Як приготувати баклажанну ікру
- Баклажани розрізаємо на дві частини і по всій внутрішній поверхні робимо надрізи ножем. Солимо і поливаємо олією.
- Викладаємо баклажани на деко і ставимо в розігріту до 200 ° С духовку на 20 хвилин. Якщо ніж легко входить в м’якоть, значить баклажани готові.
- Відокремлюємо м’якоть від шкірки і викладаємо в окремий посуд.
- Робимо з баклажанної м’якоті пюре.
- Додаємо лимонний сік, сіль і подрібнений зубчик часнику.
- Заливаємо оливковою олією (2 ст.л.) і збиваємо блендером.
ГОТУЄМО З НАМИ
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Як подавати баклажанну ікру?
Викладаємо ікру на тарілку і посередині робимо невелике заглиблення. Наливаємо в поглиблення пару крапель оливкової олії, додаємо трохи солі, кінзи, часнику, м’яти і базиліка. Посипаємо невеликою кількістю перцю чилі. До ікри подаємо лаваш або звичайний хліб.