Картопляні оладки з сьомгою
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- цибулина червона – 1 шт.;
- яйця – 1 шт.;
- борошно – 3 ст. л.;
- сметана – 200 г;
- сьомга копчена – 200 г;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія.
Спосіб приготування
Картоплю чистимо та натираємо на тертці, потім ретельно віджимаємо, перемішуємо та ще раз віджимємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно нарізаємо та додаємо до картоплі. Злегка збиваємо яйце разом з жовтком і додаємо його до картоплі разом із борошном. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Викладаємо тісто ложкою на розігріту з рослинною олією пательню. Краще викладати потроху, щоб оладки вийшли маленькими та красивими. Смажимо по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Оладки змащуємо зверху сметаною, кладемо трішки червоної цибулі, нарізаної півкільцями, та шматочки риби.
Фаршировані печериці
Інгредієнти:
- печериці – 12 шт.;
- тертий сир – 100 г;
- шинка (куряча) – 150 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- кінза – 4 гілочки;
- приправа – за смаком.
Спосіб приготування
Печериці ретельно миємо й обережно видаляємо ніжки. Цибулю, кінзу, солодкий перець, ніжки грибів і шинку дрібно нарізаємо. Сир натираємо на тертці. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Грибний жульєн
Інгредієнти:
- масло вершкове – 4 ст. л.;
- сир твердий – 150 г;
- шинка куряча копчена – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сметана – 0,5 склянки;
- гриби свіжі – 500 г.
Спосіб приготування
Духовку розігріваємо до 180 С. Гриби нарізаємо соломкою і підсмажуємо на 2 ст. л. олії. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Тарталетки з тунцем і сиром
Інгредієнти:
- борошно — 250 г;
- вершкове масло — 150 г;
- яйце — 1 шт.;
- тунець — 200 г;
- вершки — 200 г;
- зелена цибуля — за смаком;
- твердий сир — за смаком.
Спосіб приготування
Охолоджене масло вимішуємо з борошном до стану крихти. Потім додаємо яйце і замішуємо м’яке тісто. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Гарячі бутерброди з помідорами та сиром
Інгредієнти:
- багет — 1 шт.;
- помідор — 3 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- базилік сушений — 0,5 ч. л.;
- сіль — дрібка;
- чорний перець мелений — дрібка;
- сир Моцарелла — 200 г.
Спосіб приготування
У невелику миску складаємо нарізані помідори, цибулю, часник і базилік. Солимо, перчимо. Ретельно перемішуємо все, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Розігріваємо духову піч до 190 градусів. Нарізаємо французький багет на 12 скибочок по діагоналі. Викладаємо хліб на деко та підсмажуємо його в духовці 5 хвилин до рум’яної скоринки. Зменшуємо температуру в духовій печі до 120 градусів. Обережно намащуємо рівну кількість томатної суміші на скибочки підсмаженого хліба. Зверху викладаємо тонкі слайси сиру Моцарелла. Ставимо деко з хлібом у духову піч на кілька хвилин, щоб сир трохи розплавився. Подаємо на стіл.