Наливка з кизилу – рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
НапоїФуршет
З ягід кизилу готують не тільки варення та компоти, а й наливки, а також вина. Як приготувати домашню наливку з кизилу - дивіться в нашому покроковому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу

Рецепт наливки з кизилу на горілці

Складові:

  • ягоди кизилу – 0,5 кг;
  • горілка (спирт 40-45%, самогон, кон’як) – 1 літр;
  • цукор (мед) – 50-150 грамів (необов’язково).

Спосіб приготування:

Крок 1. Візьміть банку, в якій будете готувати настоянку, складіть в неї очищені ягоди кизилу

Крок 2. Розітріть кизил до стану каші (зробити це бажано дерев’яною качалкою)

Крок 3. Влийте в банку алкогольну основу, перемішайте і закрийте кришкою

Крок 4. Поставте банку в темне і прохолодне місце на 15-20 днів, раз в 3-4 дня струшуйте

Крок 5. Профільтруйте наливку через марлю, добре відіжміть макуху

Крок 6. Додайте мед (цукор), перемішайте і залиште ще на 5-7 днів. Не забувайте раз на добу струшувати банку

Якщо наливка вийшла каламутною, процідіть її через вату. Пляшки для зберігання після розливу необхідно герметично закривати

 

Наливка з кизилу без горілки

Складові:

  • кизил – 1 кг;
  • цукор – 500 грамів;
  • вода – 150 мл;
  • немиті родзинки – 25 грамів.

Спосіб приготування:

Крок 1. Розділіть плоди кизилу і видаліть з них кісточки

Крок 2. М’якоть складіть в банку. Для більш насиченого смаку і аромату кизилу до м’якоті можна додати трохи кісточок

Крок 3. Додайте до кизилу родзинки і воду, всипте цукор і перемішайте

Крок 4. Перев’яжіть горлечко банки марлею і поставте ємність в темне місце на 3-5 днів

Крок 5. Коли на поверхні з’явиться піна, шипіння і легкий кислуватий запах (ознаки бродіння) встановіть на шийці гідрозатвор (медичну рукавичку з маленькою дірочкою в пальці)

Крок 6. Кизилова наливка бродить приблизно 30-50 днів. Коли гідрозатвор перестане виділяти газ (ви побачите як здметься рукавичка), наливку можна профільтрувати і розлити в пляшки для зберігання

Крок 7. Перенесіть наливку в підвал і залиште для витримки 5-6 місяців

При зберіганні в темному приміщенні з температурою 6-12 ° C термін придатності до 3-х років. Фортеця наливки з кизилу без горілки – 7-12%

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Новий рік 2019: коктейльне меню
Глінтвейн, глювайн і грог
Рецепт чарівного чаю
Чай без чаю: 5 рецептів напою, що зігріває
5 рецептів глінтвейну на Новий рік 2019
Глінтвейн від Ектора Хіменес-Браво
Коктейлі на Новий рік 2019: 7 ідей
Кава з усього світу: 5 рецептів напою, що бадьорить
Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: 3 рецепти
Морс із журавлини в мультиварці
Яблучний сидр
Глінтвейн з апельсином
Кава з імбиром
Глінтвейн від застуди — рецепт
3 рецепта рослинного молока, смак якого вас здивує

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік