ТОП-5 новорічних закусок та салатів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2018
Кращі закуски та салати до новорічного столу 2018
Зберегти в кулінарну книгу

Овочеві рулетики з лавашу

Інгредієнти:

Тонкий лаваш — 2 шт
Солодкий перець — 2 шт
Кріп — 1 пучок
Майонез — 150 г
Гірчиця — 2 ч.л.
Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування

Готуємо пасту: змішуємо майонез, гірчицю та дрібно рублений кріп. Приправляємо сіллю та перцем.

Готуємо перець: розігріваємо до 180°С духовку, перці розрізаємо навпіл, викладаємо на деко та поливаємо олією. Запікаємо перці біля 20 хвилин, потім виймаємо, перекладаємо в миску, накриваємо плівкою та заишаємо на 10 хвилин. Після з перців знімаємо шкірку, а мякоть нарізаємо соломкою.

Готуємо рулетики: лаваш змащуємо пастою з майонезу, а зверху викладаємо перецб. Закручуємо рулет, завертаємо в харчову плівку та залишаємо в холодильнику. Перед подачою рулет нарізамє о шматочками товщиною 2,5-3 см.

Рулетики з шинки та сиру

Інгредієнти:

Шинка — 24 скибочки
Яйця — 3 шт
Твердий сир — 250 г
Часник — 2 зубчика
Паприка — 0, 5 ч.л.
Майонез, перець — за смаком
Зелень для декору

Спосіб приготування

  1. Яйця варимо вкруту, чистимо та дрібно нарізаємо. Сир натираємо на дрібній терці та змішуємо з яйцями
  2. Часник натираємо на дрібній терці прямо у майонез, додаємо паприку та перець. Все перемішуємо та заправляємо майонезом сир з яйцем.
  3. Начинку розподіляємо по скибочкам шинки, закручуємо кожну в рулет та прикрашаємо зеленню.

Авокадо у фритюрі

Інгредієнти:

Авокадо (не  дуже м’який) — 2 шт
Борошно — 50 г
Яйця — 2 шт
Панірувальні сухарі — 100 г
Велика морська сіль, соус чилі — за смаком
Олія для фритюра

Спосіб приготування

  1. Беремо 3 миски: в одній взбиваємо яйця з сіллю, в дуруг насипаємо сухарі, а в третю — борошно.
  2. Авокадо очищуємо та нарізаємо на 8 скибочок. Опускаємо кожну спочатку в борошно, потім — в яйце та сухарі.
  3. У фритюрі, сотейнику чи глибокій пательні розігріваємо олію та обсмажуємо авокадо з усіх сторін. Викладаємо скибочки на паперовий рушник, даємо стікти жиру та подаємо закуску з гострим соусом чилі.

Перевірити готовність олії можна, кинувши в неї скибочку хліба — якщо вона одразу підніметься та швидко стане золотистою, отже, олія добре розігріта

Салат з печінки тріски

Інгредієнти:

Консервована печінка тріски — 1 банка
Цибуля — 1 шт
Яйця — 2 шт
Твердий сир — 70 г
Майонез — 2 ст.л
Оцет (можна винний) — 1 ч.л.
Перець — за смаком

Спосіб приготування

  1. Очищуємо та нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Заливаємо оцтом та залишаємо на 15 хв
  2. Яйця відварюємо вкруту, очищаємо та дрібно нарізаємо. Натираємо сир та змішуємо з яйцями
  3. З консерви зливаємо рідину, а саму печінку розминаємо вилкою. Додаємо печінку в яєчно-сирну суміш, туди ж кладемо цибулю та заправляємо салат майонезом та перцем.

Салат можна подавати окремо чи як намазку на хліб.

Картопляний салат з креветками

Інгредієнти:

Картопля (дрібна) — 6 шт
Креветки — 300 г
Яйця — 3 шт
Жовток — 1 шт
Черешки селери — 6-8 шт
Зелена цибуля, кінза — по 1 пучку
Білий винний оцет — 1 ст. л
Діжонська гірчиця — 2 ч. л.
Оливкова олія — ¾ склянки
Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування

  1. Картоплю ретельно миємо, натираємо сіллю та олією, завертаємо у фольгу та запікаємо в духовці приблизно 40 хвилин при температурі 170 °С.
  2. Після її охолоджуємо та нарізаємо скибочками.
  3. Варимо яйця вкруту, чистимо та нарізаємо кубиком.

    Щоб яйця легше чистилися, покладіть їх одразу після варки в холодну воду

  4. Наріжте черешки селери тонкими скибочками
  5. Готуємо заправку: яйце взбиваємо з жовтком та зеленню до однорідності. Додаємо оцет та гірчицю, взбиваємо знову.
  6. Не перестаючи взбивати, вливаємо в заправку тонкою цівкою олію, щоб вона стала густіше
  7. Змішуємо картоплю з креветками, селерою та яйцями. Додаємо трохи заправки та перцю. Перед подачою даємо салату трохи настоятися.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Салат з куркою і кукурудзою
Салат Мімоза з рисом
Салат з крабовими паличками і помідорами
Салат з креветками і яйцем
Салат з кальмарами і грибами
Закуска з лаваша з крабовими паличками
Хумус з молодим буряком
Салат з куркою
Тушковані раки
Салат зі шпинатом і коктейльними креветками (фоторецепт)
Мідії в томатно-часниковому соусі (фоторецепт)
Крабовий салат з капустою
Салат Мімоза з маслом і сиром
Грецький салат з пекінською капустою
Салат Цезар з куркою та сухариками

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму