Ароматний жульєн: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Декілька неймовірно смачних варіацій улюбленої всіма страви. Готуйте разом з нами жульєн з куркою і грибами, овочевий жульєн, жульєн в лаваші, жульєн з язика з персиковим чатні в сирних кошиках
Зберегти в кулінарну книгу

Жульєн з куркою та грибами

Складові:

  • Куряче філе – 150 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста (для тушкування) – 80 г;
  • Цибуля ріпчаста (для бульйону) – 145 г;
  • Сир твердий – 60 г;
  • Соняшникова олія (рафінована) – 15 мл;
  • Сіль – 15 г (2 ч. л.);
  • Лавровий лист – 10 шт .;
  • Духмяний перець – 1 горошина;
  • Гвоздика – 1 бутон;
  • Біле сухе вино – 50 мл

Покроковий рецепт приготування жульєна з куркою та грибами

  1. Відварюємо куряче філе в окропі, додавши в нього цибулину, сіль, перець, лавровий лист і гвоздику.
  2. Лук і печериці нарізаємо методом «жульєн».
  3. Тушкуємо цибулю в суміші рослинної олії та вершкового масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино і тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на серветку.
  4. На окремій пательні підсушуємо печериці.
  5. Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо.
  6. Розкладаємо жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипаємо натертим сиром.
  7. Ставимо страву в попередньо розігріту духовку.
  8. Запікаємо при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10–15 хвилин.

Відео рецепт приготування (Все буде смачно) дивіться тут


Овочевий жульєн

Складові:

  • Гливи – 150 г;
  • Морква – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста (гострих сортів) – 150 г;
  • Сир твердий ( «Гауда») – 60 г;
  • Соняшникова олія (рафінована) – 30 мл;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Сухе біле вино – 50 мл
  • Сіль – 1,5 г (дрібка);

Спосіб приготування

  1. Овочі і гриби нарізаємо методом «жульєн». Тушкуємо цибулю і моркву в суміші соняшникової та вершкового масла протягом 15 хвилин. Додаємо до них гливи і тушкуємо ще приблизно 5 хвилин.
  2. Наливаємо в пательню біле сухе вино і тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім викладаємо на серветку.

Продовження рецепта і відео рецепт приготування овочевого жульєна (Все буде смачно) –  тут.


Жульєн з куркою і грибами в мультиварці

Складові:

  • Печериці – 400 г;
  • Ріпчаста цибуля – 200 г;
  • Запечене або відварне філе курки – 200 г;
  • Олія – 3-4 ст.л .;
  • Сир (напівтвердих сортів) – за смаком;
  • Сіль – 2 дрыбки;
  • Для соусу бешамель:
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Пшеничне борошно – 1 ст.л .;
  • Мускатний горіх – 1 дрібка

Покроковий рецепт приготування жульєну з куркою і грибами в мультиварці – тут.


Жульєн в лаваші

Складові:

  • Перець – за смаком;
  • Лаваш – 50 г;
  • Зелень 20 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Сулугуні – 30 г;
  • Вершки 30% – 50 г;
  • Куряче філе – 100 г;
  • Печериці – 100 г;
  • Олія – 50 г

Покроковий рецепт приготування жульєна в лаваші

Підготовка форми з лаваша для жульєна

Вирізаємо з лаваша кружечок і викладаємо його у вогнетривкий посуд з високими стінками так, щоб лаваш повторював форму посуду. Ставимо посуд з лавашем в духовку і трохи підсушуємо лаваш. Після дістаємо його з духовки, охолоджуємо і виймаємо з форми.

Продовження рецепта – тут.


Жульєн з язика з персиковим чатні в сирних кошиках

Складові:

  • Свинячий язик – 2 шт. (400 г);
  • Білі гриби – 80 г;
  • Борошно – 160 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Вода – 30 мл;
  • Цукор – 29 г;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Біле сухе вино – 145 мл;
  • Вершки – 150 мл;
  • Голландський сир – 150 г;
  • Сир моцарела-бейбі – 120 г;
  • Консервовані персики – 8 половинок;
  • Помідори черрі – 4 шт .;
  • Цибуля-порей – 1 шт .;
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 г;
  • Масло – 20 мл;
  • Куркума – 5 г;
  • Кориця – 4 г;
  • Сіль – 10 г;
  • Білий мелений перець – 5 г;
  • Чебрець – 2 гілочки

Покроковий відео рецепт приготування від Все буде смачно дивіться тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Закритий пиріг з сиром і цибулею-порей
Царські котлети
Рецепти гарячого на Новий рік — 3 ідеї
Готуємо піцу: 3 класичних рецепти
Піца за 15 хвилин: ТОП-3 рецепти
Котлети із готового фаршу
Булгур з овочами
Домашні голубці: 5 варіацій
Свинячі реберця від Ігоря Місевича (МастерШеф)
5 рецептів ситних і корисних запіканок
Рибні страви, які будуть по кишені кожному
Цвітна капуста у вершковому соусі
Котлети із капусти
Грецький пиріг зі шпинатом
Курячий сальтисон у мультиварці

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019