7 заправок для овочевих салатів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Салати
Тепла пора року - пора свіжих салатів. Урізноманітнити їх смак допоможуть салатні заправки - з гірчицею, медом, лимонним і апельсиновим соком, часником, сиром, горіхами, зеленню. З ними навіть звична олія додасть нових, цікавих смаків. Поекспериментуємо?
Зберегти в кулінарну книгу

Пікантна заправка для салату

Інгредієнти:

  • Часник – 0,5 зубчика;
  • Діжонская гірчиця – 2 ч.л.;
  • Яблучний оцет – 2 ст.л.;
  • Рослинна олія – 6 ст.л.;
  • Вершки 10% – 3 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Готуємо заправку в банці: подрібнюємо часник, в банку наливаємо олію, додаємо діжонську гірчицю, яблучний оцет і вершки.
  2. Закриваємо банку кришкою, активно встряхиваем, щоб всі компоненти заправки з’єдналися між собою.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим замінити майонез: 7 заправок для салату


Песто з петрушки і волоських горіхів

Інгредієнти:

  • Сир твердий голландський – 15 г;
  • Петрушка – 50 г;
  • Волоські горіхи (або кешью) – 25 г;
  • Лимон – 0,5 шт.;
  • Олія соняшникова без запаху – 100 мл;
  • Часник – 1 зубчик

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Кладемо в блендер листя петрушки, додаємо сир, порізаний кубиками, часник, сік лимона, горіхи.
  2. Вливаємо олію і перебиваємо соус.

Ароматне масло з чилі

Інгредієнти:

  • Олія – 200 мл;
  • Перець чилі – 1 шт.;
  • Розмарин чи чебрець – 2 гілочки;
  • Часник – 2 зубчики.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Очищений часник, стручок перцю (якщо стручок великий, то беремо кілька шматочків), трави заливаємо маслом і прибираємо в темне і прохолодне місце.
  2. Через 3-4 дні масло можна використовувати для приготування заправок або самостійно.

Заправка з розсолом

Інгредієнти:

  • Майонез домашній – 1 ст.л.;
  • Розсіл – 2 ст.л.;
  • Цукор;
  • Перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Майонез змішуємо з розсолом.
  2. За смаком додаємо перець і, за бажанням, трохи цукру.
  3. Добре перемішуємо.

Заправка імбирна

Інгредієнти:

  • Рослинна олія – 4 ст.л.;
  • Зернова гірчиця – 1 ч.л.;
  • Лимонний сік – 1 ч.л.;
  • Соєвий соус – 1 ст.л.;
  • Імбир тертий – 1 ч.л.;
  • Мед – 1 ч.л.;
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Рослинна олія з’єднуємо із зерновою гірчицею, добре перемішуємо, вливаємо лимонний сік, соєвий соус, додаємо імбир і мед.
  2. Добре збиваємо, щоб соус придбав однорідну консистенцію.
  3. При необхідності соус досолюємо.

 

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим замінити майонез: 7 заправок для салату


Прованська заправка

Інгредієнти:

  • Цукор – 40 г;
  • Прованські або італійські трави (сухі) – 4 г;
  • Часник – 5 г;
  • Яблучний оцет – 100 мл;
  • Вода – 100 мл;
  • Олія – 100 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У невеликій ємності змішуємо цукор, трави, подрібнений часник, оцет і воду.
  2. Швидко перемішуючи, додаємо поступово олію.
  3. Зберігаємо заправку в холодильнику, перед використанням перемішуємо.

Апельсинова заправка

Інгредієнти:

  • Апельсиновий фреш – 1/3 склянки;
  • Яблучний оцет – 2 ст.л.;
  • Оливкова олія – 1 ст.л.;
  • Сіль за смаком;
  • Перець – за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Всі інгредієнти добре змішуємо.
  2. Зберігаємо в холодильнику не більше 2-х днів.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Салат із морепродуктів — простий рецепт
Мімоза для дітей
Грибна поляна: рецепт салату
Салат з тунцем — простий рецепт
Салати з сухариками: 5 простих рецептів
Рецепти салатів з крабовими паличками
Гранатовий браслет – рецепт приготування салату
Салат Цезар з креветками
Салат Мімоза з рисом і шпротами
Салат Мімоза: класичний рецепт
Простий овочевий салат з крабовими паличками
Салат Олів’є: класичний рецепт
Салат з куркою та огірками
Салат з креветками без майонезу
Рецепт Цезаря

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо