Покроковий рецепт приготування ролів з кальмарами у плові
- Замочіть у соєвому соусі тушки кальмарів, а також натріть ним філе хека. На широку сторону кожного філе покладіть по 3 креветки, загорніть у рулет. Вкладіть рулети у тушки кальмарів.
- Налийте у форму частину йогурту, покладіть кальмари, зверху також залийте йогуртом, накрийте фольгою. Запікайте кальмари 35 хв. за температури 180°С.
- Промийте рис, залийте водою та варіть під кришкою 15 хв. Почистіть цибулю та болгарський перець. Цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець – тонкими смужками. Обсмажте овочі до напівготовності, впродовж 5 хв., на пательні з олією. Додайте рис. Залийте сумішшю соєвого соусу та червоного меленого перцю, перемішайте.
- Приготуйте омлет. Змішайте яйця, соєвий соус та олію. Розігрійте дві пательні з олією, приберіть зайвий жир, налийте по пів черпака яєчної суміші та розподіліть тонким шаром. Коли верх омлету підсохне, складіть його навпіл, відсуньте на край сковорідки.
- На вільну частину сковороди налийте ще порцію яєчної суміші, щоб вона приліпилася до попередньої. Коли суміш висохне, загорніть омлет в рулет, знову налийте порцію суміші. Повторюйте доти, доки не скінчиться яєчна суміш. Так само обсмажте другий омлет. Один омлет наріжте смужками 3 см, другий – локшиною 2 мм.
- З філе форелі зріжте шкіру, наріжте вздовж слайсами в 1 см. Кожен слайс розріжте на 3 шматки та обсмажте на олії 1 хв.
- У грибів шіїтаке відріжте ніжки. На шляпках – зробіть ножем оздоблення. Відваріть гриби в окропі з додаванням солі та рисового оцту впродовж 5 хв., злийте воду.
- З‘єднайте рис з овочами. Полийте заправкою з соєвого соусу та дрібки червоного меленого перцю. Перемішайте.
- У товстостінну каструлю викладіть третину рису з овочами, потім занурте кальмари вузькою частиною доверху. Між ними покладіть обсмажену рибу, а зверху – ще третину рису з овочами. Потім викладіть нарізаний широкими шматками омлет.
- Накрийте рисом, що лишився, та прикрасьте шіїтаке. Присипте червоним меленим перцем. Накрийте фольгою та запечіть плов у духовці 20 хв. за температури 180°С. Готовий плов прикрасьте локшиною з омлету.
Дивіться онлайн: ТОП-10 страв з кальмарів. Серія 1
Дивіться відеорецепт приготування стір фрай з онсен тамаго від Все буде смачно