Новорічний фуршет: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиРецепти на Новий рік 2019
Фуршет — це легке, активне спілкування і свобода пересування. На фуршеті не обов'язково сидіти весь вечір за столом. Ви можете наповнити свою тарілку різною смакотою та розташуватися в зручному для вас місці. Крім того, меню фуршету в основному складається із закусок, легких салатів і тому не займе у господаря вечірки багато часу на приготування
Зберегти в кулінарну книгу

Як організувати фуршет

Основний закон фуршету такий: страви повинні бути сервіровані невеликими порціями “під виделку”. Фуршетне меню на Новий рік може містити різноманітні холодні та гарячі закуски, салати, гарячі страви, десерти та напої.

Щоб гостям було зручно, фуршетні страви розмістіть ближче до середини столу. При цьому краї столу залиште вільними.

Страви потрібно розмістити на різних ярусах. Їх можна зробити із картонних коробок і задекорувати скатертиною. Під час розміщення закусок із різних продуктів, не ставте разом м’ясні, рибні або овочеві страви, а чергуйте їх між собою. Салати зручно подавати в тарталетках або на тостах, а десертні тарілки — стопкою в одному кінці столу. Поряд покладіть серветки та столові прибори.

Як сервувати фуршетний стіл

Намагайтеся не перевантажувати стіл. Якщо ви приготували багато різних ласощів, краще накрити кілька столів. Келихи, чарки та склянки розмістіть трикутником, у центрі якого поставте напій, для якого вони призначені. Можна поставити келихи і в один ряд: сервірування залежить від фантазії господарів. Пам’ятайте, що головне на фуршеті — зручність, комфорт і, звичайно, гарний настрій.

ГОТУЄМО РАЗОМ

Канапе з креветками

Інгредієнти:

  • Креветки (відварені та нарізані) — 0,5 склянки
  • Кремовий сир (м’який) —  3 ст. л.
  • Соус чилі  — 1 ст. л.
  • Хрін в оцті — 1 ч. л.
  • Тости — 6  шт.
  • Креветки маленькі — 24 шт.
  • Петрушка  —  за смаком

 

Спосіб приготування

Змішуємо нарізані креветки, сир, соус чилі, сіль і перець. Добре перемішуємо. Намазуємо суміш на тости та розрізаємо їх на трикутники. Прикрашаємо цілими креветками та листочками петрушки.

Канапки з сиром і медом

Інгредієнти:

  • Тости — 4 шт.
  • Помідори Черрі — 150 г
  • Сир Рікотта — 150 г
  • Оливкова олія  — 1 ст. л.
  • Мед (рідкий) — 0,5 ст. л.
  • Базилік (листя) —  за смаком

 

Спосіб приготування

Підсушуємо хліб у тостері та наносимо на нього сир. Помідори миємо та розрізаємо на дві частини. У пательні розігріваємо олію і обсмажуємо в ній помідори протягом 2 хвилин. Потім додаємо мед і готуємо ще хвилину. Готові помідори викладаємо на шматочки хліба з сиром і прикрашаємо листочками базиліку.

Рулетики з шинкою та хріном

Інгредієнти:

  • Куряча шинка — 500 г
  • Корінь хріну — 150 г
  • Сметана — 200 г
  • Салат зелений — 300 г
  • Цукор —  0,5 ч. л.
  • Сіль —  за смаком
  • Оцет — 1 ч. л.

 

Спосіб приготування

Хрін чистимо, миємо, натираємо на дрібній тертці, перемішуємо зі сметаною і додаємо до смаку цукор, сіль і оцет. Шинку ріжемо тонкими скибочками та змащуємо приготовленою масою. Потім скибочки звертаємо рулетиками, обертаємо салатним листям і викладаємо вертикально в глибоку салатницю якомога щільніше один до одного.

Гнізда з ікрою

Інгредієнти:

  • Яйця — 5 шт.
  • Борошно  — 1 склянка
  • Маргарин — 100 г
  • Вода — 1 склянка
  • Ікра червона — 100 г
  • Масло — 50 г
  • Лимон — 0,5 шт.

 

Спосіб приготування

Ставимо на вогонь воду з маргарином. Після того, як він розтане, всипаємо борошно і, безперервно помішуючи, варимо протягом 2-3 хвилин. Потім тісто злегка охолоджуємо, додаємо в нього по черзі яйця і вимішуємо до тих пір, поки не вийде однорідна еластична маса. Деко змащуємо маслом і за допомогою чайної ложки викладаємо на нього тісто. Для того, щоб тісто не приставало до ложки, можна час від часу, опускати її у холодну воду. Духову шафу розігріваємо до температури 180° С, ставимо деко і випікаємо еклери протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу, духовку вимикаємо, відкриваємо, але еклери не виймаємо, а залишаємо їх у духовці ще на 20 хвилин. Потім виймаємо й охолоджуємо. Зрізаємо денця і кладемо на еклери спочатку тонкий шматочок вершкового масла, а потім шар ікри. Лимон нарізаємо спочатку кільцями, а потім кожний ділимо на чотири частини та прикрашаємо еклери.

Шашлички із телячої печінки з інжиром

Інгредієнти:

  • Печінка теляча — 150 г
  • Інжир (сушений) — 1 шт.
  • Багет — 75 г
  • Розмарин —  за смаком
  • Часник  — зубчик
  • Перець гострий (стручок) — 0,5 шт.
  • Олія —  за смаком
  • Масло —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

 

Спосіб приготування

Розмарин та очищений часник дрібно нарізаємо, додаємо дрібно нарізаний перець (без насіння) і заправляємо прянощі рослинною оліжю. Печінку очищуємо від плівок, нарізаємо невеликими кубиками, заливаємо її маринадом і залишаємо на 2 години. Інжир замочуємо в гарячій воді на півгодини, потім воду зливаємо, видаляємо плодоніжки та нарізаємо шматочками. На дерев’яні шпажки по черзі нанизуємо часточки інжиру, печінку, нарізаний скибочками багет і обсмажуємо «шашлик» в суміші із рослинної олії і вершкового масла. Готову закуску подаємо на салатних листках.

Не соліть печінку до смаження, інакше вона стане жорсткою

Гостра закуска із сиру та горіхів

Інгредієнти:

  • Салат листовой (пучок) — 1 шт.
  • Горіхи кедрові — 100 г
  • Жирний кисломолочний сир — 300 г
  • Кріп (пучок) — 1 шт.
  • Майонез —  за смаком
  • Часник —  за смаком
  • Сіль —  за смаком

 

Спосіб приготування

Горіхи подрібнюємо та змішуємо з кисломолочним сиром, пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню і майонезом. Додаємо за смаком сіль і викладаємо отриману начинку на середину листка салату. Завертаємо салат, викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо.

Курячі крильця в медово-соєвій глазурі

Інгредієнти:

  • Крило куряче — 230 г
  • Перець чорний мелений  —  1 г
  • Майонез (55% та вище)  —  45 г
  • Олія — 150 мл
  • Соус соєвий  — 10 г
  • Мед  —  1 ст. л.
  • Лимон  — 40 г
  • Порошок васабі — за смаком
  • Морква  —  30  г
  • Селера  —  30  г
  • Приправа для птиці  — за смаком
  • Гірчиця — 15 г

 

Спосіб приготування

Крильця розрізаємо на дві частини в місці з’єднання кісточок і кладемо їх у миску. Додаємо сіль, перець, гірчицю, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин. Замариновані крильця обсмажуємо в великій кількості розігрітої олії до золотистої скоринки. Для глазурі наливаємо в пательню сік лимона і випаровуємо його наполовину. Додаємо мед, соєвий соус, і коли мед розчиниться, опускаємо в глазур крильця. Ретельно перемішуємо, щоб  глазур повністю покрила крильця і знімаємо з вогню. Готові крільця відкладаємо на тарілку. Додаємо в майонез порошок васабі та перемішуємо до однорідної консистенції. Кладемо в два скляних келиха по скибочці лимона. Кладемо в один келих нарізану соломкою моркву, а в інший — соломку із селери. Накладаємо в соусник соус із майонезу та васабі і подаємо разом з крильцями й овочами.

Помідори, фаршировані овочами

Інгредієнти:

  • Помідори великі  —  6 шт.
  • Броколі, суцвіття  —  0,25 склянки
  • Капуста цвітна, суцвіття  —  0,25 склянки
  • Листя шпинату (мелені)  —  0,25 склянки
  • Сир Моцарелла, тертий  —  0,25 склянки
  • Подрібнений часник  —  1 зубчик
  • Оливкова олія  — 2 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком

 

Спосіб приготування

Духовку розігріваємо до 175 ° С. Із помідорів зрізаємо верхівки та ложкою виймаємо м’якоть. Суцвіття броколі та цвітної капусти бланшируємо в підсоленій киплячій воді. Потім капусту з’єднуємо з рубленим шпинатом, тертим сиром, частиною (1/4 склянки) м’якоті із помідора та тертим часником. Заправляємо овочі оливковою олією, сіллю і перцем. Начиняємо цією сумішшю помідори, ставимо їх у духовку та запікаємо протягом 20 хвилин.

Десерт із апельсина з медом і вершковим кремом

Інгредієнти:

  • Апельсини (великі) —  4 шт.
  • Мед  —  2  ст.л.
  • Сік лимонний  —  60 мл
  • Вершки (охолоджені)  —  1 стакан
  • Цукрова пудра  — 5 г

 

Спосіб приготування

Апельсини очищуємо від шкірки, намагаючись зберегти її цілісність і нарізаємо скибочками. Витягуємо насіння і збираємо сік у невеликій мисці. Додаємо до нього мед, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Апельсини викладаємо в «тарілочки» з половинок апельсинової шкірки, заповнюючи їх наполовину, і поливаємо їх сумішшю соків. Ставимо десерт у прохолодне місце для охолодження і залишаємо на годину. Поотім збиваємо вершки, наносимо зверху на апельсини та посипаємо цукровою пудрою.

ГОТУЄМО З НАМИ
Бюджетне меню на Новий рік

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік