Класичний паштет
Складові:
- Яловича печінка 500 г
- Сало-шпик 100 г
- Вершкове масло 100 г
- Морква 2 шт
Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сковороді з шпиком. Печінку розрізаємо скибочками, додаємо до овочів і обсмажуємо до готовності. Рецепт повністю ви можете дізнатися тут.
Французький великодній паштет
Складові:
- Цибуля-шалот 2 шт
- Яйця 6 шт
- Телячий фарш 200 г
- Свинячий фарш 300 г
У мисці з’єднуємо обидва види м’яса, збите яйце (1 шт.), петрушку, цибулю, панірувальні сухарі, коньяк і мускатний горіх. Солимо і перчимо. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в прямокутну форму для випічки, вистеленную пергаментом. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Паштет з язика з бринзою
Складові:
- Свинячий язик (відварений і очищений) 4 шт. (800 г)
- Вершки (33%) 100 мл
- Бринза 150 г
Язик, бринзу і вершки перебейте в подрібнювачі до консистенції пасти. Перекладіть в банку. Вершкове масло наріжте кубиком і розтопіть в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд, щоб на дно масла осів білок, а домішки зібралися зверху у вигляді піни. Зніміть з масла піну, і, не чіпаючи білок на дні, залийте золотистим топленим маслом паштет в банку. Повний рецепт читайте тут.
Рибний паштет
Складові:
- Скумбрія свіжа 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вершки 30% 100 мл
- Вино біле сухе 70 мл
- Апельсин 1 шт.
Очищену і випатрану скумбрію начиняє скибочками апельсина і запікаємо в фользі. Потім розминаємо її виделкою, додаємо цедру апельсина і все перемішуємо. Рецепт повністю читайте за посиланням.
Паштет з курячої печінки з яблуком
Складові:
- Куряча печінка 300 г
- Ріпчасту цибулю 1 шт
- Вершкове масло 50 г
- Яблуко кисло-солодке 1 шт
Печінку з цибулею обсмажуємо, яблуко натираємо на дрібній тертці. Додаємо яблуко і вершкове масло до печінки і тушкуємо до м’якості. Продовження рецепта з фото дивіться тут.