Овочеві рулетики з лаваша
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Майонез – 150 г
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль, перець – до смаку
Як приготувати овочеві рулетики з лаваша
- Готуємо пасту: змішуємо майонез, гірчицю та дрібно рублений кріп. Приправляємо сіллю та перцем.
- Готуємо перець: розігріваємо до 180 °С духовку, перці розрізаємо навпіл, викладаємо на деко та поливаємо олією.
- Запікаємо перці близько 20 хвилин, потім виймаємо, перекладаємо в миску, накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин. Після з перців знімаємо шкірку, а м’якоть нарізаємо соломкою.
- Готуємо рулетики: лаваш змащуємо пастою з майонезу, а зверху викладаємо перець. Закручуємо рулет, завертаємо в харчову плівку та залишаємо в холодильнику. Перед подачею рулет нарізаємо шматочками товщиною 2,5-3 см.
Рулетики з шинки та сиру
Інгредієнти:
- Шинка – 24 скибочки
- Яйця – 3 шт.
- Твердий сир – 250 г
- Часник – 2 зубки
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Майонез, перець – до смаку
- Зелень – для декору
Як приготувати рулетики з шинки та сиру
- Яйця варимо круто, чистимо та дрібно нарізаємо. Сир натираємо на дрібній терці та змішуємо з яйцями.
- Часник натираємо на дрібній терці прямо у майонез, додаємо паприку та перець. Все перемішуємо та заправляємо майонезом сир з яйцем.
- Начинку розподіляємо по скибочках шинки, закручуємо кожну в рулет та прикрашаємо зеленню.
Авокадо у фритюрі
Інгредієнти:
- Авокадо (не дуже м’який) – 2 шт.
- Борошно – 50 г
- Яйця – 2 шт.
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Велика морська сіль, соус чилі – до смаку
- Олія – для фритюру
Як приготувати авокадо у фритюрі
- Беремо 3 миски: в одній збиваємо яйця з сіллю, в другу насипаємо сухарі, а в третю – борошно.
- Авокадо очищуємо та нарізаємо на 8 скибочок. Опускаємо кожну спочатку в борошно, потім – в яйце та сухарі.
- У фритюрі, сотейнику чи глибокій пательні розігріваємо олію та обсмажуємо авокадо з усіх сторін.
- Викладаємо скибочки на паперовий рушник, даємо стекти жиру та подаємо закуску з гострим соусом чилі.
Перевірити готовність олії можна, кинувши в неї скибочку хліба – якщо вона одразу підніметься та швидко стане золотистою, отже, олія добре розігріта.
Салат з печінки тріски
Інгредієнти:
- Консервована печінка тріски – 1 банка
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Твердий сир – 70 г
- Майонез – 2 ст. л.
- Оцет (можна винний) – 1 ч. л.
- Перець – до смаку
Як приготувати салат з печінки тріски
- Очищуємо та нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Заливаємо оцтом та залишаємо на 15 хвилин.
- Яйця відварюємо круто, очищаємо та дрібно нарізаємо. Натираємо сир та змішуємо з яйцями.
- З консерви зливаємо рідину, а саму печінку розминаємо вилкою. Додаємо печінку в яєчно-сирну суміш, туди ж кладемо цибулю та заправляємо салат майонезом та перцем.
Салат можна подавати окремо чи як намазку на хліб.
Картопляний салат з креветками
Інгредієнти:
- Картопля (дрібна) – 6 шт.
- Креветки – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Черешки селери – 6-8 шт.
- Зелена цибуля, кінза – по 1 пучку
- Білий винний оцет – 1 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Оливкова олія – ¾ склянки
- Сіль, перець – до смаку
Як приготувати картопляний салат з креветками
- Картоплю ретельно миємо, натираємо сіллю та олією, завертаємо у фольгу та запікаємо в духовці приблизно 40 хвилин при температурі 170 °С.
- Після її охолоджуємо та нарізаємо скибочками.
- Варимо яйця круто, чистимо та нарізаємо кубиком. Щоб яйця легше чистилися, покладіть їх одразу після варки в холодну воду.
- Нарізаємо черешки селери тонкими скибочками.
- Готуємо заправку: яйце збиваємо з жовтком та зеленню до однорідності. Додаємо оцет та гірчицю, збиваємо знову.
- Не перестаючи збивати, вливаємо в заправку тонкою цівкою олію, щоб вона стала густіше.
- Змішуємо картоплю з креветками, селерою та яйцями. Додаємо трохи заправки та перцю. Перед подачею даємо салату трохи настоятися.
Готуймо з нами
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ НА НОВИЙ РІК 2024: рецепти приготування
Готуймо з нами
Топ 5 салатів на Новий рік 2024 з м’ясом та птицею










