Як приготувати тісто для вареників на кефірі
- Збийте яйце виделкою або за допомогою вінчика, додайте кефір, всипте сіль, перемішайте (для варіанту з цукром — всипте і його).
- Просійте борошно в миску, домішайте соду.
- Зробіть лунку в борошні, вилийте рідку складову, перемішайте.
- Викладіть на стіл, підпиленний борошном, продовжуйте заміс, підсипаючи борошно.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 0,7 см і виріжте з нього склянкою кільця потрібного діаметру.
- На середину кільця викладаємо начинку та ретельно защипуємо тісто по краях.
- У широку каструлю наливаємо трохи води та доводимо її до кипіння.
- Зверху на каструлю ставимо сито або друшляк (з частими отворами), куди викладаємо вареники — на відстані один від одного, щоб вони не злипалися. Вареники не повинні торкатися води. Сито (друшляк) накриваємо кришкою.
- Якщо немає ні сита, ні друшляка, каструлю обтягуємо зверху марлею і викладаємо вареники на неї. Стежимо, щоб марля була добре натягнута та не провисала.
- Готуємо вареники на пару 7-8 хвилин.
ГОТУЄМО З НАМИ
Вареники на кефірі
Більше рецептів до святкового столу читайте тут: Старий Новий рік 2019