Мімоза за класичним рецептом
Складові:
- Сардина в маслі – 200 г
- Яйця – 6 шт.
- Сир – 150 г
- Лук – 70-100 г
- Масло вершкове заморожене – 100 г
- Зелень кропу – 0,25-0,5 пучка
- Майонез – 150 г
Спосіб приготування класичної мімози:
- Дістаємо рибу з масла і відокремлюємо від неї великі кістки. Добре розминаємо виделкою.
- Варимо і чистимо остиглі яйця, а потім відокремлюємо білки від жовтків. Останні розминаємо виделкою.
- Білки і сир натираємо на дрібній тертці.
- Дрібно нарізаємо зелень.
- Чистимо і натираємо цибулю.
- На дно салатниці викладаємо рівним шаром яєчні білки. Потім сир, рибу. Покриваємо шари майонезом.
- Викладаємо яєчні жовтки. Знову покриваємо шар майонезом.
- Посипаємо все зеленню.
- Натираємо на дрібній тертці заморожене вершкове масло. Зверху знову посипаємо тертими яєчними жовтками.
- Ставимо Мімозу в холодильник години на 2.
Мімоза з рисом
Складові:
- Рис – 1 склянка
- Яйця – 6 шт.
- Сардина в маслі – 200 г
- Лук – 100-150 г
- Сир – 150 г
- Масло заморожене – 80-100 г
- Майонез – 9 ст. ложок
- Сіль – 0,25 ч. Ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень для прикраси
Спосіб приготування Мімози з рисом:
- Варимо рис. Після того як він охолоне необхідно додати до нього 3 столові ложки майонезу і чорний мелений перець. Перемішуємо і ставимо в холодильник.
- Варимо яйця, охолоджуємо і відокремлюємо білки від жовтків.
- Рибу виймаємо з масла, дістаємо кістки і розминаємо виделкою.
- Дрібно нарізаємо цибулю.
- Беремо салатницю і викладаємо на дно рис.
- Викладаємо шар риби.
- Зверху викладаємо шар цибулі. Змащуємо все 4 ложками майонезу.
- Викладаємо на майонез дрібно натертий сир, білки, половину жовтків.
- Зверху натираємо заморожене вершкове масло. Потім викладаємо другу половину жовтків.
- Салат Мімоза з рисом готовий.
Мімоза з горбушей
Складові:
- Горбуша консервована – 140 г
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 10 г
- Майонез – 40 г
Спосіб приготування:
- Варимо овочі та яйця, даємо їм охолонути.
- Розтираємо рибу і викладаємо на дно салатниці.
- Зверху трьом картоплю на крупній тертці. Шар змащуємо майонезом.
- Також натираємо моркву і змащуємо шар майонезом.
- Білки відділяємо від жовтків і натираємо на крупній тертці.
- Жовтки також потрібно натерти на крупній тертці, змішати з зеленою цибулею і викласти на білки.
- Ставимо в холодильник на 30 хвилин.