Як приготувати сир тофу: рецепт
Соєве молоко нагріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь і даємо потомитися 5 хвилин, після чого знімаємо з вогню і вичавлюємо в нього сік лимона, поступово помішуючи до повного згортання.
Лимон можна замінити лимонною кислотою. На 1 літр молока беремо 0,5 чайної ложки кислоти і розчиняємо в 50 мл води.
Кисле молоко проціджуємо і віджимаємо згусток.
Щоб одержати щільний сир, покладіть шматок віджатої маси під що-небудь важке (сир з марлі не діставайте, поки він не спресується).
Залишки сиру викладаємо в підсолену воду, ставимо в холодильник (там він залишатиметься свіжим днів 5).
Читайте також: Омлет з тофу і печерицями