Тонке дріжджове тісто
Борошно просіваємо, додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Перемішуємо. Вливаємо теплу воду, додаємо олію й акуратно перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто. Продовження рецепта читайте тут.
Тісто з оливковою олією без дріжджів
Складові:
- 100 мл води
- 1,5 склянки борошна
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. солі
Як приготувати тісто з оливковою олією для піци
- У борошно додаємо сіль і розпушувач і двічі просіюємо її.
- Висипаємо на дошку гіркою і робимо посеред поглиблення.
- Вливаємо воду і оливкову олію, а потім поступово, підхоплюючи борошно з країв, замішуємо тісто.
- Місимо тісто близько 6 хвилин, потім скочуємо в кулю і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Робочу поверхню, де будемо розгортати тісто, присипаємо борошном. Розкачуємо тісто для піци під бажаний діаметр – тісто для піци готово!
Перед тим, як запікати піцу з цим тісто, зробіть бортики, щоб начинка не зайшла за краї
Піца з таким тестом без дріжджів виходить тонкою, хрусткою та дуже смачною.
Пишне тісто для високої піци
Складові:
- Яйця 2 шт
- Сіль 1 чайна ложка
- Молоко 250 мл
- Дріжджі сухі 1 пачка 7г або 25г живих
- Борошно 500г
- Оливкова олія 4 столові ложки
Як приготувати тісто для високої піци
- Яйця розтираємо в мисці з сіллю.
- В окремому посуді в теплому, але не гарячому молоці розчиняємо дріжджі.
- Вливаємо молоко з дріжджами в яєчну суміш і поступово додаємо борошно, вимішуючи тісто міксером.
- Додаємо оливкову олію і продовжуємо вимішувати. Залишаємо тісто на півгодини.
- Розкачуємо з готового тіста 2 кола – це і буде основа для піци.
Тісто для піци на кефірі
Складові:
- Кефір 200 мл.
- Яйце 1 шт.
- Вершкове масло 100 гр.
- Сіль
- Цукор 1 ст.л.
- Сода 0,5 ч.л.
- Борошно 2 ст.
Як приготувати тісто для піци на кефірі
- Топлене вершкове масло з’єднуємо з кефіром і яйцем. Додаємо сіль, соду і перемішуємо.
- Поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. Дивіться по консистенції – в залежності від кефіру, борошна може знадобиться більше або менше.
- Замішуємо тісто – воно не повинно бути рідким і не повинно липнути до рук.
Розкачуємо тісто та зверху укладаємо улюблену начинку!