Пастила з груш: ТОП-3 рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Пастила з груш - смачні домашні натуральні солодощі, які можна заготовити на зиму
Зберегти в кулінарну книгу

Пастила з груш

Складові:

груші – 6-8 шт.;
цукровий пісок – 1/4 склянки;
вода – 1/4 склянки.

Покроковий рецепт приготування пастили з груш

  1. Груші очищаємо від шкірки, вичищаємо насіння, прибираємо плодоніжки. Розрізаємо на 4-6 частин. Чим дрібніше ріжемо, тим простіше потім буде перетирати пюре.
  2. Викладаємо в каструлю, наливаємо воду і ставимо на середній вогонь.
  3. Уварюємо масу до густого пюре 1 – 1,5 години, не забуваючи часто помішувати – інакше пюре швидко пригорить. Якщо пюре неоднорідне, то можна протерти його через сито або розім’яти дерев’яною ступкою.
  4. Хвилин за 10 до готовності додаємо цукор. Збиваэмо його повного розчинення.
  5. Викладаємо на деко, застелене пекарським папером і ставимо в духовку на температуру 90 градусів, при цьому залишаючи маленьку щілину для виходу вологого повітря. Якщо у вашої плити хороша вентиляція, щілину можна і не залишати.
  6. Сушимо грушеву пастилу до того моменту, поки вона перестане бути рідкою і прилипати до пальців. Але при цьому пастилу з груш важливо не пересушити в духовці – вона повинна легко скручуватися, а не ламатися.

Пастила з груш без цукру

Інгредієнти:

  • Груша – 2 кг;
  • Лимон – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування пастили з груш без цукру

1. Стиглі і м’які груші промиваємо, вирізаємо насіннєву коробочку, плодоніжки, видаляємо пошкодження, зрізаємо шкірку. Ріжемо плоди на часточки.
2. На дно каструлі з товстими стінами наливаємо 3 столові ложки води і викладаємо часточки груші.
3. Лимон промиваємо, розрізаємо на скибочки, вибираємо кісточки. Відправляємо його прямо в каструлю.
4. Каструлю з закритою кришкою ставимо на вогонь і варимо груші до розм’якшення. Залежно від розміру фруктів цей процес займе у вас від півгодини до години.
5. При варінні груш виділиться багато соку, його, при бажанні, можна злити і вживати як компот. А також, якщо хочете, можете уварити його до сиропу і “повернути” в каструлю.
6. Зварені груші пропускаємо через м’ясорубку, подрібнюємо в блендері або протираємо ложкою через сито.
7. Грушеву кашку ставимо на маленький вогонь і періодично помішуємо.

8. Нагріваємо духовку до температури 100 градусів. На деко викладаємо пергамент і розрівнюємо по ньому уварену грушеву масу. Сушимо при при привідчиненій духовці.
9. Висушену пастилу з груш зберігаємо в скляних банках, скачавши рулончиком.

Пряна пастила з груш

Інгредієнти:

  • Груша – 2 кг;
  • Кардамон – 1 ч. л.;
  • Аніс – 1 зірочка.

Покроковий рецепт приготування пастили з груш

Для заготівлі відмінно підійдуть м’які груші

  1. Промиваємо груші під проточною водою, видаляємо серцевини з хвостиками, нарізаємо шматочками. Якщо вони м’які, то можна їх просто ламати на частини, якщо ж так не вийде, то нарізаємо шматочками. Шкірку не знімаємо, так як в ній досить велика кількість пектину.
  2. Підготовлені фрукти складаємо в залізну миску або каструльку і ставимо на вогонь. Потім накриваємо їх кришкою і уварююємо масу протягом 15 хвилин до м’якості. Також дуже важливо весь цей час досить часто помішувати їх, щоб вони не пригоріли. Якщо у вас не дуже солодкі груші, можете додати 1 ст.л меду або цукру.
  3. Коли груші вже стали м’якими, за допомогою погружного блендера збиваємо їх до однорідного стану.
  4. Потім ставимо пюре на середній вогонь і продовжую його уварювати. На даному етапі можна додати прянощі.
  5. Приблизно протягом години уварюємо масу до стану густого повидла. Витягуємо аніс, так як він вже віддав повністю свій аромат. Колір пюре також стане темніше.
  6. Далі деко застеляємо пергаментним папером, змащеним рафінованим маслом без запаху.Викладаємо грушеву масу на деко.
  7. Потім за допомогою лопатки рівномірно розподіляємо вміст дека, щоб всюди вийшла однакова товщина, приблизно 1 см. Якщо ви зробите шар товщим, то час сушіння також збільшитися.
  8. Після цього, пастилу відправляємо в духовку з включеною конвекцією і сушимо її при температурі 90 градусів близько 6 годин. А можна зробити температуру 50-60 градусів і сушити в два етапи по 5 – 6 годин.

Готовність буде видно по золотистому кольорі. Пастила перестане прилипати до пальців.

9.Готову пастилу розрізаємо на 4 частини і скручуємо її рулетом, але не дуже щільно.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт волшебного чая, рецепт приготовления волшебного чая, как приготовить волшебный чай, состав волшебного чая, как приготовить волшебный чай
Рецепт чарівного чаю
рецепты канапе на новый год, как приготовить канапе на новый год, новогодние рецепты канапе, канапе с ананасом курицей и апельсинами, блинные канапе с муссом из семги, канапе с брынзой и огурцом, канапе с креветками, канапе с яйцом и семгой
Канапе — рецепти на Новий рік