Як приготувати салат Гніздо глухаря
- Куряче філе відварюємо до готовності (варимо близько 20 хвилин після закипання). Охолоджуємо. Дрібно нарізаємо.
- Цибулю дрібно нарізаємо. Заливаємо її окропом. Залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо воду. Цибулю промиваємо в холодній воді.
- Картоплю чистимо. Натираємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо тонкою соломкою.
- Смажимо картоплю у великій кількості рослинної олії. Щоб картопля не злипалася, смажимо її маленькими порціями.
- Огірки нарізаємо соломкою.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на дрібній тертці.
- Зелень дрібно нарізаємо.
- Змішуємо картоплю (трохи картоплі залишаємо для прикрашення), огірки, філе, білки, цибулю. Солимо до смаку.
- Заправляємо майонезом.
- Викладаємо в салатницю. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Робимо заглиблення. По колу викладаємо картоплю.
- У заглиблення викладаємо варені та почищені перепелині яйця.
Якщо немає перепелиних яєць, то для прикрашення цього салату можна зробити яйця із жовтків. Для цього їх необхідно розтерти з майонезом, додати дрібно нарізану зелень, зліпити з цієї маси невеликі кульки та викласти їх на салат