Коктейль Розминка Діда Мороза
Інгредієнти:
- Шампанське – 1 пляшка
- Персиковий сік з м’якоттю (можна консервований) – 1 склянка
- Цукровий сироп – 100 мл
Спосіб приготування:
Холодне шампанське виливаємо в ємність, додаємо сік та цукровий сироп. Перемішуємо всі інгредієнти до тих пір, доки суміш не стане однорідного кольоу.
Подаємо коктейль охолодженим.
Коктейль Тропічні вітання
Інгредієнти:
- Цукровий сироп – 160 мл
- Ананасовий сік – 30 мл
- Скибочки консервованих ананасів – 70 г
- Шампанське – 70 г
- М’ята – 5 г
Спосіб приготування:
Ананаси розкладаємо в порційні бокали та заливаємо цукровим сиропом. Змішуємо ананасовий сік з шампанським та доливаємо в бокали. Прикрашаємо коктейль м’ятою та скибочкою ананаса.
Коктейль Новорічна пікантність
Інгредієнти:
- Ром – 90 г
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Цукровий сироп – 20 мл
- Товчений лід – 1 склянка
Спосіб приготування:
У миску вливаємо лимонний сік, додаємо цукровий сироп, ром та кладемо лід. Змішуємо, розливаємо в бокали та одразу подаємо на стіл.
Коктейль із ківі Санта
Інгредієнти:
- Ківі – 3 шт
- Цукровий сироп – 50 мл
- Содова вода – 1 л
- Горілка – 250 мл
- Лимонний сік – 125 мл
- Дроблений лід – за смаком
Спосіб приготування:
Ківі очищуємо від шкірки, дрібно нарізаємо та кладемо в блендер. Вливаємо сироп та подрібнюємо ківі до однорідності. Виливаємо масу в банку або глечик з широкий горлечком, додаємо лід, вливаємо горілку, лимонний сік, перемішуємо та розливаємо по бокалах на 2/3. Доливаємо содову, кладемо ще трохи льоду та прикрашаємо коктейль шматочками ківі.
Коктейль Капризна снігурочка
Інгредієнти:
- Горілка – 30 мл
- Мартіні – 110 мл
- Виноградний сік – 60 мл
- Апельсин (скибочки) – 2 шт.
- М’ята – 2 г
- Кубики льоду – за смаком
Спосіб приготування:
У бокал наливаємо спочатку горілку, потім мартіні та сік. Додаємо лід та обережно перемішуємо. Потім вичавлюємо в напій сік із однієї скибочки апельсина. Прикрашаємо коктейль другою скибочкою та листям м’яти.
Коктейль Все по 40
Інгредієнти:
- Апельсиновий лікер – 40 мл
- Джин – 40 мл,
- Вермут – 40 мл
- Апельсиновий сік – 40 мл
- Шампанське – за смаком
Спосіб приготування:
У блендер вливаємо сік, джин, вермут, кладемо лід та взбиваємо — повинна вийти густа однорідна маса. Викладаємо її у бокали та наливаємо поверх трохи шампанського.
Пунш Прощання старого року
Інгредієнти:
- Червоне сухе вино – 180 мл
- Коньяк – 20 мл
- Цукор – 20 г
- Цедра лимону – за смаком
- Прянощі (гвоздика, кориця, мускатні горіхи) – за смаком
Спосіб приготування:
Червоне вино виливаємо в кастрюлю, кладемо туди лимонну цедру та по дрібці прянощів. Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Проціджуємо пунш через сито та додаємо в нього коньяк. Прикрасити пунш можна скибочками лимону.
Пунш Загадай бажання
Ингредієнти:
- Виноградний сік – 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- Апельсиновий сік – 60 мл
- Вино біле (напівсухе) – 1 склянка
- Мінеральна вода – 1 склянка
- Цукор – 200 г
- Виноград
Спосіб приготування
Вино виливаємо в кастрюлю, додаємо цукор та доводимо до кипіння. Даємо пуншу трохи охолонути та додаємо виноградний сік, сік лимона й апельсиновий сік. Добре перемішуємо. Перед подачею на стіл додаємо в напій мінеральну воду, а перед тим, як розливати пунш у склянки, кладемо туди декілька ягід винограду.
Коктейль Фантазія
Інгредієнти:
- Горілка – 20 мл
- Апельсиновий сік – 60 мл
- Гранатовий сироп – 10мл
- М’ята – 1 г
- Лід – за смаком
Спосіб приготування:
Горілку змішуємо з апельсиновим соком і льодом. Потім обережно, по стінках бокалу, вливаємо в напій гранатовий сироп — оскільки він важчий за інші інгредієнти, то осяде на дно. Прикрашаємо коктейлі листям м’яти та подаємо.
Пунш Іграшка
Інгредієнти:
- Шампанське – 1 л
- Джин – 100 мл
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Малиновий сироп – 220 мл
- Апельсин – 4 скибочки
- Вишні (заморожені) – 8 шт.
- Лід – за смаком
Спосіб приготування:
У глибоку ємність вливаємо шампанське, джин, сік лимона, малиновий сироп, добре перемішуємо та додаємо шматочки льоду. Подаємо на стіл у чаші для пуншу. У кожен стакан кладемо скибочку апельсина та 2 вишеньки, після чого із чаші наливаємо напій в склянки.