Буйабес: рецепт


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


Переглянути відгуки

Буйабєс - французький рибний суп родом з Нормандії, який готується на основі білого вина, 5-6 сортів риби, овочів, шафрану, прянощів, апельсинової цедри. У рецепті буйабеса часто використовують морепродукти

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Філе пікши500г
Мідії с/м300г
Філе морського окуня500г
Дрібна риба700г
Креветки с/м300г
Біле сухе вино200мл
Шафрангілочка
Цибуля1шт
Лавровий лист2листочки
Помідори1шт
Оливкова олія5ст.л.
Гілочка свіжого чебрецю2шт
Часник3зубочки
Порошок чилі0,5ч.л.
Французький багет1шт
Сільза смаком
Для соусу
Томатна паста1ст.л.
Перець червоний, мелений0,5ст.л.
Часник2зубчика
Майонез150г

Як приготувати буйабес: рецепт

Крок 1. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Чебрець вимити, обсушити і розібрати на листочки. Помідори вимити, зробити зверху хрестоподібний надріз. Обшпарити окропом і зняти з них шкірку. Нарізати плоди невеликими кубиками.

Крок 2. Розігріти в каструлі 2 ст. л. оливкової олії. Покласти цибулю і часник і обсмажувати 5 хв. до м’якості. Додати помідори і влити вино. Готувати, поки вино не випарується. Покласти в каструлю лавровий лист, чебрець, шафран і порошок чилі. Влити 600 мл води, розмішати, довести до кипіння.

Крок 3. Дрібну рибу випатрати, видалити зябра. Ретельно вимити і додати в каструлю. Варити на невеликому вогні 1 годину, не розмішуючи.

Крок 4. Через сито процідити суп в чисту каструлю.

Крок 5. Мідії і креветки заздалегідь розморозити, опустивши їх в миску з холодною водою. Рибне філе вимити і нарізати шматочками. Додати мідії, креветки і рибу в каструлю з супом і варити 20 хв.

Якщо креветки в панцирі, їх необхідно очистити.

Крок 6. Готуємо соус: часник очищаємо і подрібнюємо. Змішуємо з майонезом, червоним перцем і томатною пастою. Багет розрізаємо на шматки і обсмажуємо в тостері або духовці. Змащуємо соусом. Буйабес розливаємо по тарілках. Подаємо з часниковими тостами.

Читайте також: Суп харчо з телятиною



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Пісний суп з грибами на мигдальному молоці
Чіабатта з оливками
Сочевиця з грибами і шпинатом
Жульєн в мультиварці
Вінегрет з печерицями (фоторецепт)
Пісний квасолевий суп
Квашена капуста (фоторецепт)
Перлова каша з гарбузом, горіхами та сухофруктами від Євгена Клопотенко (фоторецепт)
Фарширований кальмар з рисом
Класичні деруни рецепт приготування з фото
Печиво Горішки
Млинцева запіканка
Cмугасті млинці
Чай з прянощами


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити