Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Пікнік
Вибрати свіже і хороше м'ясо для шашлику - завдання не з простих. Ми запитали у лікаря-гастроентеролога, дієтолога «Центру здорового харчування» Українського НДІ харчування Олександра Мартинчука, на що звертати увагу при виборі м'яса для шашлику
Зберегти в кулінарну книгу

Як вибрати м’ясо для шашлику

1. М’ясо не повинно бути тьмяним. Тьмяний колір говорить про те, що м’ясо старе, а значить, може бути зіпсованим і повним бактерій.

2. М’ясо не повинно блищати на зрізі. Якщо саме м’ясо сухе (обвітрене), а на зрізі блищить, це ознака того, що в ньому вже проходять небажані процеси за участю бактерій. Також м’ясо на зрізі не повинно мати зеленого відтінку.

Готуємо з нами: Як приготувати м’який та соковитий шашлик зі свинини?

3. Свіже м’ясо завжди має тонку скоринку блідо-рожевого або блідо-червоного кольору. У свинини колір на розрізі рожево-червоний, у великої рогатої худоби – червоний (у телятини – білувато-рожевий), у баранини – коричнево-червоний.

4. Присутність личинок глистів в м’ясі можна визначити візуально. Це круглі ущільнення зразок просяного зернятка. Таке м’ясо не тільки не можна їсти самим, а й давати домашнім тваринам.

5. Наявність личинок глистів також можна визначити і при нарізці м’яса. Якщо ви ріжете м’ясо, і при цьому чути незрозумілий хруст, це може свідчити про те, що в м’ясі глисти. Так хрумтять кальцієві капсули, в які «закутані» їх личинки.

6. При натисканні на свіже м’ясо на ньому утворюється ямка, яка швидко відновлюється. Якщо ж вона не зникає, і, мало того, в ній з’являється рідина – таке м’ясо не слід купувати.

7. На прикладеної до м’яса папері не повинно залишатися кров’яних плям.

8. М’ясо не повинно мати різкий і неприємний запах – в цьому випадку його купувати не можна.

9. Якщо купуєте курку, то віддавайте перевагу домашній птиці, а не вирощеної промисловим способом (на гормонах). Гормони можуть негативно відбиватися на здоров’ї людини.

Про те, що кури були вирощені на гормонах, свідчить м’якість кісток – з них в процесі росту птиці вимивається кальцій. Цим, власне, і пояснюється швидкість приготування птиці, вирощеної промисловим способом.

Готуйте з нами: Швидкий шашлик зі стегенець

10. Ніколи не купуйте м’ясо у вуличних торговців: немає ніякої гарантії, що це м’ясо здорової тварини. Крім цього, в продукти, що продаються в місцях не призначених для цього, можуть легко потрапляти личинки мух, що викликають туберкульоз, бактерії, хвороботворні мікроби вуличних тварин, а також шкідливі речовини, що містяться в автомобільних вихлопах.

М’ясний товар повинен реалізовуватися з закритих вітрин з температурою не вище + 4˚С.

Пам’ятайте також, що при купівлі м’яса ви завжди в праві вимагати від продавця дозвільну документацію

Готуємо з нами:

Класичний оцтовий маринад для свинини

Прості закуски до шашлика: ТОП-3 рецепта

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей
Скільки випікати бісквіт в духовці?
5 неочевидних способів приготування риби, про які ви можете не знати
Як приготувати справжню шаурму вдома
5 секретів ідеальної консервації від наших мам і бабусь
Як заморозити шпинат? 3 простих способи
Як готувати стручкову квасолю: 7 порад

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо