Ароматний жульєн: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Декілька неймовірно смачних варіацій улюбленої всіма страви. Готуйте разом з нами жульєн з куркою і грибами, овочевий жульєн, жульєн в лаваші, жульєн з язика з персиковим чатні в сирних кошиках
Зберегти в кулінарну книгу

Жульєн з куркою та грибами

Складові:

  • Куряче філе – 150 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста (для тушкування) – 80 г;
  • Цибуля ріпчаста (для бульйону) – 145 г;
  • Сир твердий – 60 г;
  • Соняшникова олія (рафінована) – 15 мл;
  • Сіль – 15 г (2 ч. л.);
  • Лавровий лист – 10 шт .;
  • Духмяний перець – 1 горошина;
  • Гвоздика – 1 бутон;
  • Біле сухе вино – 50 мл

Покроковий рецепт приготування жульєна з куркою та грибами

  1. Відварюємо куряче філе в окропі, додавши в нього цибулину, сіль, перець, лавровий лист і гвоздику.
  2. Лук і печериці нарізаємо методом «жульєн».
  3. Тушкуємо цибулю в суміші рослинної олії та вершкового масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино і тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на серветку.
  4. На окремій пательні підсушуємо печериці.
  5. Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо.
  6. Розкладаємо жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипаємо натертим сиром.
  7. Ставимо страву в попередньо розігріту духовку.
  8. Запікаємо при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10–15 хвилин.

Відео рецепт приготування (Все буде смачно) дивіться тут


Овочевий жульєн

Складові:

  • Гливи – 150 г;
  • Морква – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста (гострих сортів) – 150 г;
  • Сир твердий ( «Гауда») – 60 г;
  • Соняшникова олія (рафінована) – 30 мл;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Сухе біле вино – 50 мл
  • Сіль – 1,5 г (дрібка);

Спосіб приготування

  1. Овочі і гриби нарізаємо методом «жульєн». Тушкуємо цибулю і моркву в суміші соняшникової та вершкового масла протягом 15 хвилин. Додаємо до них гливи і тушкуємо ще приблизно 5 хвилин.
  2. Наливаємо в пательню біле сухе вино і тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім викладаємо на серветку.

Продовження рецепта і відео рецепт приготування овочевого жульєна (Все буде смачно) –  тут.


Жульєн з куркою і грибами в мультиварці

Складові:

  • Печериці – 400 г;
  • Ріпчаста цибуля – 200 г;
  • Запечене або відварне філе курки – 200 г;
  • Олія – 3-4 ст.л .;
  • Сир (напівтвердих сортів) – за смаком;
  • Сіль – 2 дрыбки;
  • Для соусу бешамель:
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Пшеничне борошно – 1 ст.л .;
  • Мускатний горіх – 1 дрібка

Покроковий рецепт приготування жульєну з куркою і грибами в мультиварці – тут.


Жульєн в лаваші

Складові:

  • Перець – за смаком;
  • Лаваш – 50 г;
  • Зелень 20 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Сулугуні – 30 г;
  • Вершки 30% – 50 г;
  • Куряче філе – 100 г;
  • Печериці – 100 г;
  • Олія – 50 г

Покроковий рецепт приготування жульєна в лаваші

Підготовка форми з лаваша для жульєна

Вирізаємо з лаваша кружечок і викладаємо його у вогнетривкий посуд з високими стінками так, щоб лаваш повторював форму посуду. Ставимо посуд з лавашем в духовку і трохи підсушуємо лаваш. Після дістаємо його з духовки, охолоджуємо і виймаємо з форми.

Продовження рецепта – тут.


Жульєн з язика з персиковим чатні в сирних кошиках

Складові:

  • Свинячий язик – 2 шт. (400 г);
  • Білі гриби – 80 г;
  • Борошно – 160 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Вода – 30 мл;
  • Цукор – 29 г;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Біле сухе вино – 145 мл;
  • Вершки – 150 мл;
  • Голландський сир – 150 г;
  • Сир моцарела-бейбі – 120 г;
  • Консервовані персики – 8 половинок;
  • Помідори черрі – 4 шт .;
  • Цибуля-порей – 1 шт .;
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 г;
  • Масло – 20 мл;
  • Куркума – 5 г;
  • Кориця – 4 г;
  • Сіль – 10 г;
  • Білий мелений перець – 5 г;
  • Чебрець – 2 гілочки

Покроковий відео рецепт приготування від Все буде смачно дивіться тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тушкована картопля з грибами
Смажена картопля з часником
Плов з м’ясом: рецепт приготування
Паста Карбонара без вершків
Борщ без буряка
Пастуший пиріг
Куряча печінка з айвою і шавлією
Польова каша: як приготувати куліш
Котлети із топінамбура
Топінамбур у фритюрі
Брюссельска капуста по-італійськи
Англійське рагу із гарбуза
Печеня із топінамбура (відеорецепт, Все буде добре)
Гречка з грибами та свининою у мультиварці
Фестиваль чебуреків: 3 простих та швидких рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею