В’ялені помідори в олії

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
З в'яленими помідорами чимало клопотів, проте результат виправдовує усі зусилля, адже в підсумку отримуємо продукт з насиченим смаком солодких помідорів, який чудово доповнює салати, перші страви, піцу, пасту, випічку або соус. Окрім того, в'ялені помідори можна подати і як самостійну закуску.
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Помідори1,2 кг
Сіль2 ч. л
Петрушка30 г
Базилік30 г
Олія оливкова150 мл
Часник1 зубчик
Перець чорний (мелений) за смаком
Додати в список покупок

Готуємо помідори до сушіння

Помідори миємо під проточною водою і розрізаємо на половинки. Деко застилаємо фольгою та рясно змащуємо олією.

Сушимо помідори

Викладаємо половинки помідорів зрізом вгору і посипаємо їх сіллю з перцем. Кожен помідор акуратно посипаємо дрібно нарізаною зеленню – замість свіжих петрушки і базиліка можна використовувати сухі суміші трав.

Тепер ставимо деко з помідорами у духову піч і в’ялимо овочі за температури 100-150ºС. Через дві години духову піч вимикаємо, проте залишаємо помідори всередині.

Складаємо помідори в банки

На дно чистої прогрітої банки об’ємом 200 мл викладаємо кілька листочків зелені і розрізаний на кілька частин зубчик часнику. Зверху щільно розміщуємо в’ялені помідори, заливаємо їх олією та закриваємо кришкою. В’ялені помідори готові до вживання. Зберігаємо в холодильнику.
ГОТУЄМО З НАМИ
Заготовки з помідорів на зиму: кращі рецепти

Тонкощі приготування в’ялених помідорів:

1. Для сушіння треба обирати невеликі, міцні плоди без дефектів і ознак гнилі.

2. Помідори слід закладати в попередньо простерилізовані і висушені банки. Для цього склотари спочатку потрібно помити з милом, а потім висушити в гарячій духовці (банки ставляться в холодну духову піч і поступово нагріваються!)

3. Помідори можна в’ялити і за температури 80ºС, але в тоді час сушки збільшиться до 6-8 годин.

4. Помідори не можна пересушувати – вони повинні мати вигляд сушеного продукту, але, водночас, бути гнучкими.

5. Перед сушінням потрібно видалити з помідорів насіння і дати сокові стекти. Для цього їх можна викласти на паперовий рушник і обсушити.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік