Фуа-гра — рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ніжний печінковий паштет «А-ля фуа-гра» готуємо з курячої печінки.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Куряча печінка300 г
Цибуля ріпчаста1 шт.
Вино сухе біле100 мл
Вершкове масло150 г
Сіль за смаком
Суміш перців (духмяний, чорний, білий) за смаком
Часник1 зубчик
Багет за смаком
Печериці6 шт.
Оливкова олія за смаком
Чебрець свіжий за смаком
Молоко за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати фуа-гра

  1. Курячу печінку очищуємо від плівок і вимочуємо в молоці (воно повинно повністю покрити печінку) не менше 6 годин у холодному місці.
  2. Потім печінку відкидаємо на сито, щоб стекла вся рідина, і обсушуємо на паперовій серветці.
  3. Розтоплюємо на пательні вершкове масло (120 г). Прибираємо пінку, яка утворюється на маслі під час топлення, і томимо в маслі печінку до готовності 5-7 хвилин.
  4. В окремій пательні на розтопленому курячому жирі до прозорості обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Вливаємо біле вино і тушкуємо до готовності цибулі.
  5. Згодом печінку, шматочок масла та цибулю з вином перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Приправляємо сумішшю перців, подрібненим свіжим чебрецем, доводимо до смаку сіллю і, за бажанням, цукром. Охолоджуємо.
  6. На пательні розігріваємо невелику кількість оливкової олії і обсмажуємо в ній нарізані тонкими скибочками печериці разом із подрібненим часником.
  7. Мисочку вистилаємо харчовою плівкою. На дно миски викладаємо тонким шаром гриби, на гриби — паштет. Обгортаємо миску харчовою плівкою і кладемо в холодильник, щоб паштет загус.

Подаємо паштет із підсушеними в духовці скибочками багета.

Паштет можна зберігати в холодильнику протягом кількох тижнів. Для цього його викладаємо в стерилізовані банки і заливаємо зверху розтопленим курячим жиром.

ГОТУЄМО З НАМИ
Фуа-гра під шубою із манго й ананаса (фото)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці