Фраппе в домашніх умовах
Складові:
- Еспресо або міцна кава – 50 мл;
- Лід – за смаком;
- Цукор або мед – за смаком.
Як приготувати фраппе в домашніх умовах:
- Готуємо еспресо в турці або каваомашині.
- Проціджуємо напій.
- За бажанням додаємо в нього цукор або мед.
- Залишаємо каву остуджуватися.
Продовження рецепта тут.
Як приготувати латте в домашніх умовах
Складові:
- Молоко – 2 склянки;
- Міцна гаряча кава – 1/3 склянки;
- Кориця або мускатний горіх – за смаком;
- Цукор – за смаком
Рецепт приготування:
- Наливаємо молоко в сотейник і нагріваємо на середньому вогні.
- За допомогою погружного блендера або міксера збиваємо гаряче молоко в пишну піну. Це займе приблизно 1-2 хвилини. Якщо у вас немає блендера, перелийте нагріте молоко в банку з кришкою і енергійно струшуйте до тих пір, поки не з’явиться піна. Переконайтеся, що ви використовуєте досить велику ємність, і в ній є місце для утворення піни.
- Переливаємо свіжозварену кави в горнятка, наповнюючи їх приблизно на третину. Потім повільно вливаємо молочну піну.
- Посипаємо латте меленою корицею або мускатним горіхом. Додаємо цукор за бажанням.