Як приготувати фуа-гра
- Курячу печінку очищуємо від плівок і вимочуємо в молоці (воно повинно повністю покрити печінку) не менше 6 годин у холодному місці.
- Потім печінку відкидаємо на сито, щоб стекла вся рідина, і обсушуємо на паперовій серветці.
- Розтоплюємо на пательні вершкове масло (120 г). Прибираємо пінку, яка утворюється на маслі під час топлення, і томимо в маслі печінку до готовності 5-7 хвилин.
- В окремій пательні на розтопленому курячому жирі до прозорості обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Вливаємо біле вино і тушкуємо до готовності цибулі.
- Згодом печінку, шматочок масла та цибулю з вином перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Приправляємо сумішшю перців, подрібненим свіжим чебрецем, доводимо до смаку сіллю і, за бажанням, цукром. Охолоджуємо.
- На пательні розігріваємо невелику кількість оливкової олії і обсмажуємо в ній нарізані тонкими скибочками печериці разом із подрібненим часником.
- Мисочку вистилаємо харчовою плівкою. На дно миски викладаємо тонким шаром гриби, на гриби — паштет. Обгортаємо миску харчовою плівкою і кладемо в холодильник, щоб паштет загус.
Подаємо паштет із підсушеними в духовці скибочками багета.
Паштет можна зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів. Для цього його викладаємо в стерилізовані банки і заливаємо зверху розтопленим курячим жиром.