Покроковий рецепт приготування баранини під кришкою з тіста
1. Приготуйте кефірний маринад: з’єднайте кефір, цедру лимона, шматочки цибулі, подрібнену кінзу, лавровий лист, духмяний перець горошком, олію та розчавлений часник. Викладіть у маринад зачищені баранячі гомілки. Лишіть маринуватися на 1 год.
2. Для гранатового маринаду – з’єднайте гранатовий сік, часточки лимона, олію, сіль, чорний мелений перець, діжонську гірчицю в зернах, розчавлений часник та подрібнений червоний перець чилі. Просушіть баранячі гомілки від кефірного маринаду. Перекладіть у гранатовий, перемішайте. Лишіть маринуватися на 40 хв.
3. Потім просушіть гомілки та обсмажте у сковорідці з олією по 5 хв. з кожного боку. Викладіть у казан, додайте нарізану брусочками моркву та зелений перець чилі без насіння, розрізаний навпіл. Дістаньте з гранатового маринаду лимони, влийте маринад у казан до м‘яса.
4. Приготуйте тісто: зробіть у борошні лунку, додайте склянку сметани, олію, сіль та цукор, вбийте яйця. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Нарийте плівкою та лишіть на 40 хв. Потім розкачайте тісто у круглий пласт, накрийте ним верх казана, заліпивши краї тіста за борти. Готуйте страву на мангалі 1,5 год. Потім нагрійте коньяк, вилийте на кришку з тіста, підпаліть. Зріжте кришку з тіста. Подавайте з гомілками, як лаваш.
Дивіться онлайн 10 швидких страв на мангалі. Серія 2
Дивіться відеорецепт приготування курки-гриль від Все буде смачно