Фарширована скумбрія
Складові:
- Скумбрія – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Печериці – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 100 г
- Часник – 1 зубчик
- Сметана -1 ст.л.
- Фенхель – за смаком
- Майоран – за смаком
- Перець – за смаком
- Сіль за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Робимо у скумбрії на спині два надрізи: біля голови і біля хвоста. Потім робимо надріз вздовж хребта і через отвір видаляємо хребет і нутрощі. Добре промиваємо рибу, стежачи за тим, щоб пішла з черевця чорна плівочка. Натираємо рибу сумішшю рослинного масла, тиск часнику і солі.
Нарізаємо дрібними кубиками цибулю і перець. Натираємо на середній терці моркву. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому до прозорості цибулю. Додаємо нарізані скибочками гриби, морква і перець. Коли овочі трохи підсмажаться, додаємо сметану, сіль, насіння фенхелю і майоран. Доводимо овочі до напівготовності і потім залишаємо, щоб вони охололи.
Рибу розкриваємо “човником”, наповнюємо овочами і посипаємо тертим сиром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів 20 хвилин.
Картопляна запіканка по-французьки
Складові:
- Картопля – 500 г;
- Сир твердий – 200 г;
- Молоко – 2 склянки;
- Яйця – 2 шт.;
- Масло вершкове – за смаком;
- Часник – за смаком;
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування
- Картопля очищаємо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо в ємність для запікання.
- Кожен шар посипаємо дрібно посічений часником, змішаним з сіллю.
- Яйця збовтуємо з молоком і заливаємо цією сумішшю картоплю.
- Зверху посипаємо тертим вершковим маслом і сиром.
- Запікаємо в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 ° С.
Курка, фарширована яблуками і апельсинами
Складові:
- Курка – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Часник – кілька зубчиків
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Імбир мелений – за смаком
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Аджика – на кінчику ножа
- Суміш приправ для м’яса – 1 ч.л.
- Розмарин сушений – 1/2 ч.л.
- Масло вершкове – 30-40 г
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Курку готуємо так само, як і в попередньому рецепті, але скелет не виймаємо. Обмащуємо курку з усіх боків, всередині і під шкірою на грудинке маринадом з 2 ч.л. гірчиці, меленого імбиру, чорного перцю, аджики на кінчику ножа, 1/2 ч.л. сушеного розмарину, 1 ч.л. приправ для м’яса, давленного часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії. Залишаємо курку маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
- Яблуко й апельсин нарізаємо на скибочки та закладаємо всередину курки. Під шкіру закладаємо шматочки вершкового масла. Отвір закриваємо зубочистками і пов’язуємо ніжки курки.
- Курку ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів. Через 40 хвилин поливаємо курку соком, що виділився при запіканні і залишаємо ще готується ще на 30 хвилин. Знову поливаємо соком і запікаємо ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
- Курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути і подаємо.
Салат з ананасами, куркою і грибами
Складові:
- курка (філе) – 1 шт .;
- ананаси консервовані – 150 г;
- печериці – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- майонез – за смаком
Спосіб приготування
Відварюємо куряче філе і нарізаємо його невеликими кубиками. Гриби і цибулю нарізаємо і обсмажуємо на олії до готовності.
Щоб дізнатися продовження рецепта, перейдіть за посиланням.
Рулетики з шинкою та хріном
Інгредієнти:
- Куряча шинка — 500 г
- Корінь хріну — 150 г
- Сметана — 200 г
- Салат зелений — 300 г
- Цукор — 0,5 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Оцет — 1 ч. л.
Спосіб приготування
Хрін чистимо, миємо, натираємо на дрібній тертці, перемішуємо зі сметаною і додаємо до смаку цукор, сіль і оцет. Шинку ріжемо тонкими скибочками та змащуємо приготовленою масою. Потім скибочки звертаємо рулетиками, обертаємо салатним листям і викладаємо вертикально в глибоку салатницю якомога щільніше один до одного.
Смажений сир
Інгредієнти:
- сир Сулугуні;
- пшеничне борошно;
- кукурудзяне борошно;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Сир нарізаємо кубиками по 2-2,5 см, обвалюємо у пшеничній муці. Окремо збиваємо яйця з молоком. Занурюємо сирний кубик у яєчну суміш, потім обвалюємо в кукурудзяній муці. Смажимо сир у сотейнику з великою кількістю олії до утворення красивої коричневої скоринки. Виймаємо та підсушуємо на паперовому рушнику. Отримані кубики нанизуємо на шпажки.
Печінковий торт
Інгредієнти:
- теляча печінка— 600 г;
- яйця — 4 шт.;
- молоко (2,5%) — 500 мл;
- борошно (обсмажене) — 200-250 г;
- цибуля — 4 шт.;
- морква — 4 шт.;
- соняшникова олія — 80 мл;
- рослинно-вершкова суміш — 20 г;
- майонез — 500 мл.
Спосіб приготування
Телячу печінку відправляємо в гарячу воду на 3-5 хвили. Потім знімаємо з неї тонку верхню плівку. Продовження рецепта читайте тут.
Бутерброди з помідорами та сиром
Інгредієнти:
- сир Моцарелла – 70 г;
- оливкова олія – 3 ст. л.;
- французький багет – 1 шт.;
- базилік – 3 гілочки;
- помідори – 2 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- плавлений сир – 1 шт.
Спосіб приготування
Нарізаємо французький багет під великим кутом, щоб площа для начинки була більшою. Підсмажуємо його на розігрітій пательні та викладаємо на блюдо. Продовження рецепта читайте за посиланням.