Як приготувати гаспачо: рецепт
1. На кожному вимитому помідорі, з боку плодоніжки, робимо хрестоподібний надріз. Опускаємо в окріп на 1-2 хвилини. Перекладаємо помідори в крижану воду, потім знімаємо шкірку. Розрізаємо помідори навпіл або на 4 частини і вирізаємо плодоніжки.
2. Червоний перець миємо, видаляємо насіннєву коробку і нарізаємо великими кубиками. Огірок миємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками.
3. Часточки часнику чистимо і розчавлюємо плоскою стороною леза ножа.
4. Скибочку білого хліба розламуємо на 3-4 шматочки.
5. У чаші блендера подрібнюємо овочі: помідори, огірок, болгарський перець і часник. Додаємо хліб (можна залишити на 5-7 хвилин, щоб хліб набряк) і подрібнюємо до однорідної маси.
6. Томатну суміш, за смаком, заправляємо сіллю, цукром, винним оцтом, лимонним соком і соусом Табаско. Переливаємо в сито з дрібними осередками і протираємо.
Протирати гаспачо через сито необов’язково, але консистенція протертого супу більш приємна і гладка.
7. Додаємо оливкову олію і перемішуємо.
Щоб гаспачо настоявся і добре охолов, суп слід прибрати в холодильник на 3-4 години.
Читайте також: Зелений гаспачо (Все буде добре)