Як вибрати м’ясо для шашлику: 10 правил

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Пікнік
Вибрати свіже і хороше м'ясо для шашлику - завдання не з простих. Ми запитали у лікаря-гастроентеролога, дієтолога «Центру здорового харчування» Українського НДІ харчування Олександра Мартинчука, на що звертати увагу при виборі м'яса для шашлику
Зберегти в кулінарну книгу

Як вибрати м’ясо для шашлику

1. М’ясо не повинно бути тьмяним. Тьмяний колір говорить про те, що м’ясо старе, а значить, може бути зіпсованим і повним бактерій.

2. М’ясо не повинно блищати на зрізі. Якщо саме м’ясо сухе (обвітрене), а на зрізі блищить, це ознака того, що в ньому вже проходять небажані процеси за участю бактерій. Також м’ясо на зрізі не повинно мати зеленого відтінку.

Готуємо з нами: Як приготувати м’який та соковитий шашлик зі свинини?

3. Свіже м’ясо завжди має тонку скоринку блідо-рожевого або блідо-червоного кольору. У свинини колір на розрізі рожево-червоний, у великої рогатої худоби – червоний (у телятини – білувато-рожевий), у баранини – коричнево-червоний.

4. Присутність личинок глистів в м’ясі можна визначити візуально. Це круглі ущільнення зразок просяного зернятка. Таке м’ясо не тільки не можна їсти самим, а й давати домашнім тваринам.

5. Наявність личинок глистів також можна визначити і при нарізці м’яса. Якщо ви ріжете м’ясо, і при цьому чути незрозумілий хруст, це може свідчити про те, що в м’ясі глисти. Так хрумтять кальцієві капсули, в які «закутані» їх личинки.

6. При натисканні на свіже м’ясо на ньому утворюється ямка, яка швидко відновлюється. Якщо ж вона не зникає, і, мало того, в ній з’являється рідина – таке м’ясо не слід купувати.

7. На прикладеної до м’яса папері не повинно залишатися кров’яних плям.

8. М’ясо не повинно мати різкий і неприємний запах – в цьому випадку його купувати не можна.

9. Якщо купуєте курку, то віддавайте перевагу домашній птиці, а не вирощеної промисловим способом (на гормонах). Гормони можуть негативно відбиватися на здоров’ї людини.

Про те, що кури були вирощені на гормонах, свідчить м’якість кісток – з них в процесі росту птиці вимивається кальцій. Цим, власне, і пояснюється швидкість приготування птиці, вирощеної промисловим способом.

Готуйте з нами: Швидкий шашлик зі стегенець

10. Ніколи не купуйте м’ясо у вуличних торговців: немає ніякої гарантії, що це м’ясо здорової тварини. Крім цього, в продукти, що продаються в місцях не призначених для цього, можуть легко потрапляти личинки мух, що викликають туберкульоз, бактерії, хвороботворні мікроби вуличних тварин, а також шкідливі речовини, що містяться в автомобільних вихлопах.

М’ясний товар повинен реалізовуватися з закритих вітрин з температурою не вище + 4˚С.

Пам’ятайте також, що при купівлі м’яса ви завжди в праві вимагати від продавця дозвільну документацію

Готуємо з нами:

Класичний оцтовий маринад для свинини

Прості закуски до шашлика: ТОП-3 рецепта

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік