Помідори Черрі з креветками та вершковим сиром
Інгредієнти:
- помідори Черрі – 20 шт.;
- креветки – 20 шт.;
- вершковий сир – 200 г;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Помідори Черрі миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Відрізаємо у кожного помідора верхівку й обережно видаляємо м’якоть. Усередині злегка підсолюємо помідори, перевертаємо догори дном на паперовому рушнику, щоб сік стік. Креветки відварюємо в підсоленій воді та відкидаємо на друшляк. Чистимо, видаляємо голови. Хвостики можна залишити. Наповнюємо помідори вершковим сиром. Це зручно робити за допомогою кондитерського мішка або поліетиленового пакета з відрізаним кінчиком. Встромляємо в сир креветку хвостиком вгору. Закуска готова.
Сирні кульки з авокадо
Інгредієнти:
- авокадо – 1 шт.;
- плавлений сир – 200 г;
- кріп – пучок;
- листя салату – 10 шт.;
- лимонна цедра – за смаком.
Спосіб приготування
Авокадо розрізаємо навпіл, витягуємо кісточку, очищуємо від шкірки. М’якоть авокадо розминаємо виделкою. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Ялинкові кулі
Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- сир твердий – 200 г;
- волоські горіхи – 1/2 склянки;
- часник – за смаком;
- кріп – невеликий пучок;
- петрушка – невеликий пучок;
- оливки – декілька штук;
- майонез – за смаком.
Спосіб приготування
Філе курячої грудки миємо та кладемо в киплячу підсолену воду. Варимо 15-20 хвилин. Виймаємо, охолоджене м’ясо ріжемо на дрібні кубики. Сир натираємо на дрібній тертці. Петрушку та кріп миємо, обдаємо окропом і дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через часникодавку або тремо на дрібній тертці. Все перемішуємо та заправляємо майонезом. Залишаємо настоюватися на 20-30 хвилин. Поки суміш настоюється, подрібнюємо в ступці або блендері волоські горіхи, відставляємо в сторону на годину. З отриманої суміші формуємо кульки й обвалюємо в подрібнених волоських горіхах. Оливки розрізаємо та кладемо на кульки зверху. Із стебел зелені робимо петельки на наші «ялинкові кульки».
Тарталетки з червоною рибою і сиром
Інгредієнти:
- сьомга або форель с/с – 150 г;
- тарталетки – 17 шт.;
- плавлений сир – 2 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- домашній майонез – 3 ст. л.;
- кріп – 30 г.
Спосіб приготування
Натираємо сир на середній терці. Дрібно нарізаємо кріп. Тонкими слайсами нарізаємо сьомгу (або форель). Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Рулетики із лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти:
- листи лаваша – 2 шт.;
- крабові палички – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- плавлений сирок – 1 шт.;
- зварені вкруту яйця – 3 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- зелень кропу;
- майонез – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування
Натираємо на крупній тертці сир і яйця. Також натираємо на крупній тертці плавлений сирок. Продовження рецепта читайте за посиланням.